Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Amersfoort

Een tweestrijd met collega’s, in de buurt, of in het verkeer? Soms kun jij er niks aan doen. Juridische hulp is soms financieel niet mogelijk. Middels de rechtsbijstandverzekering in Amersfoort tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die je kunt afsluiten voor wanneer je in een juridisch conflict komt en rechtsbijstand nodig hebt”. Denk aan situaties als:

 • problemen met de boeking van een vakantie
 • Een meningsverschil met de energieleverancier
 • Aanvaringen over de kinderen (scheiding)
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene aanbieders (o.a. Inshared, ABN AMRO of Nowgo) en pakketten (onder andere Belasting of Letselschade). Via onze specialisten lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Regionummer033 (+3133)
Bewoners153602
Postcodegebied3800
WijkenStadskern
Plaatsen in de omgevingverzekering-Zwijndrecht, rechtsbijstandverzekering-Zwartewaterland, polis-Zutphen, verzekeringspakket-Zundert, Rechtsbijstand Zuidplas en verzekeraar-Zuidhorn
rechtsbijstandverzekering-amersfoort

Rechtsbijstandverzekeringen Amersfoort vergelijken maart 2023

Door een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridisch advies en ondersteuning in het geval van conflicten in Utrecht. Een goede backup in situaties als dat iemand op jouw auto botst of Conflicten over de belasting. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Amersfoort vergelijken? Dankzij de vergelijk tool bekijk je moeiteloos een goede verzekering. Een dergelijke verzekering sluit je niet zomaar even af. In de markt zijn er velerlei verzekeringsmaatschappijen en opties. Hieronder zijn verdere details te vinden. Zie ook https://www.amersfoort.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je kiest zelf je modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: EAG Assuradeuren dekking

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische medewerking wanneer jij dat nodig hebt. Zo verstrekken ze bijv. rechtstreeks advies of financiële middelen.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Op deze vraag is er geen sprake van een algemeen advies. Zit je veel in het verkeer of werk je regelmatig voor een andere baas? In dat geval kan je maar zo te maken hebben met een claim. Via de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand sluit je af vanaf €8,25. Dit loopt op tot circa €15,5 p/maand. De maandelijkse premie wordt bepaald door gezinssituatie, het max. te verzekeren bedrag, en gekozen modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat verschilt per situatie. De rechtsbijstandverzekeringen lopen uiteen op polisvoorwaarden, soorten dekking, eigen risico en natuurlijk de kosten. Wat de beste polis is, kies je door te kijk naar jouw eisen en privésituatie. Door het vergelijk script vergelijk jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Amersfoort.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Opties zijn zelfstandig wonend, of samenwonend met kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  We hebben het over de maximum vergoeding. Dat kan gaan om advies of geld. Dit ligt doorgaans tussen de €20.000 tot €75.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  We hebben het over thema’s zoals Vermogen en Wonen. Een groot aantal modules resulteert in een hogere premie. Bedenk op welke fronten jij meer risico loopt. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Je wordt nu doorgestuurd naar een pagina met aanbieders. Rangschik op prijs of gemiddelde beoordeling voor juridische hulp in Amersfoort.

 5. Online afsluiten

  Ben je eruit? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Inshared, Centraal beheer en Allianz vandaag nog online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De gekozen verzekeringspartij kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom dure juridische procedures, en neem een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Raadpleeg de beste of voordeligste verzekering in de omgeving 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2023 (gemeente Amersfoort)

 • Unive: Zelf je dekkingen kiezen
 • Inshared: 24/7 advies van experts
 • Klaverblad: Voor grote en kleine geschillen
 • Nationale Nederlanden: Online schade melden
 • Aegon: Gespecialiseerde juristen
 • OHRA: Voor grote en kleine geschillen
 • DAS: 84% beveelt DAS aan
 • HEMA: Geen overwacht hoge kosten
 • Ditzo: Ruime dekking
 • Lancyr: Zelf samentstellen
 • Centraal Beheer: Online schade melden
 • ABN AMRO: De beste juristen op uw zaak
 • FBTO: Er is geen eigen risico
 • ARAG: Voor grote en kleine geschillen

Bekijk de verschillende modules

Meteen jouw rechtsbijstand in Amersfoort verzekeren? Deze dekking is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat gaat aan de hand van een aantal modules. Extra details lees je hierna.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom consumentenproducten. Zoals bijv. vervelende gebeurtenissen inzake vermeende schade of een online aankoop die niet wordt bezorgd.
 2. Belasting en vermogen
  Deze module biedt hulp tijdens alles rondom fiscaal recht, jouw vermogen, en ander waardevol bezit. Bijvoorbeeld een conflict m.b.t. belastingaanslagen.
 3. Wonen
  Deze module bij o.a. Inshared en Asr kies jij voor situaties betreffende appartementen (bijv. in wijken als Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak). Denk aan een meningsverschil met de Vereniging van Eigenaren of advocaat in Amersfoort.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met alles wat er gebeurt met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. medische schade en/of letsel(schade) waar jij als autobestuurder schuldig aan bent. Je kunt denken aan strafzaken in het verkeer.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Dergelijke kosten zijn doorgaans zeer fors. Door deze polis staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Tijdens een scheiding altijd voldoende hulp’

E. Smeets, Amersfoort (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente