Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Zaanstad

Een probleem op zakelijk gebied, in de straat, of met een winkel? Soms kun jij er niks aan doen. Juridische hulp kan in de papieren lopen. Door middel van een rechtsbijstandverzekering in Zaanstad tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “geeft u recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • een aankoop die niet voldoet aan verwachtingen
 • Aanvaringen inzake inkomstenbelasting
 • Conflicten binnen de familiekring
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene partijen (o.a. Klaverblad, Lancyr en DAS) en modules (bijv. Vermogen of Letselschade). Op deze website kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Regionummer075 (+3175)
Aantal inwoners152466
Postcodegebieden1544
BuurtenZaandam
Plaatsen nabijverzekering-Woerden, rechtsbijstandverzekering-Woensdrecht, polis-Winterswijk, verzekeringspakket-Winsum, Rechtsbijstand Wijk bij Duurstede en verzekeraar-Wijdemeren
rechtsbijstandverzekering-zaanstad

Rechtsbijstandverzekeringen Zaanstad vergelijken oktober 2023

Door een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische bijstand & bescherming tijdens taferelen zoals onenigheid in Noord-Holland. Dat komt van pas ten tijde van een vertraagde vlcuht of Conflicten in de familiesfeer. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Zaanstad vergelijken? Middels de zoekmachine vind jij direct een geschikte rechtsbijstandverzekering. Het productis best complex. Er zijn verschillende verzekeraars plus modules. Hieronder kun jij daarover meer lezen. Voor info over de gemeente zie ook https://www.zaanstad.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Polis Direct afsluiten

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp in het geval van een conflict. Zo verstrekken ze bijv. hulpverlening of in de vorm van geld.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Daarop hebben we geen algemeen advies. Ben je veel onderweg of wissel je regelmatig van baan? Op basis van die info is er altijd risico op een geschil. Via de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand is er al vanaf €9,75. Dit loopt op tot circa €15,75 (maandelijks). De maandpremie hangt af van type huishouden, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en type modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat verschilt per situatie. De polissen verschillen op kleine lettertjes, inhoud modules, vrijwillige eigen bijdrage, en de hoogte van de uitkering. Wat de beste polis is, kies je door te kijk naar jouw eisen en financiële situatie. Via onze vergelijk-module vergelijk jij gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Zaanstad.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Dat kan zijn zelfstandig wonend, of een partner zonder kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. Dat kan gaan om advies of geld. Dit varieert van €5.000 tot €100.000.

 3. Modules selecteren

  Jij hebt keuzes voor dekkingen als Consument of Verkeer. Een groot aantal modules draait uit op een duurder tarief. Schets voor jezelf op basis waarvan het risico het grootst is. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Je wordt nu doorgestuurd naar een overzicht met alle opties. Rank zelf op kosten of beoordelingen voor juridische hulp in Zaanstad.

 5. Direct afsluiten

  Je keuze gemaakt? Iedereen kan de modules van Aegon, HEMA of Allianz snel online afsluiten. Ga je overstappen? De toekomstige aanbieder helpt hierbij.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Voorkom verrassingen, en neem een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Check de beste of goedkoopste verzekeringen in regio 1544.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van oktober 2023 (gemeente Zaanstad)

 • Unive: Hoge klantwaardering
 • Inshared: Gespecialiseerde juristen
 • Klaverblad: Juristen met expertise
 • Nationale Nederlanden: Onbeperkt advies bij beginnend conflict
 • Aegon: Voor grote en kleine geschillen
 • OHRA: Altijd gratis telefonisch advies
 • DAS: Zelf je dekkingen kiezen
 • HEMA: Professionele verzekering
 • Ditzo: Eenvoudig samenstellen
 • Lancyr: Professionele verzekering
 • Centraal Beheer: Binnen 2 minuten verzekerd
 • ABN AMRO: Zelf samentstellen
 • FBTO: Voor grote en kleine geschillen
 • ARAG: Zelf samentstellen

Bekijk de verschillende modules

Direct jouw rechtsbijstand in Zaanstad verzekeren? Deze dekking stel je zelf samen. Dat werkt op basis van zogenaamde modules. Extra details kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent je positie als consument. Neem nou geschillen met betrekking tot tuchtzaken of een geschil met de gemeente.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze dekking ondersteunt jou in omstandigheden rondom fiscale rechten, jouw vermogen, en ander waardevol bezit. Bijvoorbeeld onenigheid over aandelen en obligaties.
 3. Wonen
  Deze polis bij o.a. Inshared en Asr kies jij voor situaties rondom jouw huis (bijv. in een wijk als Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan). Onder andere onenigheid m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Zaanstad.
 4. Verkeer
  Betreft zaken die spelen op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Neem nou medische schade of letsel(schade) waar jij met de elektrische fiets slachtoffer van bent. Je kunt denken aan een tegenpartij die schade op jou verhaald.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. Scheidingskosten vallen vaak niet mee. Aan de hand van deze mogelijkheid staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Duidelijk overzicht met aanbieders’

N. Schipper, Zaanstad (oktober 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente