Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Harlingen

Een botsing op het werk, in de buurt, of op de weg? Ook jij kan ermee te maken krijgen. Een juridische adviseur kan niet iedereen betalen. Dankzij zo’n rechtsbijstandverzekering in Harlingen beperk je het risico. De rechtsbijstandverzekering “geeft u recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • strafzaken in verband met deelname aan het verkeer
 • Geschillen m.b.t. kindgebonden budget
 • Conflicten tijdens de bouw van een woning
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere partijen (zoals Klaverblad, Centraal beheer of Zekur) en modules (o.a. Fiscaal recht of Mediation). Op deze website is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Regionummer0517 (+31517)
Bewoners15813
Postcodes8860
BuurtenHarlingen
Plaatsen in de buurtverzekering-Etten-Leur, rechtsbijstandverzekering-Ermelo, polis-Epe, verzekeringspakket-Enschede, Rechtsbijstand Enkhuizen en verzekeraar-Emmen
rechtsbijstandverzekering-harlingen

Rechtsbijstandverzekeringen Harlingen vergelijken december 2022

Door zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische specialisten en advocaten in scenario’s van conflicten in Friesland. Dit is handig in situaties als problemen met een winkel of Geschillen met de verhuurder. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Harlingen vergelijken? Met de zoekmachine bekijk jij direct een goede verzekering. Een dergelijke verzekering vergt enige voorkennis. Er zijn allerlei verzekeringsbedrijven en modules. Verderop leggen we een en ander uit. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.harlingen.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over HEMA dekking

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt. Dit kan gaan om geld of natura.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Daarop mist een echt standaard antwoord. Zit je veel in het verkeer of wissel je regelmatig van baan? Dan kan er maar zo een conflict ontstaan. Dankzij de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering kan je al vinden vanaf €10,5. Dit loopt op tot circa €15,75 per 4 weken. Het tarief hangt af van gezinssamenstelling, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en gekozen modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De contracten zijn onderscheidend op voorwaarden, modules, hoogte eigen risico, en de hoogte van de uitkering. De beste polis moet worden bepaald door jouw behoeften, en privésituatie. Geholpen door het vergelijk script tref je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Harlingen.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Bijvoorbeeld zelfstandig wonend, of een partner met kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). Dat kan gaan om advies of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €22.500 tot €85.000.

 3. Bepaal modules

  We onderscheiden opties als Consument of Wonen. Veel modules nemen heeft als gevolg een hogere maandpremie. Denk je in waar jij meer risico loopt. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Polissen vergelijken

  Gelukt? Dan volgt een lijst met verzekeringen. Sorteer op premie of beoordelingen voor juridische hulp in Harlingen.

 5. Regel je polis online

  Iets gevonden? Jij kunt een product van o.a. Nationale Nederlanden, FBTO en Allianz direct online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? De aanstaande verzekeringspartij neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Check de beste of laagst-geprijsde polis in de omgeving 8860, 8861, 8862.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Harlingen)

 • Unive: Beoordeeld met een 8.0
 • Inshared: Persoonlijke jaarbeloning
 • Klaverblad: Zaken snel opgepakt
 • Nationale Nederlanden: Goede beoordeling
 • Aegon: Eenvoudig samenstellen
 • OHRA: 24/7 advies van experts
 • DAS: Zelf je dekkingen kiezen
 • HEMA: Eenvoudig online geregeld
 • Ditzo: Gemakkelijk online afsluiten
 • Lancyr: Voor grote en kleine geschillen
 • Centraal Beheer: De klantvriendelijkste verzekeraar
 • ABN AMRO: Gespecialiseerde juristen
 • FBTO: Juristen met expertise
 • ARAG: Online schade melden

Voor welke modules kan ik gaan?

Online jouw rechtsbijstand in Harlingen verzekeren? Dit product kun je volledig personaliseren. Dit kan middels zogenaamde modules. Aanvullende info kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over de rechten van consumenten. Zoals bijv. een probleem m.b.t. een contract of een conflict met je internetprovider.
 2. Belasting en vermogen
  Deze optie heeft te maken met situatie zoals fiscaal recht, je vermogen, en ander waardevol bezit. Zoals bijv. een meningsverschil over beleggingsadvies.
 3. Wonen
  Deze dekking via bijv Klaverblad of Arag is relevant tijdens gebeurtenissen betreffende appartementen (bijv. in buurt zoals Harlingen, Midlum, Wijnaldum). Denk hier aan onenigheid bij de verkoop van een huis of advocaat in Harlingen.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met alles wat er gebeurt met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Onder andere letselschade en/of medische schade waar jij als bestuurder aan deelneemt. Een kwestie kan zijn een geschil met een FOCWA-garage.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. De kosten van zo’n scheiding zijn doorgaans zeer fors. Door deze mogelijkheid heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Goede ondersteuning bij problemen’

N. de Koning, Harlingen (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente