Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Smallingerland

Een conflict op het werk, in het gezin, of met de belastingdienst? Het kan iedereen overkomen. Juridische ondersteuning kan niet iedereen betalen. Door middel van zo’n rechtsbijstandverzekering in Smallingerland beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat bij juridische conflicten”. Denk aan situaties als:

 • een tegenpartij die schade op jou verhaald
 • Een meningsverschil met de Vereniging van Eigenaren
 • Aanvaringen bij de verbouwing van een woning
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij verzekeraars (denk aan Inshared, Lancyr en Arag) en dekkingen (o.a. Vermogen of Echtscheiding). Dankzij onze adviseurs is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
(Net) nummer0512 (+31512)
Inwoners55439
Postcodes9214
WijkenDrachten
Naburige plaatsenverzekering-Schiedam, rechtsbijstandverzekering-Schagen, polis-s-Hertogenbosch, verzekeringspakket-Rucphen, Rechtsbijstand Rozendaal en verzekeraar-Rotterdam
rechtsbijstandverzekering-smallingerland

Rechtsbijstandverzekeringen Smallingerland vergelijken oktober 2023

Via de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische bijstand & bescherming in situaties van een conflict in Friesland. Dat komt van pas tijdens voorvallen als een geschil m.b.t jouw rijbewijs of Geschillen met een beleggingsadviseur. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Smallingerland vergelijken? Via de vergelijk tool vind je direct de gewenste verzekering voor rechtsbijstand. Een dergelijke verzekering is best complex. Er zijn allerlei verzekeringsbedrijven plus modules. Op deze pagina vind je verdere informatie. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.smallingerland.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: Klaverblad dekking

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor rechtshulp in het geval van een conflict. Je kunt rekenen op o.a. financiële middelen of advies.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Op deze kwestie is er geen eenduidig antwoord. Ben je veel onderweg of switch je regelmatig van werk? Dan is de kans op een conflict groter. Dankzij de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een polis is er al vanaf €10,25. Kies je een ruim pakket? Dan ga je zo richting €12,5 per 4 weken. De assurantiepremie heeft te maken met grootte van het gezin, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en type modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De verzekeringen verschillen op polisvoorwaarden, dekkingen, de eigen bijdrage, en uiteraarde de premie per maand. Wat het beste aanbod is, wordt bepaald door jullie eigen draagvlak, en risicogebieden. Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Smallingerland.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Opties zijn een 1 persoons dekking of gezinnen met (en zonder) kids. Deze verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In de vorm van diensten of geld. Dit varieert van €12.500 tot €60.000.

 3. Kies modules

  We onderscheiden opties als Inkomen of Mediation. Veel modules nemen draait uit op een duurder tarief. Schat in op basis waarvan je risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Polissen vergelijken

  Je wordt nu doorgestuurd naar een tabel met verzekeringen. Orden ze op prijs of beoordelingen voor juridische hulp in Smallingerland.

 5. Direct afsluiten

  Je keuze gemaakt? Jij kunt een product van o.a. Unive, Lancyr of Reaal direct online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? De aanstaande verzekeringsaanbieder kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Voorkom verrassingen, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Ontdek de beste of juist de goedkoopste polissen in de regio 9214.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van oktober 2023 (gemeente Smallingerland)

 • Unive: Geen overwacht hoge kosten
 • Inshared: Verschillende modules
 • Klaverblad: Voor vrijwel elke soort schade
 • Nationale Nederlanden: 24/7 advies van experts
 • Aegon: Zelf je dekkingen kiezen
 • OHRA: Gemakkelijk online afsluiten
 • DAS: Altijd rechtshulp On Demand
 • HEMA: 24/7 advies van experts
 • Ditzo: Geen overwacht hoge kosten
 • Lancyr: Verschillende modules
 • Centraal Beheer: Binnen 2 minuten verzekerd
 • ABN AMRO: Goede beoordeling
 • FBTO: Juristen met expertise
 • ARAG: Online schade melden

Uit welke modules kan ik kiezen?

Direct jouw rechtsbijstand in Smallingerland verzekeren? Jouw polis kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt op basis van handige modules. Additionele specificaties lees je hierna.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent consumentenproducten. Bijvoorbeeld problematische situatie aangaande ruzie met de buren of een conflict met een webwinkel.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze keuze heeft te maken met voorvallen als met name fiscale rechten, het vermogen, en andere bezittingen. Bijvoorbeeld geschillen m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze polis bij o.a. FBTO of Zekur is relevant tijdens gebeurtenissen rondom appartementen (bijv. in een wijk als Drachten, Overig Smallingerland). Zoals bijv. een conflict bij de aankoop van een huis of advocaat in Smallingerland.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op zaken die spelen op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Zoals bijv. medische schade en letsel(schade) waar je als fietser deelgenoot van bent. Een kwestie kan zijn een geschil met een FOCWA-garage.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. Dergelijke kosten vallen vaak niet mee. Door deze module staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Ik zocht de goedkoopste aanbieder, dat is gelukt’

P. de Groot, Smallingerland (oktober 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente