Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Midden-Drenthe

Een botsing op het werk, in de buurt, of in het verkeer? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Juridisch advies kan erg duur zijn. Dankzij zo’n rechtsbijstandverzekering in Midden-Drenthe tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “sluit u af voor juridische geschillen”. Je kunt dan denken aan:

 • juridische hulp en advies bij (letsel)schade
 • Aanvaringen over jouw 2e woning
 • Conflicten binnen het huwelijk
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere assuradeurs (zoals Nationale Nederlanden, ABN AMRO of Arag) en voorwaarden (zoals Belasting of Letselschade). Op deze website lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners33450
Postcodegebieden9433
BuurtenBeilen
Plaatsen nabijverzekering-Meierijstad, rechtsbijstandverzekering-Meerssen, polis-Medemblik, verzekeringspakket-Marum, Rechtsbijstand Maastricht en verzekeraar-Maassluis
rechtsbijstandverzekering-midden-drenthe

Rechtsbijstandverzekeringen Midden-Drenthe vergelijken december 2022

D.m.v. een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd geniet jij maximale juridische bijstand & bescherming in het geval van moeilijkheden in Drenthe. Dit is handig in situaties als een conflict met een webwinkel. of Problemen met de buren. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Midden-Drenthe vergelijken? Aan de hand van de vergelijker vind jij snel de gewenste verzekeringscontract. Het productsluit je niet zomaar even af. We onderscheiden verschillende assuradeurs en allerlei modules. Hieronder vind je verdere informatie. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.middendrenthe.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar Allsecur dekking

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt geeft juridisch advies ten tijde van problemen. Zo verstrekken ze bijv. geld of natura.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Op deze vraag hebben we geen helder advies. Ben je veel onderweg of verhuis je vaak? In zo’n setting kan er maar zo een conflict ontstaan. Door middel van de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering vind je al vanaf €10,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €12,5 p/maand. De premie is afhankelijk van gezinssamenstelling, het totaalbedrag, en type modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De polissen verschillen op kleine lettertjes, soorten dekking, vrijwillige eigen bijdrage, en de premie. De beste polis hangt af van jouw eisen en privésituatie. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Midden-Drenthe.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Mogelijkheden zijn alleenstaand, of samenwonend met kinderen. De verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). Dat kan gaan om advies of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €10.000 tot €85.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We hebben het over o.a. Inkomen en Verkeer. Een groot aantal modules resulteert in hogere lasten. Schat in waar het risico hoog is. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met verzekeringen. Rank zelf op kosten p/maand of waardering voor juridische hulp in Midden-Drenthe.

 5. Direct afsluiten

  Je keuze gemaakt? Jij kunt een product van o.a. Unive, HEMA of Allianz direct online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? De nieuwe verzekeraar biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom verrassingen, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bijstand. Ontdek de beste of laagst-geprijsde verzekeringen in regio 9433.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Midden-Drenthe)

 • Unive: Beoordeeld met een 8.0
 • Inshared: Hoge klantwaardering
 • Klaverblad: Verschillende modules
 • Nationale Nederlanden: Goede beoordeling
 • Aegon: Team van ervaren juristen
 • OHRA: Professionele verzekering
 • DAS: Gespecialiseerde juristen
 • HEMA: Verschillende modules
 • Ditzo: Verschillende modules
 • Lancyr: Zaken snel opgepakt
 • Centraal Beheer: Zelf je dekkingen kiezen
 • ABN AMRO: Direct verzekerd
 • FBTO: Goede beoordeling
 • ARAG: Partner van de KNVB

Voor welke modules kan ik gaan?

Wil je jouw rechtsbijstand in Midden-Drenthe verzekeren? Dit product kun je volledig personaliseren. Dat werkt met verschillende modules. Meer info tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent de rechten van consumenten. Bijvoorbeeld een probleem m.b.t. tuchtzaken of een conflict met je internetprovider.
 2. Belasting & vermogen
  Deze module heeft betrekking op zaken als fiscaal recht, het vermogen, en financiële boedel. Bijvoorbeeld onenigheid met de belastingdienst.
 3. Wonen
  Deze optie via o.a. Centraal beheer of Reaal gaat over kwesties betreffende je woning (bijv. in een wijk als Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek). Onder andere een aanvaring m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Midden-Drenthe.
 4. Verkeer
  Dit gaat over gebeurtenissen op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld (letsel)schade of medische schade waar je als verkeersdeelnemer schuldig aan bent. Je moet dan denken aan een geschil m.b.t. jouw rijbewijs.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. De onkosten van een scheiding kunnen flink oplopen. Aan de hand van deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Goede uitleg over een rechtsbijstandverzekering’

K. van der Horst, Midden-Drenthe (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente