Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Hilversum

Een probleem op kantoor, met de buren, of met een winkel? Soms kun jij er niks aan doen. Juridische ondersteuning is soms financieel niet mogelijk. Aan de hand van zo’n rechtsbijstandverzekering in Hilversum beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “bent je verzekerd van juridische hulp bij conflicten”. Denk aan situaties als:

 • een TV die kapot gaat
 • Geschillen rondom jouw huurwoning
 • Een meningsverschil met een ambtenaar
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene assuradeurs (onder andere Klaverblad, Ditzo of Interpolis) en voorwaarden (o.a. Vermogen of Echtscheiding). Via deze site kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
(Net) nummer035 (+3135)
Bewoners87830
Postcodes1200
BuurtschappenCentrum
Plaatsen in de buurtverzekering-Heeze-Leende, rechtsbijstandverzekering-Heerlen, polis-Heerhugowaard, verzekeringspakket-Heerenveen, Rechtsbijstand Heerde en verzekeraar-Heemstede
rechtsbijstandverzekering-hilversum

Rechtsbijstandverzekeringen Hilversum vergelijken november 2022

Middels de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische hulp en advies in situaties van een conflict in Noord-Holland. Een goede backup in situaties als een geschil m.b.t jouw rijbewijs of Conflicten na een aankoop. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Hilversum vergelijken? Aan de hand van de vergelijkingstool speur je direct een geschikte polis. Het productvergt enige voorkennis. In de markt zijn er uiteenlopende maatschappijen en allerlei modules. Op onze site kan je er alles over lezen. Voor info over de gemeente zie ook https://www.hilversum.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Alle gezinsleden kunnen profiteren
 • Je kiest zelf je modules
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Centraal Beheer afsluiten

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor rechtshulp in het geval van een conflict. Zo verstrekken ze bijv. financiële middelen of advies.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Op deze kwestie is er geen sprake van een standaard antwoord. Zit je veel in de auto of heb je te maken met onzeker werk? In zo’n setting is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Aan de hand van de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering vind je al vanaf €11,75. Duurdere polissen zitten rond de €13,75 per maand. Het tarief hangt af van type gezin, het verzekerde bedrag, en gekozen modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De verzekeringen verschillen op polisvoorwaarden, modules, eigen risico en uiteraarde de premie per maand. Welke verzekeraar de beste is, wordt bepaald door jouw wensen, en financiële situatie. Op basis van onze vergelijk-module vergelijk jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Hilversum.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Opties zijn alleen, of een partner zonder kinderen. Deze verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. In contanten of juist in advies. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €12.500 tot €70.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  Je hebt de keuze uit o.a. Inkomen en Verkeer. Veel modules nemen heeft als gevolg een duurder tarief. Schets voor jezelf op welke aspecten de nood het hoogste is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Aanbieders vergelijken

  Je wordt nu doorgestuurd naar een tabel met alle opties. Sorteer op prijs of score voor juridische hulp in Hilversum.

 5. Afsluiten via internet

  Je keuze gemaakt? Alle huishoudens kunnen de diensten van Nationale Nederlanden, Centraal beheer en Reaal snel online afsluiten. Betreft het een overstap? Jouw aanstaande verzekeraar kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Voorkom verrassingen, en overweeg een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Stap over naar de beste of goedkoopste in jouw regio 1200, 1201, 1202, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1221, 1222, 1223, 1403.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van november 2022 (gemeente Hilversum)

 • Unive: De beste juristen op uw zaak
 • Inshared: Gespecialiseerde juristen
 • Klaverblad: Voor vrijwel elke soort schade
 • Nationale Nederlanden: Hoogste score MoneyView
 • Aegon: Direct online verzekeren
 • OHRA: Hoge klantwaardering
 • DAS: Zelf je dekkingen kiezen
 • HEMA: Eenvoudig samenstellen
 • Ditzo: Juridische hulp van DAS.
 • Lancyr: Geen overwacht hoge kosten
 • Centraal Beheer: Geen overwacht hoge kosten
 • ABN AMRO: Juristen met expertise
 • FBTO: Ruime keuze modules
 • ARAG: Goede beoordeling

Voor welke modules kan ik gaan?

Direct jouw rechtsbijstand in Hilversum verzekeren? De verzekering is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat gaat aan de hand van zogenaamde modules. Meer info tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom aankopen e.d. Onder andere een probleem m.b.t. tuchtzaken of een conflict met een autogarage.
 2. Belasting en vermogen
  Deze module verleent bijstand bij omstandigheden rondom fiscaal recht, vermogen, en financiële boedel. Bijvoorbeeld een aanvaring over jouw 2e woning.
 3. Wonen
  Deze optie via bijv OHRA en Asr gaat over zaken rondom je appartement (bijv. in buurten als Centrum, Noordwest, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Hilversumse Meent, Landelijk gebied). Bijvoorbeeld een conflict rondom jouw huurwoning of advocaat in Hilversum.
 4. Verkeer
  Betreft zaken die spelen met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld (letsel)schade of medische schade waar je als fietser deelgenoot van bent. Je kunt denken aan een geschil met een BOVAG-garage.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De kosten hiervan zijn doorgaans zeer fors. Met deze mogelijkheid kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Nooit meer leven in angst’

R. de Jong, Hilversum (november 2022)