Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Ameland

Een conflict met collega’s, met de buren, of in het verkeer? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridisch advies kan erg duur zijn. Door middel van een rechtsbijstandverzekering in Ameland pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “geeft u recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp”. Je kunt dan denken aan:

 • een geschil met de gemeente
 • Conflicten over jouw 2e woning
 • Conflicten over recht van overpad
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Je kunt kiezen voor diverse aanbieders (denk aan Aegon, Ditzo of Asr) en dekkingen (bijv. Vermogen en Letselschade). Via onze specialisten kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
(Net) nummer0519 (+31519)
Inwoners3611
Postcodes9164
BuurtenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Aalten, rechtsbijstandverzekering-Aalsmeer, polis-Aalburg, verzekeringspakket-Aa en Hunze, Rechtsbijstand Baarle-Nassau en verzekeraar-Asten
rechtsbijstandverzekering-ameland

Rechtsbijstandverzekeringen Ameland vergelijken december 2022

Door een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische medewerking tijdens taferelen zoals ruzies en problemen in Friesland. Iets onmisbaars ten tijde van onenigheid met de energieleverancier. of Geschillen na een aankoop. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Ameland vergelijken? Aan de hand van de zoekmachine check je zonder moeite de gewenste verzekeringscontract. Een dergelijke verzekering lijkt best ingewikkeld. Je vindt altijd velerlei assuradeurs en allerlei modules. Onderstaand zijn verdere details te vinden. Zie ook https://www.ameland.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: Ditzo dekking

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt geeft juridisch advies ten tijde van problemen. Ze bieden je onder andere financiële ondersteuning.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Hierop is er geen standaard antwoord. Koop je veel online of heb je te maken met onzeker werk? In die situatie kan je maar zo te maken hebben met een claim. Via de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand sluit je af vanaf €11,25. Duurdere polissen zitten rond de €12 per 4 weken. Het tarief heeft te maken met grootte van het gezin, het afgedekte bedrag, en gekozen modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat verschilt per situatie. De verzekeringen zijn onderscheidend op kleine lettertjes, type dekking, eigen risico en niet te vergeten te premie. De beste polis hangt af van jullie eigen draagvlak, en omstandigheden. Op basis van onze vergelijk-module check jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Ameland.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Dat kan zijn een 1-persoonshuishouden, of gezinnen met (en zonder) kids. Zo’n verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In natura of in geld. De max. vergoeding loopt van €17.500 tot €60.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  Je hebt de keuze uit bijv. Belasting of Letselschade. Veel modules nemen betekent een hogere premie. Denk je in op welk gebied jij meer risico loopt. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Online vergelijken

  Hierna vind je een pagina met verzekeringen. Rank zelf op premie of waardering voor juridische hulp in Ameland.

 5. Afsluiten via internet

  Alle opties bekeken? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Aegon, ABN AMRO en Allianz gemakkelijk online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De nieuwe verzekeraar kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Kom niet voor verrassingen te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Bekijk de beste of goedkoopste verzekering in de omgeving 9164.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Ameland)

 • Unive: Zaken snel opgepakt
 • Inshared: Hoge klantwaardering
 • Klaverblad: Persoonlijke adviseur
 • Nationale Nederlanden: Gemakkelijk online afsluiten
 • Aegon: Juristen met expertise
 • OHRA: De beste juristen op uw zaak
 • DAS: Ruime keuze modules
 • HEMA: Zelf je dekkingen kiezen
 • Ditzo: Zonder eigen risico
 • Lancyr: In 5 minuten verzekerd
 • Centraal Beheer: De klantvriendelijkste verzekeraar
 • ABN AMRO: Zelf samentstellen
 • FBTO: Gespecialiseerde juristen
 • ARAG: Juristen met expertise

Voor welke modules kan ik gaan?

Wil je jouw rechtsbijstand in Ameland verzekeren? De verzekering kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt met zogenaamde modules. Aanvullende info vind je hieronder.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende aankopen e.d. Denk aan een probleem m.b.t. vermeende schade of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze polis heeft betrekking op zaken als fiscale rechten, je vermogen, en ander waardevol bezit. Denk aan een meningsverschil m.b.t. vermogensbeheer.
 3. Wonen
  Deze dekking via bijv HEMA of Allianz speelt bij geschillen rondom huizen (bijv. in een wijk zoals Wijk 00). Denk aan geschillen bij de verkoop van een huis of advocaat in Ameland.
 4. Verkeer
  Dit gaat over vervelende omstandigheden met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Neem nou medische schade en letselschade waar jij met de elektrische fiets aan deelneemt. Een kwestie kan zijn juridische hulp en advies bij (letsel)schade.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. Dergelijke kosten vallen in de praktijk vaak hoog uit. Met deze dekking heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Voordelig een rechtszaak voeren’

W. van der Horst, Ameland (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente