Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

De kans dat je partij wordt in een juridisch geschil is één op drie. De bestelde keuken die maar niet wordt geleverd. Een reorganisatie waarbij gedwongen ontslag dreigt. De luxe hotelkamer met uitzicht op zee die een verbouwde linnenkamer blijkt te zijn, zónder uitzicht. Of denk aan een verkeersongeval met niet alleen materiële schade maar ook letsel waarvan alle kosten verhaald moeten woerden. Zo zijn er nog legio scenario’s uit het dagelijks leven aan te halen. We willen allemaal onze belangen en rechten beschermen. Wacht niet langer en sluit direct een nieuwe Rechtsbijstandverzekering af. Vergelijk de tarieven en bekijk de goedkoopste polissen.

Betaalbare rechtshulp
In een maatschappij waarin conflicten steeds vaker voorkomen, is juridische hulp relevant. De kosten daarvan zijn aanzienlijk. Het eigen vermogen en inkomen is al snel te hoog om gebruik te maken van rechtshulp dat de overheid financiert. Bovendien geldt daar een eigen bijdrage die kan oplopen tot 769 euro en worden allerlei bijkomende kosten als griffierechten en kosten van getuigen doorberekend. De stap naar een advocaat kan ook worden overwogen, maar dat is kostbaar wanneer je bedenkt dat 160 euro per uur een normaal tarief is. Steeds meer mensen sluiten daarom een rechtsbijstandverzekering. Het is tenslotte aantrekkelijker om tegen een betaalbare premie een heel jaar verzekerd te zijn van juridische hulp, dan duizenden euro’s kwijt te zijn aan advocaatkosten.

Deskundige juristen staan voor u klaar
Een rechtsbijstandverzekering werkt op twee manieren. Vrijwel alle kosten van juridische hulp zijn verzekerd én je schakelt met één telefoontje een deskundig jurist in. Of het nu gaat om een conflict met de werkgever, buren, leverancier, medeweggebruiker of gemeente. De jurist neemt alle zorgen uit handen en gaat voor het beste eindresultaat. Zelfs voor juridisch advies kan je terecht.

Geen overbodige luxe
“Rechtsbijstand verzekeren is weggegooid geld. Mij overkomt zoiets niet.” Dit is een veel gehoorde uitspraak. Maar al te vaak gaat deze beredenering niet op. Veel mensen zijn inmiddels door schade en schande wijs geworden; een rechtsbijstandverzekering is geen overbodige luxe. Zo ook mevrouw Janssen uit Deventer. Toen zij vorig jaar slachtoffer werd van fraude met haar bankpas, schakelde ze DAS rechtsbijstand in. “Een uiterst deskundig jurist ging direct voor mij aan de slag. Het is niet makkelijk geweest, maar uiteindelijk moest mijn bank erkennen dat zij fout waren en heb ik mijn geld teruggekregen.”

Regel uw recht nu
Zorg ervoor dat ook u in het vervolg met één telefoontje een juridisch expert inschakelt. Sluit vandaag nog een rechtsbijstandverzekering af. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder. Met wie lossen verzekeraars de meeste conflicten op? Bekijk hieronder de top 10 meestvoorkomende rechtsbijstandproblemen:

1. De medeweggebruiker
2. De werkgever
3. Uitkeringsinstanties
4. De gemeente en andere overheidsinstanties
5. Winkels en leveranciers van goederen en diensten
6. De buren
7. De aannemer of de loodgieter
8. De politie
9. De woningbouwvereniging
10. Familie