Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Roermond

Een conflict op het werk, met familie, of met de auto? Het kan iedereen overkomen. Juridische hulp is soms financieel niet mogelijk. Door middel van de rechtsbijstandverzekering in Roermond tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “is de verzekering voor juridische ondersteuning bij een geschil”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • een conflict met een webwinkel
 • Conflicten met de werkgever
 • Aanvaringen aangaande alimentatie
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere partijen (zoals Inshared, FBTO en Arag) en polissen (zoals Consument en Medisch). Dankzij onze adviseurs vind je alle informatie.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
(Regio) nummer0475 (+31475)
Inwoners57010
Postcodegebied6040
BuurtschappenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-Rijswijk, rechtsbijstandverzekering-Rijssen-Holten, polis-Ridderkerk, verzekeringspakket-Rhenen, Rechtsbijstand Rheden en verzekeraar-Reusel-De Mierden
rechtsbijstandverzekering-roermond

Rechtsbijstandverzekeringen Roermond vergelijken maart 2023

Via de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische bijstand & bescherming tijdens taferelen zoals conflicten in Limburg. Dit is handig in situaties als garantiegeschillen op producten en Geschillen bij de verkoop van een huis. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Roermond vergelijken? Via de vergelijk tool check jij zonder moeite een goede verzekering voor rechtsbijstand. Rechtsbijstand is niet heel eenvoudig. We onderscheiden velerlei aanbieders en opties. Hieronder kun jij daarover meer lezen. Voor info over de gemeente zie ook https://www.roermond.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: ABN AMRO rechtsbijstandverzekering

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische medewerking in het geval van een conflict. Je kunt rekenen op o.a. hulpverlening of in de vorm van geld.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Op deze kwestie hebben we geen algemeen advies. Zit je veel in de auto of wissel je regelmatig van baan? Dan is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Via de modules stel je zelf een pakket samen.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een polis is er al vanaf €9,5. Kosten lopen op tot €12,25 per 4 weken. Het tarief wordt bepaald door gezinsgrootte, het max. te verzekeren bedrag, en het aantal modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De rechtsbijstandverzekeringen variëren op voorwaarden, soorten dekking, vrijwillige eigen bijdrage, en niet te vergeten te premie. De beste polis wordt bepaald door je specifieke vraag, en financiële situatie. Via de tool vergelijk jij gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Roermond.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Opties zijn zelfstandig wonend, of gezinnen met (en zonder) kids. Jouw verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In contanten of juist in advies. Dit schommelt tussen de €12.500 tot €75.000.

 3. Bepaal modules

  Jij hebt keuzes voor bijv. Werk en Verkeer. Veel modules aanzetten heeft als gevolg een hogere maandpremie. Ga na waar de nood het hoogste is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Online vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met mogelijkheden. Orden ze op kosten of score voor juridische hulp in Roermond.

 5. Direct afsluiten

  Je keuze gemaakt? Iedereen kan de modules van Klaverblad, FBTO en Interpolis direct online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De gekozen verzekeringsmaatschappij neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Vermijd hoge juridische kosten, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Ontdek de beste of goedkoopste polis in de omgeving 6040, 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2023 (gemeente Roermond)

 • Unive: Zelf je dekkingen kiezen
 • Inshared: Verschillende modules
 • Klaverblad: Beoordeeld met een 8,2
 • Nationale Nederlanden: 24/7 advies van experts
 • Aegon: Voor vrijwel elke soort schade
 • OHRA: Ruime keuze modules
 • DAS: Ruime dekking
 • HEMA: Voor vrijwel elke soort schade
 • Ditzo: Online schade melden
 • Lancyr: Beoordeeld met een 8,7
 • Centraal Beheer: Professionele verzekering
 • ABN AMRO: De beste juristen op uw zaak
 • FBTO: Gemakkelijk online afsluiten
 • ARAG: Voor grote en kleine geschillen

Uit welke modules kan ik kiezen?

Wil je jouw rechtsbijstand in Roermond verzekeren? De verzekering is erg flexibel qua mogelijkheden. Dit kan middels verschillende modules. Meer info tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent consumentenproducten. Onder andere vervelende gebeurtenissen inzake familiezaken of een conflict met een autogarage.
 2. Belasting en vermogen
  Deze keuze verleent bijstand bij situatie zoals fiscale rechten, je vermogen, en ander waardevol bezit. Bijvoorbeeld geschillen over beleggingsadvies.
 3. Wonen
  Deze polis bij OHRA en Reaal gaat over zaken inzake je appartement (bijv. in wijken als Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen). Denk aan geschillen met de huurbaas of advocaat in Roermond.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op vervelende omstandigheden in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. letselschade en medische schade waar je als fietser aan deelneemt. Zo’n situatie kan zijn letselschade n.a.v. een ongeluk.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. Scheidingskosten kunnen flink oplopen. Via deze dekking worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Goede service, binnen enkele minuten was ik eruit!’

X. Prins, Roermond (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente