Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Meppel

Een probleem op het werk, in de straat, of met een winkel? Het kan iedereen overkomen. Juridische hulp is soms financieel niet mogelijk. Middels een rechtsbijstandverzekering in Meppel heb jij meer mogelijkheden. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat bij juridische conflicten”. Denk aan situaties als:

 • een aankoop die niet voldoet aan verwachtingen
 • Geschillen rondom jouw huurwoning
 • Geschillen over recht van overpad
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende maatschappijen (o.a. Nationale Nederlanden, Ditzo of Nowgo) en modules (o.a. Werk of Mediation). Met onze tools kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
(Regio) nummer0522 (+31522)
Aantal inwoners32794
Postcodes7940
BuurtschappenCentrum
Plaatsen nabijverzekering-Hollands Kroon, rechtsbijstandverzekering-Hof van Twente, polis-Hilversum, verzekeringspakket-Hilvarenbeek, Rechtsbijstand Hillegom en verzekeraar-Heusden
rechtsbijstandverzekering-meppel

Rechtsbijstandverzekeringen Meppel vergelijken december 2022

Met een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische medewerking tijdens taferelen zoals onenigheid in Drenthe. Een goede backup in het geval van een geschil met een provider. of Geschillen met de fiscus. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Meppel vergelijken? Dankzij de vergelijk tool vind jij snel de gewenste polis. Een dergelijke verzekering vergt enige voorkennis. We zien verschillende assuradeurs en opties. Op deze pagina vind je verdere informatie. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.meppel.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Zelf samenstellen met modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: Allianz dekking

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische medewerking ten tijde van problemen. Je kunt rekenen op o.a. rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Op dat vraagstuk hebben we geen helder advies. Zit je veel in de auto of werk je regelmatig voor een andere baas? In dat geval is de kans op een conflict groter. Met behulp van de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering is er al vanaf €11,75. Dit loopt op tot circa €15,75 (maandelijks). De assurantiepremie is afhankelijk van grootte van het gezin, het bedrag dat je verzekerd, en actieve modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat verschilt per situatie. De verzekeringen wijken van elkaar af op polisvoorwaarden, soorten dekking, eigen risico en niet te vergeten te premie. Wat het beste aanbod is, wordt bepaald door jouw wensen, en omstandigheden. Via onze vergelijk-module tref jij gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Meppel.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Bijv. alleenstaand, of een partner met kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In contanten of juist in advies. De max. vergoeding loopt van €7.500 tot €100.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We hebben het over o.a. Inkomen en Letselschade. Meer modules selecteren betekent een duurdere verzekering. Denk je in op welke aspecten het risico hoog is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Je wordt nu doorgestuurd naar een tabel met aanbieders. Sorteer op kosten p/maand of score voor juridische hulp in Meppel.

 5. Afsluiten via internet

  Ben je eruit? Alle huishoudens kunnen de diensten van Nationale Nederlanden, ABN AMRO en DAS snel online afsluiten. Betreft het een overstap? De gekozen assuradeur neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en overweeg een verzekering die direct ingaat voor juridische bijstand. Ontdek de beste of voordeligste verzekering in de omgeving 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Meppel)

 • Unive: Zaken snel opgepakt
 • Inshared: Met speciale Jaarbeloning
 • Klaverblad: Geen poespas
 • Nationale Nederlanden: Altijd professionele hulp
 • Aegon: Goede beoordeling
 • OHRA: Eenvoudig samenstellen
 • DAS: Zelf samentstellen
 • HEMA: Online schade melden
 • Ditzo: Gespecialiseerde juristen
 • Lancyr: Hoge klantwaardering
 • Centraal Beheer: Zelf samentstellen
 • ABN AMRO: Gespecialiseerde juristen
 • FBTO: Verschillende modules
 • ARAG: Klantbeoordeling van 8,2

Uit welke modules kan ik kiezen?

Online jouw rechtsbijstand in Meppel verzekeren? Dit product is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat werkt op basis van verschillende modules. Hoe dat werkt lees je hierna.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met aankopen e.d. Zoals bijv. geschillen met betrekking tot een aankoop of een geschil met de gemeente.
 2. Belasting & vermogen
  Deze module verleent bijstand bij voorvallen als met name fiscaal recht, het vermogen, en ander waardevol bezit. Als o.a. een aanvaring over vermogensbeheer.
 3. Wonen
  Deze module via bijv Lancyr of ANWB gaat over kwesties ten aanzien van appartementen (bijv. in een wijk als Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat). Bijvoorbeeld een meningsverschil m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Meppel.
 4. Verkeer
  We hebben het over alles wat er gebeurt op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Neem nou letselschade en/of medische schade waar jij als autobestuurder betrokken bij bent. Je kunt denken aan een gestolen voertuig.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De kosten van zo’n scheiding kunnen flink oplopen. Via deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Geen eindeloze vragenlijst invullen, gewoon vergelijken’

B. Kok, Meppel (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente