Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Houten

Een aanvaring met collega’s, met de buren, of met de auto? Het kan iedereen overkomen. Juridische ondersteuning is soms financieel niet mogelijk. Middels deze rechtsbijstandverzekering in Houten beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat bij juridische conflicten”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • een geschil met een BOVAG-garage
 • Aanvaringen over zorgtoeslagen
 • Aanvaringen tijdens de bouw van een woning
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij maatschappijen (o.a. Aegon, FBTO en Arag) en modules (zoals Inkomen of Letselschade). Via onze specialisten kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Netnummer030 (+3130)
Inwoners48765
Postcodegebieden3990
BuurtenHouten
Naburige plaatsenverzekering-Ede, rechtsbijstandverzekering-Edam-Volendam, polis-Echt-Susteren, verzekeringspakket-Duiven, Rechtsbijstand Druten en verzekeraar-Dronten
rechtsbijstandverzekering-houten

Rechtsbijstandverzekeringen Houten vergelijken mei 2023

Met een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische medewerking in situaties van conflicten in Utrecht. Dit is handig als het gaat om ontslag door een reorganisatie of Conflicten met de woningstichting. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Houten vergelijken? Via de vergelijker bekijk je zonder moeite een betaalbare verzekering voor rechtsbijstand. Zo’n polis is niet heel eenvoudig. We zien velerlei verzekeraars en allerlei modules. Onderstaand zijn verdere details te vinden. Voor info over de gemeente zie ook https://www.houten.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: ING dekking

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische medewerking als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Ze bieden je onder andere financiële middelen of advies.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Hierop is er geen sprake van een directe algemene conclusie. Zit je veel in het verkeer of heb je te maken met onzeker werk? Op basis van die info kan je maar zo te maken hebben met een claim. Door middel van de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering is er al vanaf €11,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €14,5 per 30 dagen. De premie wordt bepaald door gezinsgrootte, verzekerde bedrag en type modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De rechtsbijstandverzekeringen wijken van elkaar af op polisvoorwaarden, modules, het eigen risico, en de premie. Wat het beste aanbod is, selecteer je aan de hand van jouw wensen, en risicogebieden. Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in Houten.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Mogelijkheden zijn alleenstaand, of een partner met kinderen. De verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. Dat kan gaan om advies of geld. De max. vergoeding loopt van €10.000 tot €65.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We onderscheiden thema’s zoals Werk en Echtscheiding. Veel modules aanzetten mondt uit in een hogere premie. Denk je in op welke manier het risico het grootst is. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Hierna vind je een pagina met verzekeringen. Orden ze op premie of beoordelingen voor juridische hulp in Houten.

 5. Online afsluiten

  Ben je eruit? Iedereen kan de modules van Unive, Ditzo en Promovendum direct online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? Jouw aanstaande aanbieder kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en overweeg een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Ontdek de beste of laagst-geprijsde polis in de omgeving 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van mei 2023 (gemeente Houten)

 • Unive: Lage instapperemie
 • Inshared: Juristen met expertise
 • Klaverblad: Gemakkelijk online afsluiten
 • Nationale Nederlanden: Altijd professionele hulp
 • Aegon: 240 juristen en 70 advocaten
 • OHRA: Ruim 400 juridische specialisten
 • DAS: Hoge klantwaardering
 • HEMA: Direct online verzekeren
 • Ditzo: Team van ervaren juristen
 • Lancyr: Geen overwacht hoge kosten
 • Centraal Beheer: Geen overwacht hoge kosten
 • ABN AMRO: Ruime dekking
 • FBTO: Voor grote en kleine geschillen
 • ARAG: Gespecialiseerde juristen

Bekijk de verschillende modules

Direct jouw rechtsbijstand in Houten verzekeren? De verzekering stel je zelf samen. Dit kan middels verschillende modules. Aanvullende info kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende de rechten van consumenten. Als o.a. geschillen met betrekking tot een contract of een conflict met een autogarage.
 2. Belasting en vermogen
  Deze keuze heeft betrekking op situatie zoals fiscaal recht, je vermogen, en aandelen. Denk aan een aanvaring m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze module via bijv Lancyr en Arag kies jij voor situaties rondom appartementen (bijv. in een wijk zoals Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied). Bijvoorbeeld een meningsverschil m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Houten.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met zaken die spelen tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld letselschade of medische schade waar je als fietser deelgenoot van bent. Je moet dan denken aan dat iemand op jouw auto botst.
 5. Mediation / echtscheiding
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De kosten hiervan vallen in de praktijk vaak hoog uit. Aan de hand van deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Overzichtelijke vergelijker met eerlijke transparante prijzen’

Z. de Ruiter, Houten (mei 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente