Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Maastricht

Een aanvaring op de zaak, in de buurt, of met de auto? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridisch advies kan erg duur zijn. Via deze rechtsbijstandverzekering in Maastricht heb jij meer mogelijkheden. De rechtsbijstandverzekering “bent je verzekerd van juridische hulp bij conflicten”. Denk aan situaties als:

 • een tegenpartij die schade op jou verhaald
 • Problemen over eigendommen
 • Conflicten bij de gemeente
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Je kunt kiezen voor diverse partijen (zoals OHRA, ABN AMRO of Reaal) en modules (als Belasting en Medisch). Op deze website kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Netnummer043 (+3143)
Bewoners122533
Postcodes6200
BuurtenCentrum
Plaatsen in de omgevingverzekering-Maasdriel, rechtsbijstandverzekering-Losser, polis-Loppersum, verzekeringspakket-Lopik, Rechtsbijstand Loon op Zand en verzekeraar-Lochem
rechtsbijstandverzekering-maastricht

Rechtsbijstandverzekeringen Maastricht vergelijken maart 2023

Via een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische hulp en advies in situaties van ruzies en problemen in Limburg. Dit is handig als het gaat om een geschil met een webwinkel en Conflicten met de werkgever. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Maastricht vergelijken? Aan de hand van de vergelijk tool check jij gemakkelijk een goede rechtsbijstandverzekering. Zo’n polis sluit je niet zomaar even af. We onderscheiden allerlei maatschappijen en opties. Hieronder zijn verdere details te vinden. Raadpleeg ook eens https://www.gemeentemaastricht.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je kiest zelf je modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: REAAL Verzekeringen polis

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische ondersteuning in het geval van een conflict. Dat gaat in de vorm van geld of natura.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Op dat vraagstuk mist een echt algemeen advies. Ben je veel onderweg of verhuis je vaak? In dat geval is de kans op een conflict groter. Aan de hand van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een polis sluit je af vanaf €9,5. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €14,25 (maandelijks). De maandpremie wordt bepaald door gezinssituatie, het verzekerde bedrag, en het aantal modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat is lastig te zeggen. De contracten lopen uiteen op kleine lettertjes, modules, hoogte eigen bijdrage, en de premie. Welke verzekeraar de beste is, selecteer je aan de hand van jullie eigen draagvlak, en omstandigheden. Op basis van de tool ontdek jij eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Maastricht.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Bijv. alleen, of samenwonend met kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. Dit ligt doorgaans tussen de €30.000 tot €50.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  We onderscheiden thema’s zoals Inkomen of Verkeer. Meer modules selecteren resulteert in een duurder tarief. Ga na op basis waarvan de nood het hoogste is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Hierna vind je een pagina met mogelijkheden. Sorteer op kosten of beoordelingen voor juridische hulp in Maastricht.

 5. Regel je polis online

  Alle opties bekeken? Iedereen kan de modules van Inshared, ABN AMRO of Arag snel online afsluiten. Betreft het een overstap? De nieuwe partij biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Bekijk de beste of voordeligste polissen in de regio 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2023 (gemeente Maastricht)

 • Unive: Zelf je dekkingen kiezen
 • Inshared: Met speciale Jaarbeloning
 • Klaverblad: Verschillende modules
 • Nationale Nederlanden: Online schade melden
 • Aegon: Voor grote en kleine geschillen
 • OHRA: Zelf samentstellen
 • DAS: Eenvoudig samenstellen
 • HEMA: Gespecialiseerde juristen
 • Ditzo: Zelf samentstellen
 • Lancyr: Eenvoudig samenstellen
 • Centraal Beheer: Zelf je dekkingen kiezen
 • ABN AMRO: Direct verzekerd
 • FBTO: 24/7 advies van experts
 • ARAG: Zelf je dekkingen kiezen

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Online jouw rechtsbijstand in Maastricht verzekeren? Deze dekking is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat werkt met zogenaamde modules. Aanvullende info kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende de rechten van consumenten. Bijvoorbeeld geschillen met betrekking tot ruzie met de buren of een geschil met de gemeente.
 2. Belasting en vermogen
  Deze module heeft te maken met situatie zoals fiscale rechten, je vermogen, en extra eigendommen. Neem nou een meningsverschil over toeslagen.
 3. Wonen
  Deze optie via Inshared of ING is relevant tijdens gebeurtenissen rondom appartementen (bijv. in een wijk zoals Centrum, Buitenwijk Zuidwest, Buitenwijk West, Buitenwijk Noordwest, Buitenwijk Oost, Buitenwijk Noordoost, Buitenwijk Zuidoost). Onder andere een conflict rondom jouw koopwoning of advocaat in Maastricht.
 4. Verkeer
  We hebben het over gebeurtenissen in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Neem nou letselschade en medische schade waar jij als autobestuurder aan deelneemt. Een typisch voorbeeld is een geschil met een BOVAG-garage.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Scheidingskosten kunnen flink oplopen. Via deze optie heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Blij met mijn polis en de premie’

A. van de Brink, Maastricht (maart 2023)