Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering De Veenhoop

Een probleem op zakelijk gebied, in de buurt, of met de belastingdienst? Ook jij kan ermee te maken krijgen. Een juridisch specialist is soms financieel niet mogelijk. Door gebruik te maken van zo’n rechtsbijstandverzekering in De Veenhoop pak je dat issue aan. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • een geschil m.b.t jouw rijbewijs
 • Aanvaringen na een aankoop
 • Conflicten over erfenissen
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere aanbieders (zoals Nationale Nederlanden, FBTO of DAS) en dekkingen (onder andere Werk en Letselschade). Op deze website vind je alle informatie.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
(Net) nummer0512 (+31512)
Bewoners55439
Postcodegebieden9215
BuurtschappenDrachten
Naburige plaatsenverzekering-de-wilgen, rechtsbijstandverzekering-boornbergum, polis-kortehemmen, rechtsbijstand-lichtaard, verzekeringspakket-drachten-azeven en drachten
rechtsbijstandverzekering-de-veenhoop

Rechtsbijstandverzekeringen De Veenhoop vergelijken oktober 2023

D.m.v. de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische specialisten en advocaten in scenario’s van moeilijkheden in Friesland. Een goede backup als het gaat om een geschil m.b.t jouw rijbewijs en Conflicten over een overeenkomst die u als consument sluit. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in De Veenhoop vergelijken? Aan de hand van de vergelijker check jij moeiteloos een geschikte verzekering voor rechtsbijstand. Rechtsbijstand is niet heel eenvoudig. Er zijn uiteenlopende maatschappijen en dan zijn er nog allerlei modules. Onderstaand zijn verdere details te vinden. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.smallingerland.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: Huis In Eén Verzekeringen dekking

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor rechtshulp ten tijde van problemen. Je kunt rekenen op o.a. financiële ondersteuning.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Daarop hebben we geen helder advies. Zit je veel in de auto of werk je regelmatig voor een andere baas? Op basis van die info is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Aan de hand van de modules stel je zelf een pakket samen.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af vanaf €11,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €12,25 per 4 weken. De assurantiepremie wordt berekend a.d.h.v. type gezin, het afgedekte bedrag, en gekozen modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De rechtsbijstandverzekeringen wijken van elkaar af op polisvoorwaarden, dekkingen, vrijwillige eigen bijdrage, en de premie. Wat de beste polis is, moet worden bepaald door jouw eisen en risicogebieden. Door onze vergelijk-module check jij probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in De Veenhoop.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Een keuze is alleen, of gezinnen met (en zonder) kids. Een verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In de vorm van diensten of geld. Dit varieert van €30.000 tot €95.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  We onderscheiden dekkingen als Belasting of Mediation. Veel modules aanzetten heeft als gevolg een duurder tarief. Schets voor jezelf op welke aspecten je risico loopt. Koop je vaak online? Overweeg dan de module Consument.

 4. Polissen vergelijken

  Gelukt? Dan volgt een lijst met alle opties. Rangschik op kosten of waardering voor juridische hulp in De Veenhoop.

 5. Afsluiten via internet

  Je keuze gemaakt? Jij kunt een product van o.a. Inshared, FBTO en Reaal vandaag nog online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De nieuwe verzekeringspartij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Check de beste of voordeligste verzekeringen in regio 9215.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van oktober 2023 (gemeente Smallingerland)

 • Unive: Juristen met expertise
 • Inshared: Goede beoordeling
 • Klaverblad: Persoonlijke adviseur
 • Nationale Nederlanden: 24/7 advies van experts
 • Aegon: Ruime dekking
 • OHRA: Ruime keuze modules
 • DAS: Professionele verzekering
 • HEMA: Binnen 5 minuten online geregeld
 • Ditzo: Eenvoudig samenstellen
 • Lancyr: Team van ervaren juristen
 • Centraal Beheer: Ruime keuze modules
 • ABN AMRO: Geen overwacht hoge kosten
 • FBTO: Direct online verzekeren
 • ARAG: Online schade melden

Uit welke modules kan ik kiezen?

Direct jouw rechtsbijstand in De Veenhoop verzekeren? Dit product stel je zelf samen. Dit kan middels zogenaamde modules. Additionele specificaties vind je hieronder.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consument gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld geschillen met betrekking tot bepaalde overeenkomsten of een conflict met je internetprovider.
 2. Belasting & vermogen
  Deze optie heeft betrekking op zaken als fiscale rechten, je vermogen, en financiële boedel. Neem nou geschillen m.b.t. belastingaanslagen.
 3. Wonen
  Deze optie via bijv FBTO en DAS gaat over zaken inzake woningen (bijv. in een wijk als Drachten, Overig Smallingerland). Zoals bijv. een aanvaring met de verhuurder of advocaat in De Veenhoop.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op alles wat er gebeurt in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. medische schade of letselschade waar je als verkeersdeelnemer deelgenoot van bent. Zo’n situatie kan zijn het verhalen van letsel- en/of materiële schade.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Dergelijke kosten vallen vaak niet mee. Via deze mogelijkheid worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Gemakkelijk online schade declareren’

N. de Vries, De Veenhoop (oktober 2023)