Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Oirschot

Een probleem op zakelijk gebied, in de straat, of met de belastingdienst? Ook jij kan ermee te maken krijgen. Een juridische adviseur kan niet iedereen betalen. Door de rechtsbijstandverzekering in Oirschot beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die u beschermt wanneer u rechtshulp nodig heeft tijdens een conflict”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • problemen met een winkel
 • Geschillen met de gemeente
 • Aanvaringen met de aannemer
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij verzekeraars (denk aan Aegon, Centraal beheer en Arag) en pakketten (o.a. Werk en Letselschade). Via deze site kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Regionummer0499 (+31499)
Aantal inwoners18199
Postcodegebieden5688
BuurtenOirschot
Plaatsen nabijverzekering-Noordwijkerhout, rechtsbijstandverzekering-Noordwijk, polis-Noordoostpolder, verzekeringspakket-Noordenveld, Rechtsbijstand Noord-Beveland en verzekeraar-Nissewaard
rechtsbijstandverzekering-oirschot

Rechtsbijstandverzekeringen Oirschot vergelijken mei 2023

Via een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd geniet jij maximale juridische medewerking in het geval van onenigheid in Noord-Brabant. Een goede backup ten tijde van juridische hulp en advies bij (letsel)schade of Problemen rondom echtscheidingen. De modules zijn af te sluiten voor het hele gezin. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Oirschot vergelijken? Via onze tool speur je direct een geschikte verzekeringscontract. Rechtsbijstand is best complex. We zien allerlei aanbieders en modules. Hieronder kan je er alles over lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.oirschot.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Alle gezinsleden kunnen profiteren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: BLG wonen mei 2023

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Dit kan gaan om proces ondersteuning of geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze kwestie bieden wij geen gemiddeld antwoord. Zit je veel in de auto of verhuis je vaak? Dan kan er maar zo een conflict ontstaan. Dankzij de modules stel je zelf een pakket samen.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering kan je al vinden vanaf €9,5. Duurdere polissen zitten rond de €14,25 per maand. De prijs wordt berekend a.d.h.v. type huishouden, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en actieve modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De modules zijn onderscheidend op kleine lettertjes, dekkingen, vrijwillige eigen bijdrage, en uiteraarde de premie per maand. Welke verzekeraar de beste is, kies je door te kijk naar jullie eigen draagvlak, en risicogebieden. Door de tool tref je moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Oirschot.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Bijvoorbeeld een 1 persoons dekking of een partner zonder kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In contanten of juist in advies. Dit varieert van €22.500 tot €90.000.

 3. Modules selecteren

  Jij hebt keuzes voor o.a. Consument of Mediation. Meer modules selecteren mondt uit in een duurder tarief. Ga na op welk gebied jij meer risico loopt. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Polissen vergelijken

  Hierna vind je een pagina met alle opties. Rangschik op kosten of waardering voor juridische hulp in Oirschot.

 5. Regel de overstap

  Een geschikte optie?Je kunt de polis van bijvoorbeeld OHRA, HEMA en ING snel online afsluiten. Betreft het een overstap? De toekomstige maatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Stap over naar de beste of juist de goedkoopste polis in de omgeving 5688, 5689.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van mei 2023 (gemeente Oirschot)

 • Unive: Vanaf €3,38 per maand
 • Inshared: Verschillende modules
 • Klaverblad: Persoonlijke adviseur
 • Nationale Nederlanden: Ruime dekking
 • Aegon: 24/7 advies van experts
 • OHRA: Specialisten van DAS
 • DAS: Online schade melden
 • HEMA: Voor vrijwel elke soort schade
 • Ditzo: Geen overwacht hoge kosten
 • Lancyr: Team van ervaren juristen
 • Centraal Beheer: Hoge klantwaardering
 • ABN AMRO: Geen eigen risico
 • FBTO: Ruime dekking
 • ARAG: Afsluiten gaat via de partners

Uit welke modules kan ik kiezen?

Snel jouw rechtsbijstand in Oirschot verzekeren? Jouw polis kun je volledig personaliseren. Dat gaat aan de hand van zogenaamde modules. Additionele specificaties lees je hierna.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met de rechten van consumenten. Bijvoorbeeld problematische situatie aangaande tuchtzaken of onenigheid met de energieleverancier.
 2. Belasting en vermogen
  Deze polis heeft te maken met situatie zoals fiscaal recht, het vermogen, en andere bezittingen. Neem nou geschillen m.b.t. belastingaanslagen.
 3. Wonen
  Deze optie bij o.a. Inshared en ING is relevant tijdens gebeurtenissen ten aanzien van je woning (bijv. in een wijk zoals Oirschot, Spoordonk, Middelbeers en Westelbeers, Oostelbeers). Neem nou een conflict m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Oirschot.
 4. Verkeer
  Betreft problemen die veroorzaakt zijn met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Denk aan letselschade of medische schade waar je als scootergebruiker deelgenoot van bent. Je moet dan denken aan een conflict over jouw vaarbewijs.
 5. Mediation / echtscheiding
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De onkosten van een scheiding zijn doorgaans zeer fors. Aan de hand van deze polis kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Betaalbaar procederen met een bijstandspolis’

P. van der Linden, Oirschot (mei 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente