Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Hoogeveen

Een aanvaring op het werk, in de buurt, of in het verkeer? De schuld ligt niet altijd bij jou. Een juridische adviseur kan in de papieren lopen. Door gebruik te maken van de rechtsbijstandverzekering in Hoogeveen heb jij meer mogelijkheden. De rechtsbijstandverzekering “geeft u recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • problemen met een winkel
 • Conflicten met de gemeente
 • Aanvaringen bij een kledingwinkel
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende verzekeraars (o.a. Klaverblad, Ditzo en Asr) en modules (zoals Belasting of Echtscheiding). Op deze website lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Netnummer0528 (+31528)
Bewoners55240
Postcodegebieden7900
WijkenHoogeveen
Plaatsen in de buurtverzekering-Elburg, rechtsbijstandverzekering-Eindhoven, polis-Eijsden-Margraten, verzekeringspakket-Eersel, Rechtsbijstand Eemsmond en verzekeraar-Eemnes
rechtsbijstandverzekering-hoogeveen

Rechtsbijstandverzekeringen Hoogeveen vergelijken januari 2023

Door een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische specialisten en advocaten tijdens taferelen zoals moeilijkheden in Drenthe. Dit is handig in situaties als problemen met de annulering van vakanties en Problemen rondom vermogensbelasting. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Hoogeveen vergelijken? Door gebruik te maken van de vergelijker speur je direct een geschikte rechtsbijstandverzekering. Het productlijkt best ingewikkeld. Je vindt altijd verscheidene aanbieders en allerlei modules. Verderop vind je verdere informatie. Raadpleeg ook eens https://www.hoogeveen.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Aegon dekking

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor rechtshulp wanneer jij dat nodig hebt. Ze bieden je onder andere financiële ondersteuning.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Hierop bieden wij geen standaard antwoord. Reis je veel of switch je regelmatig van werk? In die situatie is er altijd risico op een geschil. Door middel van de modules stel je zelf een pakket samen.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een polis begint met prijzen van €8,25. Dit loopt op tot circa €13,5 per 30 dagen. De prijs hangt af van gezinssamenstelling, het bedrag dat je verzekerd, en de soort modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De verzekeringen wijken van elkaar af op kleine lettertjes, modules, vrijwillige eigen bijdrage, en de premie. Wat het beste aanbod is, moet worden bepaald door jouw eisen en risicogebieden. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Hoogeveen.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Bijvoorbeeld alleen, of samenwonend met kinderen. Deze verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. Dat kan gaan om advies of geld. Dit varieert van €20.000 tot €55.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  We onderscheiden thema’s zoals Belasting of Medisch. Een groot aantal modules resulteert in een hogere maandpremie. Schat in waar jij meer risico loopt. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Online vergelijken

  Gelukt? Dan volgt een ranglijst met polissen. Rank zelf op premie per maand of waardering voor juridische hulp in Hoogeveen.

 5. Online afsluiten

  Je keuze gemaakt? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Klaverblad, Ditzo en Interpolis eenvoudig online afsluiten. Ga je overstappen? Jouw aanstaande maatschappij biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Raadpleeg de beste of juist de goedkoopste polissen in de regio 7900, 7901, 7902, 7903, 7904, 7905, 7906, 7907, 7908, 7909.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van januari 2023 (gemeente Hoogeveen)

 • Unive: Professionele verzekering
 • Inshared: Goede beoordeling
 • Klaverblad: Geen kleine lettertjes
 • Nationale Nederlanden: Gespecialiseerde juristen
 • Aegon: Ruime dekking
 • OHRA: Team van ervaren juristen
 • DAS: Altijd rechtshulp On Demand
 • HEMA: Voor grote en kleine geschillen
 • Ditzo: Voor grote en kleine geschillen
 • Lancyr: Beste koop Consumentenbond (2018)
 • Centraal Beheer: Zelf je dekkingen kiezen
 • ABN AMRO: Geen overwacht hoge kosten
 • FBTO: Ruime keuze modules
 • ARAG: Gespecialiseerde juristen

Bekijk de verschillende modules

Snel jouw rechtsbijstand in Hoogeveen verzekeren? Jouw polis kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat gaat aan de hand van verschillende modules. Aanvullende info kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent consument gerelateerde zaken. Onder andere geschillen met betrekking tot familiezaken of een geschil met de gemeente.
 2. Belasting en vermogen
  Deze keuze biedt hulp tijdens situatie zoals fiscaal recht, jouw vermogen, en andere bezittingen. Denk aan een conflict met de belastingdienst.
 3. Wonen
  Deze optie via o.a. Aegon of ING speelt bij geschillen aangaande woningen (bijv. in buurt zoals Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden). Denk aan een conflict rondom jouw koopwoning of advocaat in Hoogeveen.
 4. Verkeer
  Betreft vervelende omstandigheden in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Denk aan medische schade of letsel(schade) waar je als fietser aan deelneemt. Een typisch voorbeeld is juridische hulp en advies bij (letsel)schade.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Dergelijke kosten vallen in de praktijk vaak hoog uit. Via deze polis worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik’

J. van den Velden, Hoogeveen (januari 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente