Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering IJsselstein

Een probleem op kantoor, in het gezin, of met de auto? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridische ondersteuning kan niet iedereen betalen. Via zo’n rechtsbijstandverzekering in IJsselstein heb jij meer mogelijkheden. Een rechtsbijstandverzekering “bent je verzekerd van juridische hulp bij conflicten”. Denk aan situaties als:

 • issues met zendingen van webwinkels
 • Conflicten over jouw 2e woning
 • Een meningsverschil over geleden schade
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere maatschappijen (zoals OHRA, FBTO of Promovendum) en polissen (zoals Belasting en Medisch). Met onze tools lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Netnummer030 (+3130)
Aantal inwoners34101
Postcodes3400
BuurtschappenIJsselstein
Naburige plaatsenverzekering-Horst aan de Maas, rechtsbijstandverzekering-Hoorn, polis-Hoogeveen, verzekeringspakket-Hollands Kroon, Rechtsbijstand Hof van Twente en verzekeraar-Hilversum
rechtsbijstandverzekering-ijsselstein

Rechtsbijstandverzekeringen IJsselstein vergelijken mei 2023

D.m.v. de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische hulp en advies in scenario’s van conflicten in Utrecht. Dit is handig in het geval van een geschil met een FOCWA-garage of Aanvaringen m.b.t. koop/verkoop van een 2e woning. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in IJsselstein vergelijken? Door gebruik te maken van onze tool zoek jij zonder moeite een betaalbare verzekering voor rechtsbijstand. Rechtsbijstand is best complex. Er zijn allerlei aanbieders en opties. Hieronder leggen we een en ander uit. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.ijsselstein.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar InShared dekking

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp in situatie van persoonlijke geschillen. Zo verstrekken ze bijv. geld of natura.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op dat vraagstuk mist een echt gemiddeld antwoord. Zit je veel in de auto of switch je regelmatig van werk? In zo’n setting is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Door middel van de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand vind je al vanaf €10. Dit loopt op tot circa €13 (maandelijks). De maandelijkse premie is afhankelijk van type gezin, het totaalbedrag, en gekozen modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De modules variëren op vergoedingen, soorten dekking, vrijwillige eigen bijdrage, en de hoogte van de uitkering. Wat de beste polis is, hangt af van jouw wensen, en financiële situatie. Via het vergelijk script tref jij probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in IJsselstein.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Bijv. een 1-persoonshuishouden, of alleen kinderen en geen partner. Deze verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In contanten of juist in advies. Dit schommelt tussen de €12.500 tot €100.000.

 3. Kies modules

  Je kunt kiezen uit thema’s zoals Vermogen of Mediation. Veel modules aanzetten mondt uit in hogere lasten. Ga na op welk gebied het risico het grootst is. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Bekijk en vergelijk

  Wat volgt is een tabel met polissen. Orden ze op premie per maand of waardering voor juridische hulp in IJsselstein.

 5. Direct afsluiten

  Je keuze gemaakt? Je kan producten van maatschappijen als Inshared, HEMA en DAS direct online afsluiten. Betreft het een overstap? De nieuwe verzekeringsaanbieder neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Vermijd hoge juridische kosten, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Stap over naar de beste of laagst-geprijsde verzekeringen in regio 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van mei 2023 (gemeente IJsselstein)

 • Unive: Beoordeeld met een 8.0
 • Inshared: Zelf je dekkingen kiezen
 • Klaverblad: 24/7 advies van experts
 • Nationale Nederlanden: Voor grote en kleine geschillen
 • Aegon: Ruime dekking
 • OHRA: Online schade melden
 • DAS: 24/7 advies van experts
 • HEMA: Ruime keuze modules
 • Ditzo: Zelf samentstellen
 • Lancyr: Voor grote en kleine geschillen
 • Centraal Beheer: Juristen met expertise
 • ABN AMRO: Verschillende modules
 • FBTO: Zelf je dekkingen kiezen
 • ARAG: Zelf je dekkingen kiezen

Voor welke modules kan ik gaan?

Wil je jouw rechtsbijstand in IJsselstein verzekeren? Deze polis is 100% zelf samen te stellen. Dat werkt met speciale modules. Additionele specificaties kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom consumentenproducten. Onder andere problematische situatie aangaande bepaalde overeenkomsten of een conflict met een autogarage.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze optie biedt hulp tijdens alles rondom fiscale rechten, het vermogen, en aandelen. Onder andere een meningsverschil over beleggingsadvies.
 3. Wonen
  Deze polis bij o.a. Unive of Allianz kies jij voor situaties aangaande je huis (bijv. in een wijk als IJsselstein). Denk hier aan onenigheid met de Vereniging van Eigenaren of advocaat in IJsselstein.
 4. Verkeer
  Betreft problemen die veroorzaakt zijn met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. medische schade en letselschade waar je als verkeersdeelnemer schuldig aan bent. Een typisch voorbeeld is geschillen ontstaan bij aankoop of verkoop van je auto.
 5. Mediation / echtscheiding
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Scheidingskosten zijn doorgaans zeer fors. Via deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Doet wat het moet doen, prima vergelijker’

Familie. van der Veen, IJsselstein (mei 2023)