Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Loon

Een probleem op de zaak, in de buurt, of met de belastingdienst? Ook jij kan ermee te maken krijgen. Een juridische adviseur kan in de papieren lopen. Door zo’n rechtsbijstandverzekering in Loon tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat bij juridische conflicten”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • onenigheid met de energieleverancier
 • Problemen over een erfenis
 • Conflicten over een contract
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere aanbieders (onder andere Aegon, HEMA en Nowgo) en dekkingen (bijv. Consument of Verkeer). Dankzij onze adviseurs kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
(Regio) nummer0592 (+31592)
Aantal inwoners67061
Postcodegebieden9409
BuurtschappenAssen
Naburige plaatsenverzekering-jonkersvaart, rechtsbijstandverzekering-niebert, polis-nuis, rechtsbijstand-een, verzekeringspakket-boerakker en tolbert
rechtsbijstandverzekering-loon

Rechtsbijstandverzekeringen Loon vergelijken oktober 2023

D.m.v. een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische bijstand & bescherming in scenario’s van een conflict in Drenthe. Een goede backup in situaties als een conflict met een webwinkel. en Een meningsverschil m.b.t. belastingaanslagen. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Loon vergelijken? Aan de hand van de vergelijker zoek je direct een goedkope verzekeringscontract. Een dergelijke verzekering vergt enige voorkennis. Je vindt altijd uiteenlopende aanbieders en allerlei modules. Hieronder leggen we een en ander uit. Zie ook https://www.assen.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over BLG wonen polis

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische hulp en advies als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Je kunt rekenen op o.a. financiële middelen of advies.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Daarop bieden wij geen standaard antwoord. Reis je veel of wissel je regelmatig van baan? Op basis van die info is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Door middel van de modules stel je zelf een pakket samen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering vind je al vanaf €8,75. Kosten lopen op tot €14 p/maand. De maandpremie is afhankelijk van gezinsgrootte, het max. te verzekeren bedrag, en actieve modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De contracten wijken van elkaar af op vergoedingen, type dekking, hoogte eigen risico, en natuurlijk de kosten. Welke verzekeraar de beste is, moet worden bepaald door jouw eisen budget en situatie. Geholpen door het vergelijk script vind jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Loon.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Een keuze is zelfstandig wonend, of een partner zonder kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  We hebben het over de maximum vergoeding. In natura of in geld. Dit varieert van €20.000 tot €65.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We hebben het over o.a. Belasting en Wonen. Meer modules selecteren draait uit op een hogere premie. Ga na op welke manier het risico het grootst is. Koop je vaak online? Overweeg dan de module Consument.

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap tref je een ranglijst met mogelijkheden. Rank zelf op prijs of waardering voor juridische hulp in Loon.

 5. Regel je polis online

  Een geschikte optie?Jij kunt een product van o.a. Nationale Nederlanden, HEMA en ANWB direct online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De aanstaande verzekeringsmaatschappij neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Vermijd hoge juridische kosten, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Check de beste of goedkoopste verzekering in de omgeving 9409.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van oktober 2023 (gemeente Assen)

 • Unive: Gemakkelijk online afsluiten
 • Inshared: Ruime keuze modules
 • Klaverblad: Goede beoordeling
 • Nationale Nederlanden: Team van ervaren juristen
 • Aegon: Zelf je dekkingen kiezen
 • OHRA: Zelf je advocaat kiezen
 • DAS: De beste juristen op uw zaak
 • HEMA: Gespecialiseerde juristen
 • Ditzo: Vanaf €7,49 per maand
 • Lancyr: Ruime dekking
 • Centraal Beheer: Online schade melden
 • ABN AMRO: Direct verzekerd
 • FBTO: Zaken snel opgepakt
 • ARAG: Zelf je dekkingen kiezen

Voor welke modules kan ik gaan?

Online jouw rechtsbijstand in Loon verzekeren? Dit product stel je zelf samen. Dat werkt op basis van verschillende modules. Meer info lees je hierna.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over consument gerelateerde zaken. Onder andere vervelende gebeurtenissen inzake een recente aankoop of een geschil met een provider.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze module heeft te maken met omstandigheden rondom fiscaal recht, het vermogen, en extra eigendommen. Neem nou een aanvaring over aandelen en obligaties.
 3. Wonen
  Deze module via o.a. Klaverblad of Zekur kies jij voor situaties met betrekking tot jouw huis (bijv. in een wijk als Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied). Denk hier aan geschillen bij de aankoop van een huis of advocaat in Loon.
 4. Verkeer
  We hebben het over problemen die veroorzaakt zijn op de weg (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. (letsel)schade en/of medische schade waar jij als bestuurder aan deelneemt. Zo’n situatie kan zijn een geschil met een FOCWA-garage.
 5. Mediation / echtscheiding
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. Dergelijke kosten zijn doorgaans zeer fors. Aan de hand van deze optie kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Ruim aanbod, handige keuze filters’

Q. Vink, Loon (oktober 2023)