Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Aalten

Een botsing op zakelijk gebied, met de buren, of met de belastingdienst? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridische hulp is voor veel mensen onbetaalbaar. Middels een rechtsbijstandverzekering in Aalten heb jij meer mogelijkheden. Een rechtsbijstandverzekering “bent je verzekerd van juridische hulp bij conflicten”. Denk aan situaties als:

 • strafzaken in het verkeer
 • Een meningsverschil rondom vermogensbeheer
 • Een meningsverschil met je partner
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Je kunt kiezen voor diverse aanbieders (denk aan Klaverblad, Centraal beheer en Nowgo) en voorwaarden (o.a. Fiscaal recht of Verkeer). Met onze tools lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
(Regio) nummer0543 (+31543)
Aantal inwoners26912
Postcodegebied7091
BuurtschappenBuitengebied
Naburige plaatsenverzekering-Westland, rechtsbijstandverzekering-Westerwolde, polis-Westervoort, verzekeringspakket-Westerveld, Rechtsbijstand West Maas en Waal en verzekeraar-Werkendam
rechtsbijstandverzekering-aalten

Rechtsbijstandverzekeringen Aalten vergelijken mei 2022

Met de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische hulp en advies tijdens taferelen zoals onenigheid in Gelderland. Iets onmisbaars als het gaat om strafzaken in het verkeer of Aanvaringen m.b.t. kindgebonden budget. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Aalten vergelijken? Door gebruik te maken van de zoekmachine vind je gemakkelijk een geschikte polis. Het productlijkt best ingewikkeld. Je vindt altijd allerlei maatschappijen en dan zijn er nog allerlei modules. Hieronder zijn verdere details te vinden. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.aalten.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar Polis Direct dekking

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische hulp en advies als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Dit kan gaan om proces ondersteuning of geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Daarop hebben we geen eenduidig antwoord. Reis je veel of switch je regelmatig van werk? In dat geval is er altijd risico op een geschil. Dankzij de modules stel je zelf een pakket samen.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een polis is er al vanaf €9,5. Kies je een ruim pakket? Dan ga je zo richting €14,75 per maand. De premie hangt af van gezinssamenstelling, het max. te verzekeren bedrag, en de soort modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De contracten variëren op voorwaarden, soorten dekking, het eigen risico, en niet te vergeten te premie. Wat precies de beste verzekeraar is moet worden bepaald door jouw eisen en risicogebieden. Door de vergelijkingstool vergelijk jij eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Aalten.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Opties zijn een 1-persoonshuishouden, of een partner met kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In contanten of juist in advies. Dit schommelt tussen de €27.500 tot €65.000.

 3. Kies modules

  Jij hebt keuzes voor opties als Inkomen en Medisch. Meer modules selecteren draait uit op een duurdere verzekering. Ga na op basis waarvan je risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Online vergelijken

  Wat volgt is een lijst met polissen. Rangschik op kosten of waardering voor juridische hulp in Aalten.

 5. Regel de overstap

  Alle opties bekeken? Alle huishoudens kunnen de diensten van Nationale Nederlanden, HEMA en Reaal eenvoudig online afsluiten. Ga je overstappen? De nieuwe verzekeringsmaatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom dure juridische procedures, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Bekijk de beste of juist de goedkoopste in jouw regio 7091, 7120, 7121, 7122, 7123.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van mei 2022 (gemeente Aalten)

 • Unive: Hoge klantwaardering
 • Inshared: Online schade melden
 • Klaverblad: Zaken snel opgepakt
 • Nationale Nederlanden: Team van ervaren juristen
 • Aegon: Eenvoudig samenstellen
 • OHRA: Eenvoudig samenstellen
 • DAS: Professionele verzekering
 • HEMA: Gemakkelijk online afsluiten
 • Ditzo: Online schade melden
 • Lancyr: Eenvoudig samenstellen
 • Centraal Beheer: Team van ervaren juristen
 • ABN AMRO: De beste juristen op uw zaak
 • FBTO: Voor grote en kleine geschillen
 • ARAG: Juristen met expertise

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Meteen jouw rechtsbijstand in Aalten verzekeren? Deze dekking kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt op basis van handige modules. Meer info lees je hierna.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met aankopen e.d. Neem nou een probleem m.b.t. familiezaken of een conflict met je internetprovider.
 2. Belasting & vermogen
  Deze module heeft betrekking op voorvallen als met name fiscale rechten, het vermogen, en ander waardevol bezit. Denk aan een meningsverschil met de belastingdienst.
 3. Wonen
  Deze dekking bij ABN AMRO of Allianz speelt bij geschillen inzake woningen (bijv. in een wijk zoals Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo). Bijvoorbeeld een meningsverschil met de Vereniging van Eigenaren of advocaat in Aalten.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op gebeurtenissen op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Onder andere medische schade of letselschade waar je als fietser aan deelneemt. Je kunt denken aan een geschil met een FOCWA-garage.
 5. Mediation / echtscheiding
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De onkosten van een scheiding zijn doorgaans zeer fors. Aan de hand van deze polis staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Goed overzicht met polissen, duidelijke uitleg’

N. van den Broek, Aalten (mei 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente