Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Almelo

Een tweestrijd op zakelijk gebied, met de buren, of met de auto? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Juridisch advies is soms financieel niet mogelijk. Via een rechtsbijstandverzekering in Almelo tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die je kunt afsluiten voor wanneer je in een juridisch conflict komt en rechtsbijstand nodig hebt”. Denk aan situaties als:

 • geschillen ontstaan bij aankoop of verkoop van je auto
 • Een meningsverschil met de internetmaatschappij
 • Problemen over erfenissen
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere maatschappijen (zoals Inshared, Lancyr en Zekur) en pakketten (zoals Fiscaal recht en Medisch). Op deze website vind je alle informatie.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
(Net) nummer0546 (+31546)
Inwoners72425
Postcodegebieden7600
BuurtschappenBinnenstad
Plaatsen in de regioverzekering-Zaltbommel, rechtsbijstandverzekering-Zaanstad, polis-Woudrichem, verzekeringspakket-Woudenberg, Rechtsbijstand Wormerland en verzekeraar-Woerden
rechtsbijstandverzekering-almelo

Rechtsbijstandverzekeringen Almelo vergelijken november 2022

Via een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische medewerking rondom omstandigheden van ruzies en problemen in Overijssel. Dit biedt uitkomst als het gaat om schade in het verkeer of Een meningsverschil rondom de reparatie van een auto. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Almelo vergelijken? Door gebruik te maken van de zoekmachine bekijk je direct een geschikte rechtsbijstandverzekering. Zo’n polis vergt enige voorkennis. Je vindt altijd verschillende aanbieders en allerlei modules. Onderstaand vind je verdere informatie. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.almelo.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je kiest zelf je modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: REAAL Verzekeringen afsluiten

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische hulp en advies in situatie van persoonlijke geschillen. Dit kan gaan om financiële ondersteuning.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Op deze kwestie is er geen eenduidig antwoord. Reis je veel of switch je regelmatig van werk? In dat geval kan er maar zo een conflict ontstaan. Dankzij de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand vind je al vanaf €9,75. Duurdere polissen zitten rond de €13,25 per maand. De assurantiepremie hangt af van type huishouden, het max. te verzekeren bedrag, en de soort modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De modules lopen uiteen op contractvoorwaarden, inhoud modules, eigen risico en niet te vergeten te premie. Welke verzekeraar de beste is, selecteer je aan de hand van jouw wensen, en risicogebieden. Via het vergelijk script zoek jij gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Almelo.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Opties zijn zelfstandig wonend, of een partner met kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. De max. vergoeding loopt van €7.500 tot €50.000.

 3. Kies modules

  We onderscheiden o.a. Werk en Echtscheiding. Veel modules aanzetten resulteert in een duurdere verzekering. Denk je in op basis waarvan het risico hoog is. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Aanbieders vergelijken

  Gelukt? Dan volgt een ranglijst met polissen. Vergelijk ze zelf op prijs of beoordelingen voor juridische hulp in Almelo.

 5. Direct afsluiten

  Je keuze gemaakt? Je kan producten van maatschappijen als Klaverblad, Lancyr of Zekur direct online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? De aanstaande verzekeringsmaatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en overweeg een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Bekijk de beste of juist de goedkoopste in jouw regio 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van november 2022 (gemeente Almelo)

 • Unive: Voor grote en kleine geschillen
 • Inshared: Online schade melden
 • Klaverblad: Persoonlijke adviseur
 • Nationale Nederlanden: Geen overwacht hoge kosten
 • Aegon: Juristen met expertise
 • OHRA: Ruime keuze modules
 • DAS: Direct online verzekeren
 • HEMA: Zelf je dekkingen kiezen
 • Ditzo: Goede beoordeling
 • Lancyr: Voor vrijwel elke soort schade
 • Centraal Beheer: Zaken snel opgepakt
 • ABN AMRO: Professionele verzekering
 • FBTO: Premie binnen 2 minuten berekenen
 • ARAG: Direct online verzekeren

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Wil je jouw rechtsbijstand in Almelo verzekeren? De verzekering kun je volledig personaliseren. Dat gaat aan de hand van verschillende modules. Meer info kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent aankopen e.d. Bijvoorbeeld een conflict over een recente aankoop of een conflict met een webwinkel.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze polis ondersteunt jou in zaken als fiscale rechten, jouw vermogen, en financiële boedel. Zoals bijv. onenigheid over beleggingsadvies.
 3. Wonen
  Deze optie via o.a. OHRA of ANWB kies jij voor situaties aangaande jouw huis (bijv. in buurten als Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek). Neem nou een aanvaring met de huurbaas of advocaat in Almelo.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op gebeurtenissen in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Onder andere medische schade of letselschade waar jij met de elektrische fiets betrokken bij bent. Een kwestie kan zijn schade in het verkeer.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. De onkosten van een scheiding zijn doorgaans zeer fors. Middels deze polis heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Gemakkelijk sorteren op prijs of waardering’

K. Dekker, Almelo (november 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente