Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Súdwest-Fryslân

Een tweestrijd op de zaak, met familie, of met een winkel? Soms kun jij er niks aan doen. Juridisch advies is voor veel mensen onbetaalbaar. Dankzij de rechtsbijstandverzekering in Súdwest-Fryslân wordt er altijd naar je geluisterd. Een rechtsbijstandverzekering “is de verzekering voor juridische ondersteuning bij een geschil”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • een conflict over jouw vaarbewijs
 • Problemen met een school
 • Conflicten binnen de familiekring
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende assuradeurs (o.a. Aegon, Centraal beheer en Arag) en dekkingen (zoals Consument en Medisch). Dankzij onze adviseurs kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

rechtsbijstandverzekering-sudwest-fryslan

Rechtsbijstandverzekeringen Súdwest-Fryslân vergelijken december 2022

D.m.v. een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische bijstand & bescherming rondom omstandigheden van onenigheid in Friesland. Iets onmisbaars als het gaat om schade aan een geparkeerde auto of Aanvaringen over eigendommen. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Súdwest-Fryslân vergelijken? Dankzij onze tool zoek jij gemakkelijk de gewenste verzekering voor rechtsbijstand. Een dergelijke verzekering sluit je niet zomaar even af. Je vindt altijd allerlei maatschappijen en modules. Verderop kan je er alles over lezen. Zie ook https://www.gemeentesudwestfryslan.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar Lancyr dekking

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor geeft juridisch advies ten tijde van problemen. Dit kan gaan om rechtstreeks advies of financiële middelen.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Hierop bieden wij geen helder advies. Zit je veel in de auto of verhuis je vaak? Dan is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Met behulp van de modules stel je zelf een pakket samen.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een polis sluit je af vanaf €8,75. Kosten lopen op tot €13,25 per 4 weken. De assurantiepremie wordt berekend a.d.h.v. type gezin, het bedrag dat je verzekerd, en het aantal modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De verzekeringen zijn onderscheidend op kleine lettertjes, type dekking, de eigen bijdrage, en de hoogte van de uitkering. Welke verzekeraar de beste is, wordt bepaald door jouw wensen, en privésituatie. Met behulp van de vergelijker check jij probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in Súdwest-Fryslân.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Bijvoorbeeld zelfstandig wonend, of een partner zonder kinderen. De verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In contanten of juist in advies. Dit ligt doorgaans tussen de €5.000 tot €100.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  Je hebt de keuze uit thema’s zoals Consument of Verkeer. Meer modules selecteren mondt uit in een duurder tarief. Schat in op welke aspecten het risico het grootst is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Bekijk en vergelijk

  Gelukt? Dan volgt een tabel met polissen. Orden ze op prijs of score voor juridische hulp in Súdwest-Fryslân.

 5. Regel de overstap

  Iets gevonden? Iedereen kan de modules van Inshared, Ditzo of ING vandaag nog online afsluiten. Is er sprake van overstappen? Jouw aanstaande aanbieder kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom dure juridische procedures, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Raadpleeg de beste of juist de goedkoopste polissen in de regio 8749, 8751.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Súdwest-Fryslân)

 • Unive: Goede beoordeling
 • Inshared: Geen overwacht hoge kosten
 • Klaverblad: Direct online verzekeren
 • Nationale Nederlanden: De beste juristen op uw zaak
 • Aegon: Gemakkelijk online afsluiten
 • OHRA: Zelf je advocaat kiezen
 • DAS: Goede beoordeling
 • HEMA: Direct online verzekeren
 • Ditzo: Gespecialiseerde juristen
 • Lancyr: Eenvoudig samenstellen
 • Centraal Beheer: 24/7 advies van experts
 • ABN AMRO: Eenvoudig samenstellen
 • FBTO: Direct online verzekeren
 • ARAG: Gespecialiseerde juristen

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Wil je jouw rechtsbijstand in Súdwest-Fryslân verzekeren? Jouw polis kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt met verschillende modules. Hoe dat werkt kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met je positie als consument. Bijvoorbeeld vervelende gebeurtenissen inzake een recente aankoop of een conflict met een autogarage.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze keuze ondersteunt jou in alles rondom fiscale rechten, vermogens, en extra eigendommen. Als o.a. een aanvaring m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze optie via bijv Aegon of Asr speelt bij geschillen rondom jouw woning (bijv. in wijken als Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim). Onder andere een aanvaring met de woningstichting of advocaat in Súdwest-Fryslân.
 4. Verkeer
  Betreft vervelende omstandigheden op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Denk aan medische schade en/of letselschade waar jij met de elektrische fiets betrokken bij bent. Je kunt denken aan een tegenpartij die schade op jou verhaald.
 5. Mediation / echtscheiding
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De onkosten van een scheiding kunnen aardig in papieren lopen. Door deze module kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Altijd met een goed gevoel de deur uit’

Q. Hofman, Súdwest-Fryslân (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente