Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Ter Apel

Een conflict op kantoor, in de buurt, of met de auto? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Een juridisch specialist is soms financieel niet mogelijk. Door middel van een rechtsbijstandverzekering in Ter Apel pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat in vele situatie”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • een conflict met een webwinkel
 • Problemen over toeslagen
 • Een meningsverschil met betrekking tot contracten
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene verzekeraars (onder andere Inshared, HEMA of Nowgo) en modules (onder andere Consument en Verkeer). Op deze website kan jij alle details vinden.


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Regionummer0599 (+31599)
Inwoners8971
Postcodegebieden9560
BuurtschappenBellingwolde
Plaatsen in de buurtverzekering-bourtange, rechtsbijstandverzekering-vlagtwedde, polis-eesergroen, rechtsbijstand-borger, verzekeringspakket-ees en ellertshaar
rechtsbijstandverzekering-ter-apel

Rechtsbijstandverzekeringen Ter Apel vergelijken maart 2020

Met zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische medewerking tijdens taferelen zoals onenigheid in Groningen. Dat komt van pas in situaties als het verhalen van letsel- en/of materiële schade en Een meningsverschil met de buren. De modules zijn af te sluiten voor het hele gezin. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Ter Apel vergelijken? Via de zoekmachine zoek je direct een goedkope verzekering. Zo’n polis lijkt best ingewikkeld. Er zijn allerlei verzekeraars plus modules. Op onze site vind je verdere informatie. Voor info over de gemeente zie ook https://www.westerwolde.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Alle gezinsleden kunnen profiteren
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over BLG wonen maart 2020

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische medewerking in het geval van een conflict. Je kunt rekenen op o.a. financiële ondersteuning.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Hierop is er geen sprake van een directe algemene conclusie. Koop je veel online of wissel je regelmatig van baan? In dat geval is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Via de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand begint met prijzen van €8,75. Kosten lopen op tot €12,25 (maandelijks). De premie heeft te maken met gezinsgrootte, het verzekerde bedrag, en het aantal modules.

Wat is de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De polissen lopen uiteen op kleine lettertjes, dekkingen, vrijwillige eigen bijdrage, en de hoogte van de uitkering. Wat de beste polis is, wordt bepaald door je specifieke vraag, en privésituatie. Op basis van onze vergelijk-module check je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Ter Apel.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Bijvoorbeeld alleen, of alleen kinderen en geen partner. De verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In de vorm van diensten of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €30.000 tot €85.000.

 3. Modules selecteren

  We hebben het over opties als Inkomen en Echtscheiding. Meer modules selecteren draait uit op een hogere maandpremie. Schat in op welke fronten de nood het hoogste is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle opties. Sorteer op kosten of score voor juridische hulp in Ter Apel.

 5. Regel de overstap

  Alle opties bekeken? Je kunt de polis van bijvoorbeeld OHRA, FBTO en DAS gemakkelijk online afsluiten. Betreft het een overstap? De aanstaande assuradeur biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Raadpleeg de beste of goedkoopste verzekering in de omgeving 9560, 9561.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2020 (gemeente Westerwolde)

 • Unive: Ruime dekking
 • Inshared: Ruime dekking
 • Klaverblad: Geen overwacht hoge kosten
 • Nationale Nederlanden: Professionele verzekering
 • Aegon: Goede beoordeling
 • OHRA: Professionele verzekering
 • DAS: Geen overwacht hoge kosten
 • HEMA: Goede beoordeling
 • Ditzo: Geen overwacht hoge kosten
 • Lancyr: Voor grote en kleine geschillen
 • Centraal Beheer: Binnen 2 minuten verzekerd
 • ABN AMRO: Team van ervaren juristen
 • FBTO: De beste juristen op uw zaak
 • ARAG: Goede beoordeling

Welke modules worden aangeboden?

Meteen jouw rechtsbijstand in Ter Apel verzekeren? Deze polis kun je volledig personaliseren. Dat werkt met handige modules. Meer info tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom de rechten van consumenten. Zoals bijv. problematische situatie aangaande vermeende schade of een conflict met een autogarage.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze module heeft te maken met situatie zoals fiscale rechten, jouw vermogen, en aandelen. Denk aan geschillen over toeslagen.
 3. Wonen
  Deze keuze via o.a. FBTO en Interpolis kies jij voor situaties aangaande je huis (bijv. in wijken als Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten). Neem nou onenigheid rondom jouw koopwoning of advocaat in Ter Apel.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op problemen die veroorzaakt zijn op de weg (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. medische schade en/of letsel(schade) waar jij als autobestuurder betrokken bij bent. Je moet dan denken aan een tegenpartij die schade op jou verhaald.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. Scheidingskosten kunnen flink oplopen. Via deze mogelijkheid heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Met een goed gevoel de polis afgesloten’

F. van der Meulen, Ter Apel (maart 2020)