Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Bedum

Een aanvaring op zakelijk gebied, met de buren, of met een winkel? Het kan iedereen overkomen. Juridisch advies kan niet iedereen betalen. Door gebruik te maken van de rechtsbijstandverzekering in Bedum heb jij meer mogelijkheden. De rechtsbijstandverzekering “sluit u af voor juridische geschillen”. Denk aan situaties als:

 • niet geleverde artikelen
 • Problemen met de huurbaas
 • Een meningsverschil bij de notaris
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene assuradeurs (zoals Inshared, ABN AMRO of ANWB) en pakketten (o.a. Werk en Wonen). Op deze website kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
(Net) nummer050 (+3150)
Inwoners10433
Postcodegebied9780
WijkenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Arnhem, rechtsbijstandverzekering-Appingedam, polis-Apeldoorn, verzekeringspakket-Amsterdam, Rechtsbijstand Amstelveen en verzekeraar-Amersfoort
rechtsbijstandverzekering-bedum

Rechtsbijstandverzekeringen Bedum vergelijken december 2022

Via zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische bijstand & bescherming in het geval van onenigheid in Drenthe. Dit is handig in situaties als schade aan een geparkeerde auto en Conflicten met de buren. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Bedum vergelijken? Via de vergelijkingstool speur jij direct een goedkope polis. Dit type verzekering is best complex. Er zijn verscheidene verzekeringsbedrijven en dan zijn er nog allerlei modules. Onderstaand vind je verdere informatie. Zie ook https://www.bedum.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar Nederlanden van Nu polis

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische medewerking wanneer jij dat nodig hebt. Ze bieden je onder andere rechtstreeks advies of financiële middelen.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Op deze vraag mist een echt algemeen advies. Koop je veel online of werk je regelmatig voor een andere baas? In dat geval kan er maar zo een conflict ontstaan. Via de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering vind je al vanaf €8,75. Dit loopt op tot circa €14,25 per 4 weken. De premie wordt berekend a.d.h.v. gezinssituatie, het bedrag dat je verzekerd, en actieve modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat hangt er nogal vanaf. De verzekeringen wijken van elkaar af op voorwaarden, dekkingen, vrijwillige eigen bijdrage, en de hoogte van de uitkering. De beste polis moet worden bepaald door jouw wensen, en privésituatie. Via de vergelijkingstool ontdek je supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Bedum.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Mogelijkheden zijn een 1-persoonshuishouden, of alleen kinderen en geen partner. Een verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In de vorm van diensten of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €12.500 tot €70.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  Je kunt kiezen uit bijv. Werk of Letselschade. Een groot aantal modules heeft als gevolg een duurdere verzekering. Schat in op welk gebied je risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Bekijk en vergelijk

  Gelukt? Dan volgt een tabel met aanbieders. Sorteer op prijs of beoordelingen voor juridische hulp in Bedum.

 5. Direct afsluiten

  Alle opties bekeken? Alle huishoudens kunnen de diensten van Nationale Nederlanden, Centraal beheer of Interpolis vandaag nog online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? Jouw aanstaande verzekeringsmaatschappij biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en neem een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Stap over naar de beste en/of de goedkoopste polis in de omgeving 9780, 9781.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Bedum)

 • Unive: Zelf je dekkingen kiezen
 • Inshared: Ruime dekking
 • Klaverblad: Geen kleine lettertjes
 • Nationale Nederlanden: Zaken snel opgepakt
 • Aegon: Zaken snel opgepakt
 • OHRA: Voor vrijwel elke soort schade
 • DAS: Voor grote en kleine geschillen
 • HEMA: Zelf je dekkingen kiezen
 • Ditzo: Voor vrijwel elke soort schade
 • Lancyr: Juristen met expertise
 • Centraal Beheer: €0,00 eigen risico
 • ABN AMRO: Ruime keuze modules
 • FBTO: Gemakkelijk online afsluiten
 • ARAG: Ruime dekking

Uit welke modules kan ik kiezen?

Wil je jouw rechtsbijstand in Bedum verzekeren? Jouw polis stel je zelf samen. Dat werkt op basis van een aantal modules. Aanvullende info vind je hieronder.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom consument gerelateerde zaken. Onder andere vervelende gebeurtenissen inzake vermeende schade of een geschil met een provider.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze dekking heeft te maken met omstandigheden rondom fiscale rechten, je vermogen, en financiële boedel. Denk aan een conflict over vermogensbeheer.
 3. Wonen
  Deze keuze bij o.a. ABN AMRO en ING gaat over kwesties ten aanzien van jouw woning (bijv. in buurten als Wijk 00). Neem nou een conflict met de gemeente over jouw huis of advocaat in Bedum.
 4. Verkeer
  Betreft zaken die spelen op de weg (verkeersrechtsbijstand). Betreft zaken als (letsel)schade en/of medische schade waar jij als autobestuurder betrokken bij bent. Zo’n situatie kan zijn een conflict over jouw vaarbewijs.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. De onkosten van een scheiding vallen in de praktijk vaak hoog uit. Middels deze module staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Er is veel keuze, maar de vergelijker helpt hier goed bij’

M. de Vos, Bedum (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente