Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Wanneer een deurwaarder inschakelen?

Als met uw onderneming krijgt u te doen met onbetaalde facturen. Dit kan nadelig zijn voor uw bedrijfsvoering. Indien u niet genoeg geld binnen krijgt, gaat u wellicht failliet. Die rekeningen worden geïncasseerd door de deurwaarder. Via een brief maant de incasso-specialist uw klant voor de openstaande factuur. Bij de klant worden veel kosten in rekening gebracht. Uw rechtsbijstandspolis kan u aanspreken voor hulp bij deze trajecten.

De ingebrekestelling
Voordat de debiteur door ons benaderd wordt, moet er een laatste ingebrekestelling verstuurd zijn. De laatste aanmaning moet aan wettelijke eisen voldoen Tenzij het een zakelijke partij is Uw laatste herinnering voor zakelijke debiteuren hoeft nergens aan te voldoen

Laatste sommatie
De laatste sommatie kunt u ook door de deurwaarder laten verzenden. Zonder incassokosten er boven op te gooien, wordt uw klant aangeschreven. Deze sommatie voldoet altijd aan de wettelijke eisen. Dit noemen we ook wel een pre incasso.
Wanneer deurwaarder inschakelen ? wordt vaak gevraagd. Een goede gerechtsdeurwaarder werkt in het minnelijke traject op basis van no cure no pay. Indien er niets betaald wordt, bent u ook geen kosten kwijt.

Hoe alles in zijn werk gaat

Allereerst wordt uw schuldenaar aangeschreven.afnemer ontvangt een eerste brief. Er wordt telefonisch contact opgenomen indien een reactie uit blijft. Een regeling kan eventueel nog worden afgesproken. Als alles betaald is, wordt de hoofdsom aan u afgedragen. Geen reactie van schuldenaar? Dan kan er een proces gestart worden. Gerechtelijke procedures kosten veel geld. Voor het opstarten van de zaak wordt een voorschot in rekening gebracht. Deze proceskosten kunnen verhaald worden op de schuldenaar.

De dagvaarding
De dagvaarding wordt door de gerechtsdeurwaarder bij de debiteur bezorgd. De debiteur zal nu naar het kantongerecht moeten. Bij de kantonrechter kan hij nog zijn verhaal doen. Daarop zal dan nog door de incassospecialist gereageerd moeten worden. Wellicht vind de rechter dat de partijen samen moeten komen. Alle partijen moeten dan in de rechtbank persoonlijk aanwezig zijn. De rechter zal vragen stellen aan alle aanwezigen. Eventueel moet een partij nog aanvullend materiaal leveren. Soms raadt de rechter de partijen aan om onderling overeen te komen. Indien partijen er samen uitkomen is er sprake van een schikking.

Beslaglegging
Op verschillende manieren kan er beslag gelegd worden. Bij de werkgever kan beslag op het loon gelegd worden. Ook op de spullen in huis kan beslag gelegd worden. Met iedere beslaglegging zijn hoge kosten gemoeid. Deze komen ook voor rekening van de debiteur. Een beslaglegging via de incasso-expert kan voor een afnemer duur uitpakken.

Incasso opdracht indienen
Heel eenvoudig kunt uw nota’s laten incasseren. Een mailtje met de nota sturen is doorgaans al voldoende. De sommatie en andere correspondentie moet u er ook bij doen. Ook is het mogelijk uw vordering online in te dienen. Als eerste moet u een account aanmaken. Dien daarna de vordering in. Uw opdracht wordt door een behandelaar opgepakt. Een ontvangstbevestiging ontvangt u via de mail. Op de website kunt u vervolgens inloggen. Daar kunt u bijhouden wat er allemaal wel niet gebeurt. Lees ook verder over wanneer je een advocaat kan inschakelen.