Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Nijmegen

Een botsing op zakelijk gebied, met familie, of met een winkel? Het kan iedereen overkomen. Juridisch advies is soms financieel niet mogelijk. Middels deze rechtsbijstandverzekering in Nijmegen tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “heb je recht op hulp, advies en ondersteuning bij juridische touwtrekkerij. “. Voorbeelden hiervan zijn:

 • een online aankoop die niet wordt bezorgd
 • Aanvaringen met de huurbaas
 • Aanvaringen bij de verbouwing van een woning
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij maatschappijen (denk aan OHRA, FBTO of Interpolis) en voorwaarden (onder andere Fiscaal recht en Medisch). Via deze site is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Regionummer024 (+3124)
Inwoners172064
Postcodegebied6500
BuurtenNijmegen-Centrum
Naburige plaatsenverzekering-Nieuwkoop, rechtsbijstandverzekering-Nieuwegein, polis-Neerijnen, verzekeringspakket-Nederweert, Rechtsbijstand Neder-Betuwe en verzekeraar-Mook en Middelaar
rechtsbijstandverzekering-nijmegen

Rechtsbijstandverzekeringen Nijmegen vergelijken juli 2022

Door een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische specialisten en advocaten in scenario’s van ruzies en problemen in Gelderland. Een goede backup tijdens voorvallen als schade bij een ongeluk of aanrijding en Problemen met de Vereniging van Eigenaren. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Nijmegen vergelijken? Aan de hand van onze tool check je snel een goede verzekeringscontract. Het productlijkt best ingewikkeld. Je vindt altijd verschillende verzekeraars plus modules. Hieronder leggen we een en ander uit. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.nijmegen.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar ING pakket

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning in situatie van persoonlijke geschillen. Dit kan gaan om financiële ondersteuning.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze kwestie is er geen helder advies. Zit je veel in het verkeer of switch je regelmatig van werk? In die situatie kan je maar zo te maken hebben met een claim. Met behulp van de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering kan je al vinden vanaf €9,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €15,5 per maand. De premie hangt af van grootte van het gezin, het totaalbedrag, en de soort modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De polissen verschillen op vergoedingen, type dekking, hoogte eigen bijdrage, en de hoogte van de uitkering. Wat precies de beste verzekeraar is moet worden bepaald door jouw wensen, en omstandigheden. Op basis van de vergelijker vind jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Nijmegen.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Opties zijn zelfstandig wonend, of samenwonend met kinderen. De verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. In de vorm van diensten of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €25.000 tot €60.000.

 3. Bepaal modules

  Je hebt de keuze uit thema’s zoals Werk of Medisch. Alle modules kiezen draait uit op hogere lasten. Ga na op welke fronten jij meer risico loopt. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Bekijk en vergelijk

  Wat volgt is een overzicht met mogelijkheden. Vergelijk ze zelf op premie of gemiddelde beoordeling voor juridische hulp in Nijmegen.

 5. Regel de overstap

  Alle opties bekeken? Alle huishoudens kunnen de diensten van Aegon, FBTO en DAS vandaag nog online afsluiten. Ga je overstappen? De toekomstige maatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Check de beste of voordeligste verzekeringen in regio 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juli 2022 (gemeente Nijmegen)

 • Unive: De beste juristen op uw zaak
 • Inshared: Gespecialiseerde juristen
 • Klaverblad: Verschillende modules
 • Nationale Nederlanden: Zelf je dekkingen kiezen
 • Aegon: 24/7 advies van experts
 • OHRA: Ruim 400 juridische specialisten
 • DAS: Zaken snel opgepakt
 • HEMA: Juristen met expertise
 • Ditzo: Zonder eigen risico
 • Lancyr: Team van ervaren juristen
 • Centraal Beheer: Voor vrijwel elke soort schade
 • ABN AMRO: Zelf je dekkingen kiezen
 • FBTO: Gemakkelijk online afsluiten
 • ARAG: Verschillende modules

Voor welke modules kan ik gaan?

Direct jouw rechtsbijstand in Nijmegen verzekeren? Deze dekking is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat gaat aan de hand van een aantal modules. Additionele specificaties vind je hieronder.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom de rechten van consumenten. Neem nou geschillen met betrekking tot bepaalde overeenkomsten of een conflict met een autogarage.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze dekking heeft betrekking op situatie zoals fiscaal recht, het vermogen, en ander waardevol bezit. Bijvoorbeeld een aanvaring over vermogensbeheer.
 3. Wonen
  Deze polis bij Nationale Nederlanden of DAS speelt bij geschillen inzake jouw woning (bijv. in wijken als Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord). Bijvoorbeeld onenigheid rondom jouw koopwoning of advocaat in Nijmegen.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met vervelende omstandigheden tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld (letsel)schade en/of medische schade waar je als fietser deelgenoot van bent. Je kunt denken aan een conflict over jouw vaarbewijs.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De onkosten van een scheiding vallen vaak niet mee. Met deze mogelijkheid heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Voldoende keuze en duidelijke uitleg’

J. Prins, Nijmegen (juli 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente