Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Enschede

Een botsing op het werk, in het gezin, of in het verkeer? De schuld ligt niet altijd bij jou. Een juridisch specialist kan in de papieren lopen. Aan de hand van de rechtsbijstandverzekering in Enschede pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen”. Je kunt dan denken aan:

 • strafzaken in verband met deelname aan het verkeer
 • Conflicten met de energieleverancier
 • Problemen over een contract
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene verzekeraars (denk aan Aegon, HEMA of Allianz) en modules (o.a. Consument of Wonen). Via onze specialisten lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Netnummer053 (+3153)
Aantal inwoners158351
Postcodes7500
BuurtschappenBinnensingelgebied
Plaatsen nabijverzekering-Diemen, rechtsbijstandverzekering-Deventer, polis-Deurne, verzekeringspakket-Den Helder, Rechtsbijstand Den Haag en verzekeraar-Delfzijl
rechtsbijstandverzekering-enschede

Rechtsbijstandverzekeringen Enschede vergelijken november 2022

Door een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische medewerking in scenario’s van een conflict in Overijssel. Dat komt van pas tijdens voorvallen als niet nagekomen afspraken van winkels en Geschillen rondom jouw arbeidscontract. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Enschede vergelijken? Door gebruik te maken van de zoekmachine zoek jij moeiteloos een goedkope verzekering. Het productis niet heel eenvoudig. We zien velerlei verzekeringsmaatschappijen en modules. Op deze pagina leggen we een en ander uit. Zie ook https://www.enschede.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Zelf samenstellen met modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: Verzekeruzelf.nl afsluiten

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp ten tijde van problemen. Ze bieden je onder andere hulpverlening of in de vorm van geld.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Hierop mist een echt algemeen advies. Ben je veel onderweg of switch je regelmatig van werk? In dat geval kan er maar zo een conflict ontstaan. Aan de hand van de modules stel je zelf een pakket samen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand is er al vanaf €9,25. Duurdere polissen zitten rond de €13 p/maand. Het tarief is afhankelijk van gezinssamenstelling, het totaalbedrag, en type modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De modules lopen uiteen op vergoedingen, soorten dekking, hoogte eigen risico, en de premie. Wat de beste polis is, hangt af van jouw wensen, en financiële situatie. Middels de vergelijkingstool tref jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Enschede.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Bijv. alleen, of samenwonend met kinderen. De verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. In contanten of juist in advies. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €5.000 tot €80.000.

 3. Kies modules

  We onderscheiden dekkingen als Fiscaal recht of Echtscheiding. Een groot aantal modules draait uit op een hogere premie. Denk je in op basis waarvan het risico hoog is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Vergelijk verzekeraars

  In de volgende stap tref je een ranglijst met mogelijkheden. Sorteer op prijs of score voor juridische hulp in Enschede.

 5. Online afsluiten

  Alle opties bekeken? Iedereen kan de modules van Inshared, FBTO en Asr gemakkelijk online afsluiten. Betreft het een overstap? De gekozen maatschappij kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Bekijk de beste en/of de goedkoopste in jouw regio 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van november 2022 (gemeente Enschede)

 • Unive: Hoge klantwaardering
 • Inshared: Professionele verzekering
 • Klaverblad: Verschillende modules
 • Nationale Nederlanden: Onbeperkt advies bij beginnend conflict
 • Aegon: Voor vrijwel elke soort schade
 • OHRA: Zelf samentstellen
 • DAS: Geen overwacht hoge kosten
 • HEMA: Team van ervaren juristen
 • Ditzo: Gemakkelijk online afsluiten
 • Lancyr: Zelf samentstellen
 • Centraal Beheer: Persoonlijk contact met jurist
 • ABN AMRO: Zaken snel opgepakt
 • FBTO: Geen overwacht hoge kosten
 • ARAG: Gespecialiseerde juristen

Welke modules worden aangeboden?

Direct jouw rechtsbijstand in Enschede verzekeren? Dit product is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat gaat aan de hand van speciale modules. Hoe dat werkt lees je hierna.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende consument gerelateerde zaken. Als o.a. problematische situatie aangaande een aankoop of een geschil met een provider.
 2. Belasting & vermogen
  Deze polis ondersteunt jou in situatie zoals fiscaal recht, vermogens, en financiële boedel. Neem nou onenigheid m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze polis bij o.a. Centraal beheer en Nowgo is relevant tijdens gebeurtenissen ten aanzien van je appartement (bijv. in wijken als Binnensingelgebied, Hogeland – Velve, Boswinkel – Stadsveld, Twekkelerveld – T.H.T., Enschede-Noord, Ribbelt – Stokhorst, Enschede-Zuid, Bedrijfsterreinen Enschede-West, Glanerbrug en omgeving, Landelijk gebied en kernen). Denk aan een meningsverschil rondom jouw koopwoning of advocaat in Enschede.
 4. Verkeer
  We hebben het over problemen die veroorzaakt zijn in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld (letsel)schade en/of medische schade waar je als scootergebruiker deelgenoot van bent. Een typisch voorbeeld is schade in het verkeer.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. Dergelijke kosten vallen vaak niet mee. Aan de hand van deze optie staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Ruim aanbod, handige keuze filters’

O. Koning, Enschede (november 2022)