Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Groningen

Een botsing op kantoor, in de straat, of met de auto? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridische adviseur is voor veel mensen onbetaalbaar. Via zo’n rechtsbijstandverzekering in Groningen wordt er altijd naar je geluisterd. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • niet nagekomen afspraken van winkels
 • Aanvaringen m.b.t. belastingaanslagen
 • Aanvaringen bij de notaris
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende partijen (zoals Inshared, Ditzo en Interpolis) en dekkingen (o.a. Consument en Wonen). Op deze website kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Netnummer050 (+3150)
Inwoners200952
Postcodes9700
BuurtschappenCentrum
Plaatsen nabijverzekering-Eemnes, rechtsbijstandverzekering-Ede, polis-Edam-Volendam, verzekeringspakket-Echt-Susteren, Rechtsbijstand Duiven en verzekeraar-Druten
rechtsbijstandverzekering-groningen

Rechtsbijstandverzekeringen Groningen vergelijken december 2023

Door de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische specialisten en advocaten tijdens taferelen zoals een conflict in Groningen. Dit is handig tijdens voorvallen als dat iemand jou aansprakelijk stelt voor een ongeluk en Aanvaringen over aandelen, obligaties en opties. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Groningen vergelijken? Middels de zoekmachine vind je direct een geschikte verzekering. Een dergelijke verzekering lijkt best ingewikkeld. Er zijn verschillende verzekeraars en allerlei modules. Onderstaand kan je er alles over lezen. Raadpleeg ook eens https://gemeente.groningen.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • Alle gezinsleden kunnen profiteren
 • Zelf samenstellen met modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: ANWB polis

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp en advies wanneer jij dat nodig hebt. Je kunt rekenen op o.a. financiële middelen of advies.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Daarop bieden wij geen directe algemene conclusie. Zit je veel in de auto of heb je te maken met onzeker werk? In zo’n setting is de kans op een conflict groter. Met behulp van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een polis kan je al vinden vanaf €9,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €15,25 p/maand. De assurantiepremie wordt berekend a.d.h.v. gezinssamenstelling, het verzekerde bedrag, en actieve modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De modules variëren op vergoedingen, dekkingen, het eigen risico, en natuurlijk de kosten. Wat precies de beste verzekeraar is kies je door te kijk naar jouw eisen en privésituatie. Middels het vergelijk script vergelijk jij probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in Groningen.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Mogelijkheden zijn een 1 persoons dekking of gezinnen met (en zonder) kids. Deze verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  We hebben het over de maximum vergoeding. In contanten of juist in advies. Dit varieert van €7.500 tot €80.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  We onderscheiden dekkingen als Vermogen en Mediation. Veel modules aanzetten betekent een hogere maandpremie. Schat in op welke manier het risico het grootst is. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Gelukt? Dan volgt een lijst met alle opties. Sorteer op kosten of beoordelingen voor juridische hulp in Groningen.

 5. Regel de overstap

  Een geschikte optie?Iedereen kan de modules van Aegon, Lancyr en DAS direct online afsluiten. Betreft het een overstap? De toekomstige aanbieder kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Voorkom verrassingen, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bijstand. Raadpleeg de beste en/of de goedkoopste verzekeringen in regio 9700, 9701, 9702, 9703, 9704, 9711, 9712, 9713, 9714, 9715, 9716, 9717, 9718, 9721, 9722, 9723, 9724, 9725, 9726, 9727, 9728, 9731, 9732, 9733, 9734, 9735, 9736, 9737, 9738, 9741, 9742, 9743, 9744, 9745, 9746, 9747.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2023 (gemeente Groningen)

 • Unive: Voor vrijwel elke soort schade
 • Inshared: Gespecialiseerde juristen
 • Klaverblad: Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nationale Nederlanden: Gespecialiseerde juristen
 • Aegon: Geen overwacht hoge kosten
 • OHRA: Online schade melden
 • DAS: Altijd rechtshulp On Demand
 • HEMA: Zelf je dekkingen kiezen
 • Ditzo: Hoge klantwaardering
 • Lancyr: Juristen met expertise
 • Centraal Beheer: Voor grote en kleine geschillen
 • ABN AMRO: Online schade melden
 • FBTO: Ruime dekking
 • ARAG: Afsluiten gaat via de partners

Voor welke modules kan ik gaan?

Snel jouw rechtsbijstand in Groningen verzekeren? Dit product kun je volledig personaliseren. Dit kan middels speciale modules. Additionele specificaties kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consument gerelateerde zaken. Onder andere vervelende gebeurtenissen inzake een recente aankoop of een conflict met een autogarage.
 2. Belasting en vermogen
  Deze module verleent bijstand bij voorvallen als met name fiscaal recht, het vermogen, en aandelen. Neem nou een aanvaring met een beleggingsadviseur.
 3. Wonen
  Deze optie bij ABN AMRO en Zekur gaat over kwesties met betrekking tot je appartement (bijv. in buurt zoals Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen). Bijvoorbeeld geschillen rondom jouw huurwoning of advocaat in Groningen.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met alles wat er gebeurt in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan medische schade of letselschade waar je als scootergebruiker deelgenoot van bent. Je moet dan denken aan een meningsverschil over de reparatie van jouw auto.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Scheidingskosten vallen vaak niet mee. Door deze mogelijkheid staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Voordelig een rechtszaak voeren’

Fam. Kuiper, Groningen (december 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente