Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Scharnegoutum

Een aanvaring op het werk, met familie, of met een winkel? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridische hulp is soms financieel niet mogelijk. Middels de rechtsbijstandverzekering in Scharnegoutum beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die u beschermt wanneer u rechtshulp nodig heeft tijdens een conflict”. Je kunt dan denken aan:

 • een conflict na een auto ongeluk
 • Aanvaringen met een uitkeringsinstantie
 • Een meningsverschil met je partner
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij assuradeurs (als Inshared, Ditzo en Allianz) en pakketten (onder andere Belasting of Verkeer). Met onze tools kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
(Regio) nummer0515 (+31515)
Inwoners84048
Postcodes8629
WijkenBolsward
Plaatsen in de buurtverzekering-gauw, rechtsbijstandverzekering-offingawier, polis-oppenhuizen, rechtsbijstand-oosthem, verzekeringspakket-uitwellingerga en jutrijp
rechtsbijstandverzekering-scharnegoutum

Rechtsbijstandverzekeringen Scharnegoutum vergelijken oktober 2023

Via de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridisch advies en ondersteuning in scenario’s van conflicten in Friesland. Dit is handig als het gaat om een geschil met een webwinkel of Conflicten over schade en persoonlijk letsel bij verkeersongevallen. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Scharnegoutum vergelijken? Door gebruik te maken van de vergelijk tool zoek je zonder moeite een geschikte verzekeringscontract. Zo’n polis is niet heel eenvoudig. Je vindt altijd allerlei verzekeringsmaatschappijen en modules. Onderstaand zijn verdere details te vinden. Raadpleeg ook eens https://www.gemeentesudwestfryslan.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: Generali pakket

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning in het geval van een conflict. Zo verstrekken ze bijv. rechtstreeks advies of financiële middelen.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Op dat vraagstuk hebben we geen standaard antwoord. Koop je veel online of heb je te maken met onzeker werk? Dan is de kans op een conflict groter. Met behulp van de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand vind je al vanaf €10,25. Duurdere polissen zitten rond de €14,5 per 4 weken. Het tarief heeft te maken met grootte van het gezin, het verzekerde bedrag, en gekozen modules.

Wat is de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De verzekeringen lopen uiteen op kleine lettertjes, inhoud modules, hoogte eigen risico, en natuurlijk de kosten. Wat het beste aanbod is, hangt af van jouw behoeften, en privésituatie. Geholpen door de vergelijker vergelijk je moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Scharnegoutum.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Dat kan zijn zelfstandig wonend, of een partner met kinderen. Zo’n verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. In contanten of juist in advies. De max. vergoeding loopt van €5.000 tot €95.000.

 3. Bepaal modules

  Je hebt de keuze uit thema’s zoals Inkomen en Verkeer. Een groot aantal modules mondt uit in een duurdere verzekering. Bedenk op basis waarvan de nood het hoogste is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Vergelijk verzekeraars

  In de volgende stap tref je een pagina met alle opties. Vergelijk ze zelf op premie of waardering voor juridische hulp in Scharnegoutum.

 5. Regel de overstap

  Iets gevonden? Je kan producten van maatschappijen als Klaverblad, FBTO of Asr vandaag nog online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? De toekomstige assuradeur biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom verrassingen, en neem een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Raadpleeg de beste of voordeligste in jouw regio 8629.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van oktober 2023 (gemeente Súdwest-Fryslân)

 • Unive: Vanaf €3,38 per maand
 • Inshared: Team van ervaren juristen
 • Klaverblad: Ruime keuze modules
 • Nationale Nederlanden: Gemakkelijk online afsluiten
 • Aegon: Direct online verzekeren
 • OHRA: Ruime keuze modules
 • DAS: Hoge klantwaardering
 • HEMA: Online schade melden
 • Ditzo: Goede beoordeling
 • Lancyr: Voor vrijwel elke soort schade
 • Centraal Beheer: De klantvriendelijkste verzekeraar
 • ABN AMRO: Ruime keuze modules
 • FBTO: Jaarpremie lager dan dagtarief advocaat
 • ARAG: Populaire ProRechtPolis

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Wil je jouw rechtsbijstand in Scharnegoutum verzekeren? Deze dekking kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dit doe je met verschillende modules. Hoe dat werkt lees je hierna.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consumentenproducten. Als o.a. problematische situatie aangaande familiezaken of een conflict met een webwinkel.
 2. Belasting en vermogen
  Deze module verleent bijstand bij voorvallen als met name fiscale rechten, je vermogen, en aandelen. Bijvoorbeeld een conflict m.b.t. belastingaanslagen.
 3. Wonen
  Deze module via Klaverblad en Allianz kies jij voor situaties inzake appartementen (bijv. in wijken als Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim). Neem nou een aanvaring met de huurbaas of advocaat in Scharnegoutum.
 4. Verkeer
  We hebben het over zaken die spelen op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan (letsel)schade en/of medische schade waar jij als autobestuurder betrokken bij bent. Een typisch voorbeeld is letselschade n.a.v. een ongeluk.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De onkosten van een scheiding vallen vaak niet mee. Aan de hand van deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Snel de verzekeraars rangschikken op prijs’

V. van de Berg, Scharnegoutum (oktober 2023)