Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Westhem

Een probleem op het werk, met de buren, of met de belastingdienst? Soms kun jij er niks aan doen. Juridisch advies kan niet iedereen betalen. Door middel van zo’n rechtsbijstandverzekering in Westhem wordt er altijd naar je geluisterd. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat bij juridische conflicten”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • schade in het verkeer
 • Conflicten inzake huur/verhuur van een 2e woning
 • Conflicten met de glazenwasser
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij aanbieders (zoals OHRA, HEMA of Interpolis) en dekkingen (onder andere Vermogen en Verkeer). Via onze specialisten kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
(Net) nummer0515 (+31515)
Inwoners84048
Postcodes8616
BuurtschappenBolsward
Naburige plaatsenverzekering-sandfirden, rechtsbijstandverzekering-idzega, polis-gaastmeer, rechtsbijstand-elahuizen, verzekeringspakket-sneek en hemelum
rechtsbijstandverzekering-westhem

Rechtsbijstandverzekeringen Westhem vergelijken mei 2023

Dankzij zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische bijstand & bescherming tijdens taferelen zoals een conflict in Friesland. Dit is handig als het gaat om een geschil met een provider. of Een meningsverschil met de aannemer. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Westhem vergelijken? Via de vergelijkingstool check jij direct een goedkope polis. Rechtsbijstand is niet heel eenvoudig. In de markt zijn er verscheidene verzekeraars en modules. Onderstaand kun jij daarover meer lezen. Voor info over de gemeente zie ook https://www.gemeentesudwestfryslan.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over BLG wonen pakket

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor rechtshulp als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Ze bieden je onder andere rechtstreeks advies of financiële middelen.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op dat vraagstuk is er geen eenduidig antwoord. Koop je veel online of wissel je regelmatig van baan? In die situatie is er altijd risico op een geschil. Door middel van de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een polis sluit je af vanaf €9,75. Dit loopt op tot circa €15,75 p/maand. De maandelijkse premie wordt berekend a.d.h.v. type huishouden, het afgedekte bedrag, en het aantal modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De contracten verschillen op contractvoorwaarden, dekkingen, het eigen risico, en natuurlijk de kosten. Wat precies de beste verzekeraar is hangt af van jouw wensen, budget en situatie. Door de vergelijkingstool check je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Westhem.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Opties zijn zelfstandig wonend, of een partner met kinderen. Deze verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In de vorm van diensten of geld. Dit ligt doorgaans tussen de €5.000 tot €55.000.

 3. Bepaal modules

  Je hebt de keuze uit bijv. Fiscaal recht en Echtscheiding. Alle modules kiezen mondt uit in een duurdere verzekering. Bedenk op basis waarvan je risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Bekijk en vergelijk

  Hierna vind je een pagina met verzekeringen. Sorteer op premie of reviews voor juridische hulp in Westhem.

 5. Direct afsluiten

  Ben je eruit? Iedereen kan de modules van Nationale Nederlanden, Lancyr en Zekur gemakkelijk online afsluiten. Ga je overstappen? De nieuwe maatschappij neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Check de beste en/of de goedkoopste verzekeringen in regio 8616.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van mei 2023 (gemeente Súdwest-Fryslân)

 • Unive: Juristen met expertise
 • Inshared: Ruime dekking
 • Klaverblad: Geen kleine lettertjes
 • Nationale Nederlanden: Gespecialiseerde juristen
 • Aegon: Online schade melden
 • OHRA: Zelf je advocaat kiezen
 • DAS: Altijd rechtshulp On Demand
 • HEMA: Hoge klantwaardering
 • Ditzo: Professionele verzekering
 • Lancyr: Ruime dekking
 • Centraal Beheer: 24/7 advies van experts
 • ABN AMRO: Ruime keuze modules
 • FBTO: Voor grote en kleine geschillen
 • ARAG: Eenvoudig samenstellen

Voor welke modules kan ik gaan?

Online jouw rechtsbijstand in Westhem verzekeren? De verzekering is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat werkt met zogenaamde modules. Aanvullende info vind je hieronder.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent je positie als consument. Zoals bijv. geschillen met betrekking tot een recente aankoop of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze dekking biedt hulp tijdens situatie zoals fiscaal recht, het vermogen, en extra eigendommen. Onder andere een aanvaring m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze polis via Inshared of Allianz kies jij voor situaties met betrekking tot jouw woning (bijv. in buurten als Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim). Onder andere een conflict bij de verkoop van een huis of advocaat in Westhem.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met gebeurtenissen op de weg (verkeersrechtsbijstand). Betreft zaken als medische schade of letselschade waar je als scootergebruiker aan deelneemt. Een kwestie kan zijn geschillen ontstaan bij aankoop of verkoop van je auto.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. Dergelijke kosten zijn doorgaans zeer fors. Door deze dekking heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik’

Q. Meijer, Westhem (mei 2023)