Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Bourtange

Een aanvaring op kantoor, in het gezin, of met de auto? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Juridisch advies kan in de papieren lopen. Door gebruik te maken van deze rechtsbijstandverzekering in Bourtange tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “geeft u recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • schade bij een ongeluk of aanrijding
 • Problemen met de plaatselijke overheid
 • Aanvaringen bij de verbouwing van een woning
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij verzekeraars (onder andere Inshared, HEMA en ING) en dekkingen (onder andere Fiscaal recht en Wonen). Met onze tools vind je alle informatie.


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
(Regio) nummer0599 (+31599)
Bewoners8971
Postcodes9545
BuurtschappenBellingwolde
Naburige plaatsenverzekering-eesergroen, rechtsbijstandverzekering-ees, polis-ellertshaar, rechtsbijstand-bronneger, verzekeringspakket-westdorp en drouwen
rechtsbijstandverzekering-bourtange

Rechtsbijstandverzekeringen Bourtange vergelijken maart 2020

D.m.v. een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische medewerking rondom omstandigheden van een conflict in Groningen. Dat komt van pas als het gaat om een geschil met een BOVAG-garage en Problemen met de glazenwasser. De modules zijn af te sluiten voor het hele gezin. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Bourtange vergelijken? Door gebruik te maken van de vergelijker zoek je eenvoudig een geschikte verzekering voor rechtsbijstand. Dit type verzekering vergt enige voorkennis. In de markt zijn er velerlei verzekeraars en allerlei modules. Hieronder vind je verdere informatie. Voor info over de gemeente zie ook https://www.westerwolde.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Zelf samenstellen met modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: ASR Verzekeringen maart 2020

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor rechtshulp in situatie van persoonlijke geschillen. Dit kan gaan om hulpverlening of in de vorm van geld.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Daarop is er geen directe algemene conclusie. Zit je veel in de auto of wissel je regelmatig van baan? Dan is de kans op een conflict groter. Aan de hand van de modules stel je zelf een pakket samen.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering vind je al vanaf €11,25. Kies je een ruim pakket? Dan ga je zo richting €14,75 (maandelijks). De prijs heeft te maken met type huishouden, het verzekerde bedrag, en gekozen modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat verschilt per situatie. De contracten zijn onderscheidend op kleine lettertjes, dekkingen, hoogte eigen risico, en uiteraarde de premie per maand. De beste polis hangt af van je specifieke vraag, en privésituatie. Middels de vergelijker zoek jij probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in Bourtange.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Dat kan zijn zelfstandig wonend, of gezinnen met (en zonder) kids. Deze verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  We hebben het over de maximum vergoeding. In natura of in geld. Dit schommelt tussen de €22.500 tot €85.000.

 3. Bepaal modules

  Jij hebt keuzes voor opties als Vermogen en Mediation. Alle modules kiezen betekent hogere lasten. Ga na op welk gebied de nood het hoogste is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Polissen vergelijken

  In de volgende stap tref je een overzicht met alle opties. Sorteer op kosten p/maand of beoordelingen voor juridische hulp in Bourtange.

 5. Regel je polis online

  Alle opties bekeken? Je kan producten van maatschappijen als Klaverblad, Centraal beheer of Asr direct online afsluiten. Ga je overstappen? De aanstaande verzekeraar helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische bijstand. Bekijk de beste en/of de goedkoopste verzekeringen in regio 9545.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2020 (gemeente Westerwolde)

 • Unive: Zelf samentstellen
 • Inshared: Persoonlijke jaarbeloning
 • Klaverblad: De beste juristen op uw zaak
 • Nationale Nederlanden: Professionele verzekering
 • Aegon: Ruime dekking
 • OHRA: Zelf je advocaat kiezen
 • DAS: Geen overwacht hoge kosten
 • HEMA: Gespecialiseerde juristen
 • Ditzo: Ruime dekking
 • Lancyr: Onbeperkt telefonisch advies
 • Centraal Beheer: Voor vrijwel elke soort schade
 • ABN AMRO: Ruime dekking
 • FBTO: Er is geen eigen risico
 • ARAG: Voor vrijwel elke soort schade

Voor welke modules kan ik gaan?

Meteen jouw rechtsbijstand in Bourtange verzekeren? Deze polis stel je zelf samen. Dit kan middels speciale modules. Hoe dat werkt kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom consument gerelateerde zaken. Zoals bijv. problematische situatie aangaande vermeende schade of onenigheid met de energieleverancier.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze dekking verleent bijstand bij voorvallen als met name fiscaal recht, jouw vermogen, en andere bezittingen. Denk aan een conflict m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze polis via bijv Inshared of Asr speelt bij geschillen betreffende woningen (bijv. in een wijk als Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten). Denk aan een conflict m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Bourtange.
 4. Verkeer
  Dit gaat over vervelende omstandigheden op de weg (verkeersrechtsbijstand). Neem nou medische schade of letsel(schade) waar jij als bestuurder schuldig aan bent. Een typisch voorbeeld is geschillen ontstaan bij aankoop of verkoop van je auto.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. De kosten van zo’n scheiding vallen in de praktijk vaak hoog uit. Middels deze mogelijkheid staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Na de oplevering van onze woning goede rechtshulp gehad’

Fam. de Leeuw, Bourtange (maart 2020)