Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Blijham

Een conflict op het werk, met de buren, of met de belastingdienst? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Juridisch advies kan in de papieren lopen. Door gebruik te maken van zo’n rechtsbijstandverzekering in Blijham pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “geeft u recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • een gestolen voertuig
 • Aanvaringen met de Vereniging van Eigenaren
 • Problemen over een verkeersboete
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere aanbieders (zoals Nationale Nederlanden, Lancyr en ANWB) en modules (o.a. Belasting of Wonen). Via deze site lees je uitgebreide info.


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Netnummer0597 (+31597)
Bewoners8971
Postcodegebieden9697
BuurtenBellingwolde
Plaatsen in de regioverzekering-bellingwolde, rechtsbijstandverzekering-bad-nieuweschans, polis-oudezijl, rechtsbijstand-finsterwolde, verzekeringspakket-drieborg en nieuw-beerta
rechtsbijstandverzekering-blijham

Rechtsbijstandverzekeringen Blijham vergelijken maart 2020

Middels de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd geniet jij maximale juridische medewerking in situaties van ruzies en problemen in Groningen. Een goede backup als het gaat om schade in het verkeer of Een meningsverschil met een onderwijsinstantie. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Blijham vergelijken? Aan de hand van de vergelijker check jij eenvoudig een goede polis. Dit type verzekering is niet heel eenvoudig. In de markt zijn er velerlei maatschappijen plus modules. Op deze pagina vind je verdere informatie. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.westerwolde.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: Nationale Nederlanden afsluiten

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische medewerking in situatie van persoonlijke geschillen. Ze bieden je onder andere financiële middelen of advies.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Hierop mist een echt gemiddeld antwoord. Zit je veel in de auto of verhuis je vaak? In zo’n setting is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Aan de hand van de modules stel je zelf een pakket samen.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering kan je al vinden vanaf €10,25. Dit loopt op tot circa €12 per 30 dagen. De maandpremie wordt berekend a.d.h.v. gezinssamenstelling, het afgedekte bedrag, en de soort modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De polissen variëren op contractvoorwaarden, type dekking, hoogte eigen bijdrage, en natuurlijk de kosten. De beste polis kies je door te kijk naar jouw wensen, budget en situatie. Middels de vergelijkingstool zoek jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Blijham.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Bijv. een 1 persoons dekking of alleen kinderen en geen partner. De verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. In natura of in geld. Dit ligt doorgaans tussen de €5.000 tot €95.000.

 3. Modules selecteren

  Je hebt de keuze uit o.a. Inkomen en Medisch. Veel modules aanzetten resulteert in een duurdere verzekering. Schat in op basis waarvan het risico het grootst is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Polissen vergelijken

  Wat volgt is een pagina met verzekeringen. Sorteer op prijs of beoordelingen voor juridische hulp in Blijham.

 5. Regel je polis online

  Je keuze gemaakt? Je kan producten van maatschappijen als OHRA, HEMA en DAS vandaag nog online afsluiten. Betreft het een overstap? De nieuwe verzekeringsmaatschappij kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Voorkom verrassingen, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Bekijk de beste of juist de goedkoopste polissen in de regio 9697.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2020 (gemeente Westerwolde)

 • Unive: Online schade melden
 • Inshared: Zelf samentstellen
 • Klaverblad: Verschillende modules
 • Nationale Nederlanden: Zaken snel opgepakt
 • Aegon: Gemakkelijk online afsluiten
 • OHRA: 24/7 advies van experts
 • DAS: Eenvoudig samenstellen
 • HEMA: Gespecialiseerde juristen
 • Ditzo: Zaken snel opgepakt
 • Lancyr: Onbeperkt telefonisch advies
 • Centraal Beheer: Geen overwacht hoge kosten
 • ABN AMRO: Zaken snel opgepakt
 • FBTO: Gespecialiseerde juristen
 • ARAG: De beste juristen op uw zaak

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Wil je jouw rechtsbijstand in Blijham verzekeren? Jouw polis kun je volledig personaliseren. Dat werkt op basis van een aantal modules. Extra details tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over consument gerelateerde zaken. Zoals bijv. problematische situatie aangaande een recente aankoop of een geschil met een provider.
 2. Belasting & vermogen
  Deze optie heeft betrekking op voorvallen als met name fiscaal recht, het vermogen, en aandelen. Denk aan een meningsverschil over toeslagen.
 3. Wonen
  Deze dekking bij o.a. ABN AMRO of Promovendum gaat over zaken rondom je woning (bijv. in een wijk zoals Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten). Zoals bijv. onenigheid rondom jouw huurwoning of advocaat in Blijham.
 4. Verkeer
  Betreft zaken die spelen op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Neem nou medische schade en/of letselschade waar je als scootergebruiker deelgenoot van bent. Je moet dan denken aan dat iemand jou aansprakelijk stelt voor een ongeluk.
 5. Mediation / echtscheiding
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Scheidingskosten vallen vaak niet mee. Door deze module heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Geschil met webwinkel prime opgelost’

Y. van Veen, Blijham (maart 2020)