Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Sellingen

Een botsing op het werk, met de buren, of met de belastingdienst? Het kan iedereen overkomen. Juridische ondersteuning kan niet iedereen betalen. Door een rechtsbijstandverzekering in Sellingen tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “dekt de kosten van een juridisch proces / geschil”. Denk aan situaties als:

 • een geschil met een provider
 • Conflicten na een ongeluk in het verkeer
 • Aanvaringen binnen de familiekring
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere maatschappijen (als OHRA, Lancyr en Interpolis) en dekkingen (o.a. Werk en Letselschade). Via onze specialisten is een keuze snel gemaakt!


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
(Regio) nummer0599 (+31599)
Aantal inwoners8971
Postcodegebieden9550
BuurtschappenBellingwolde
Plaatsen in de regioverzekering-vlagtwedde, rechtsbijstandverzekering-eesergroen, polis-ees, rechtsbijstand-buinen, verzekeringspakket-ellertshaar en westdorp
rechtsbijstandverzekering-sellingen

Rechtsbijstandverzekeringen Sellingen vergelijken maart 2020

Met de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische specialisten en advocaten in scenario’s van ruzies en problemen in Groningen. Dit is handig tijdens voorvallen als een meningsverschil over de reparatie van jouw auto of Aanvaringen inzake ouderlijk gezag en/of een omgangsregeling. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Sellingen vergelijken? Middels de zoekmachine speur jij zonder moeite een betaalbare verzekering. Een dergelijke verzekering is niet heel eenvoudig. We zien allerlei maatschappijen en opties. Hieronder vind je verdere informatie. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.westerwolde.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: Avéro Achmea maart 2020

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt geeft juridisch advies ten tijde van problemen. Je kunt rekenen op o.a. financiële ondersteuning.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Op dat vraagstuk mist een echt directe algemene conclusie. Zit je veel in de auto of verhuis je vaak? Op basis van die info kan je maar zo te maken hebben met een claim. Met behulp van de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een polis sluit je af vanaf €11,25. Dit loopt op tot circa €13,75 per 30 dagen. De assurantiepremie is afhankelijk van gezinsgrootte, het bedrag dat je verzekerd, en de soort modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De modules variëren op voorwaarden, dekkingen, vrijwillige eigen bijdrage, en natuurlijk de kosten. De beste polis moet worden bepaald door jouw behoeften, en risicogebieden. Op basis van onze vergelijk-module ontdek je probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in Sellingen.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Mogelijkheden zijn zelfstandig wonend, of een partner zonder kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In de vorm van diensten of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €25.000 tot €90.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Jij hebt keuzes voor thema’s zoals Werk of Echtscheiding. Veel modules nemen draait uit op een hogere maandpremie. Bedenk op welke manier het risico het grootst is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Polissen vergelijken

  In de volgende stap tref je een overzicht met alle opties. Rangschik op prijs of score voor juridische hulp in Sellingen.

 5. Regel de overstap

  Ben je eruit? Alle huishoudens kunnen de diensten van Inshared, HEMA en Allianz gemakkelijk online afsluiten. Ga je overstappen? Jouw aanstaande partij biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom verrassingen, en neem een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Stap over naar de beste en/of de goedkoopste polissen in de regio 9550, 9551.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2020 (gemeente Westerwolde)

 • Unive: Voor grote en kleine geschillen
 • Inshared: Ruime dekking
 • Klaverblad: De beste juristen op uw zaak
 • Nationale Nederlanden: Online schade melden
 • Aegon: Online of via persoonlijke adviseur
 • OHRA: Gespecialiseerde juristen
 • DAS: Goede beoordeling
 • HEMA: Voor vrijwel elke soort schade
 • Ditzo: Vanaf €7,49 per maand
 • Lancyr: Beste koop Consumentenbond (2018)
 • Centraal Beheer: Voor grote en kleine geschillen
 • ABN AMRO: Gespecialiseerde juristen
 • FBTO: Geen overwacht hoge kosten
 • ARAG: Geen overwacht hoge kosten

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Wil je jouw rechtsbijstand in Sellingen verzekeren? De verzekering kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat gaat aan de hand van zogenaamde modules. Additionele specificaties lees je hierna.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent aankopen e.d. Als o.a. een probleem m.b.t. een recente aankoop of een online aankoop die niet wordt bezorgd.
 2. Belasting & vermogen
  Deze optie ondersteunt jou in situatie zoals fiscale rechten, vermogen, en ander waardevol bezit. Als o.a. onenigheid m.b.t. vermogensbeheer.
 3. Wonen
  Deze keuze via HEMA en Allianz gaat over zaken inzake huizen (bijv. in een wijk als Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten). Denk aan een aanvaring met de verhuurder of advocaat in Sellingen.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op vervelende omstandigheden met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Neem nou (letsel)schade en/of medische schade waar je als verkeersdeelnemer betrokken bij bent. Zo’n situatie kan zijn strafzaken in verband met deelname aan het verkeer.
 5. Mediation / echtscheiding
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De kosten van zo’n scheiding kunnen flink oplopen. Middels deze polis kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Goede service, binnen enkele minuten was ik eruit!’

O. Post, Sellingen (maart 2020)