Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Ooststellingwerf

Een conflict op de zaak, in het gezin, of met de belastingdienst? Soms kun jij er niks aan doen. Juridische hulp is voor veel mensen onbetaalbaar. Door gebruik te maken van zo’n rechtsbijstandverzekering in Ooststellingwerf tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “geeft advies bij een beginnend conflict tot bijstand in de rechtbank”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • schade bij een ongeluk of aanrijding
 • Conflicten met een winkel
 • Een meningsverschil met betrekking tot contracten
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende aanbieders (denk aan Aegon, ABN AMRO of Arag) en polissen (zoals Consument of Mediation). Dankzij onze adviseurs is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
(Net) nummer0516 (+31516)
Inwoners25571
Postcodes8434
BuurtschappenOosterwolde
Naburige plaatsenverzekering-Noord-Beveland, rechtsbijstandverzekering-Nissewaard, polis-Nijmegen, verzekeringspakket-Nijkerk, Rechtsbijstand Nieuwkoop en verzekeraar-Nieuwegein
rechtsbijstandverzekering-ooststellingwerf

Rechtsbijstandverzekeringen Ooststellingwerf vergelijken december 2022

Dankzij zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische hulp en advies tijdens taferelen zoals ruzies en problemen in Drenthe. Dit is handig in het geval van problemen met de boeking van een vakantie en Conflicten bij een kledingwinkel. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Ooststellingwerf vergelijken? Aan de hand van de zoekmachine check jij zonder moeite een goede verzekering. Dit type verzekering sluit je niet zomaar even af. We onderscheiden velerlei verzekeringsbedrijven en opties. Op onze site kan je er alles over lezen. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.ooststellingwerf.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Je kiest zelf je modules
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: Aon Direct dekking

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische hulp en advies in het geval van een conflict. Ze bieden je onder andere proces ondersteuning of geld.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Op deze vraag bieden wij geen helder advies. Reis je veel of wissel je regelmatig van baan? Op basis van die info is er altijd risico op een geschil. Met behulp van de modules stel je zelf een pakket samen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand vind je al vanaf €8,5. Dit loopt op tot circa €12,25 per maand. De maandelijkse premie wordt berekend a.d.h.v. gezinsgrootte, het afgedekte bedrag, en gekozen modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De polissen variëren op voorwaarden, soorten dekking, vrijwillige eigen bijdrage, en niet te vergeten te premie. De beste polis kies je door te kijk naar jullie eigen draagvlak, en risicogebieden. Middels het vergelijk script ontdek jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Ooststellingwerf.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Dat kan zijn alleen, of alleen kinderen en geen partner. Jouw verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  We hebben het over de maximum vergoeding. Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. Dit ligt doorgaans tussen de €10.000 tot €70.000.

 3. Modules selecteren

  We onderscheiden thema’s zoals Consument en Verkeer. Meer modules selecteren heeft als gevolg hogere lasten. Bedenk op basis waarvan de nood het hoogste is. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Bekijk en vergelijk

  Je wordt nu doorgestuurd naar een lijst met verzekeringen. Rank zelf op prijs of score voor juridische hulp in Ooststellingwerf.

 5. Online afsluiten

  Je keuze gemaakt? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Unive, Lancyr of Asr gemakkelijk online afsluiten. Betreft het een overstap? Jouw aanstaande verzekeringsmaatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Stap over naar de beste of goedkoopste verzekering in de omgeving 8434.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Ooststellingwerf)

 • Unive: Direct online verzekeren
 • Inshared: Professionele verzekering
 • Klaverblad: Zelf samentstellen
 • Nationale Nederlanden: Zaken snel opgepakt
 • Aegon: Zaken snel opgepakt
 • OHRA: Specialisten van DAS
 • DAS: Ruime dekking
 • HEMA: Hoge klantwaardering
 • Ditzo: Hoge klantwaardering
 • Lancyr: Team van ervaren juristen
 • Centraal Beheer: Binnen 2 minuten verzekerd
 • ABN AMRO: Gespecialiseerde juristen
 • FBTO: Jaarpremie lager dan dagtarief advocaat
 • ARAG: Afsluiten gaat via de partners

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Wil je jouw rechtsbijstand in Ooststellingwerf verzekeren? Deze polis stel je zelf samen. Dit doe je met verschillende modules. Aanvullende info tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent je positie als consument. Zoals bijv. problematische situatie aangaande vermeende schade of een conflict met een webwinkel.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze dekking heeft betrekking op zaken als fiscaal recht, vermogens, en financiële boedel. Zoals bijv. geschillen m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze dekking bij o.a. Ditzo of ING kies jij voor situaties rondom jouw woning (bijv. in buurten als Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha). Denk hier aan een aanvaring met de huurbaas of advocaat in Ooststellingwerf.
 4. Verkeer
  We hebben het over zaken die spelen met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Onder andere medische schade en letselschade waar jij als bestuurder aan deelneemt. Je moet dan denken aan een geschil m.b.t. jouw rijbewijs.
 5. Mediation / echtscheiding
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. De onkosten van een scheiding vallen in de praktijk vaak hoog uit. Door deze optie heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Snel en eenvoudig een verzekeraar gevonden’

Z. de Koning, Ooststellingwerf (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente