Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Gorinchem

Een aanvaring op de zaak, met de buren, of op de weg? Het kan iedereen overkomen. Juridische hulp kan in de papieren lopen. Door de rechtsbijstandverzekering in Gorinchem beperk je het risico. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat bij juridische conflicten”. Je kunt dan denken aan:

 • ruzie over productgarantie
 • Problemen m.b.t. kindgebonden budget
 • Een meningsverschil met de aannemer
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende assuradeurs (als Klaverblad, ABN AMRO en Promovendum) en voorwaarden (bijv. Inkomen en Letselschade). Op deze website kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
(Regio) nummer0183 (+31183)
Aantal inwoners35260
Postcodes4200
BuurtenGorinchem
Plaatsen in de regioverzekering-Gilze en Rijen, rechtsbijstandverzekering-Giessenlanden, polis-Gennep, verzekeringspakket-Gemert-Bakel, Rechtsbijstand Geldrop-Mierlo en verzekeraar-Geldermalsen
rechtsbijstandverzekering-gorinchem

Rechtsbijstandverzekeringen Gorinchem vergelijken maart 2023

Via een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische medewerking in scenario’s van onenigheid in Zuid-Holland. Dit biedt uitkomst in situaties als onenigheid met de energieleverancier. en Problemen over aandelen, obligaties en opties. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Gorinchem vergelijken? Via de vergelijker zoek jij snel een goede verzekeringscontract. Dit type verzekering is niet heel eenvoudig. We onderscheiden verscheidene verzekeringsbedrijven en allerlei modules. Onderstaand kan je er alles over lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.gorinchem.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Klaverblad pakket

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp ten tijde van problemen. Ze bieden je onder andere hulpverlening of in de vorm van geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze vraag hebben we geen algemeen advies. Koop je veel online of switch je regelmatig van werk? In dat geval is de kans op een conflict groter. Door middel van de modules stel je zelf een pakket samen.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering vind je al vanaf €8. Kies je een ruim pakket? Dan ga je zo richting €14,5 p/maand. De maandelijkse premie wordt bepaald door grootte van het gezin, het totaalbedrag, en de soort modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De modules variëren op polisvoorwaarden, modules, de eigen bijdrage, en niet te vergeten te premie. Welke verzekeraar de beste is, moet worden bepaald door jouw wensen, en financiële situatie. Via onze vergelijk-module check je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Gorinchem.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Een keuze is een 1-persoonshuishouden, of alleen kinderen en geen partner. De verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In natura of in geld. Dit ligt doorgaans tussen de €27.500 tot €85.000.

 3. Modules selecteren

  Jij hebt keuzes voor opties als Vermogen of Mediation. Veel modules nemen betekent een duurder tarief. Ga na op welk gebied het risico hoog is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Online vergelijken

  Wat volgt is een pagina met verzekeringen. Rangschik op prijs of score voor juridische hulp in Gorinchem.

 5. Regel de overstap

  Iets gevonden? Iedereen kan de modules van OHRA, Ditzo en Zekur eenvoudig online afsluiten. Ga je overstappen? De nieuwe partij kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Check de beste of voordeligste in jouw regio 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2023 (gemeente Gorinchem)

 • Unive: Juristen met expertise
 • Inshared: Zelf samentstellen
 • Klaverblad: Goede beoordeling
 • Nationale Nederlanden: Gespecialiseerde juristen
 • Aegon: Hoge klantwaardering
 • OHRA: Zelf je dekkingen kiezen
 • DAS: Zelf je dekkingen kiezen
 • HEMA: Eenvoudig samenstellen
 • Ditzo: Goede beoordeling
 • Lancyr: Goede beoordeling
 • Centraal Beheer: Professionele verzekering
 • ABN AMRO: Professionele verzekering
 • FBTO: De beste juristen op uw zaak
 • ARAG: 24/7 advies van experts

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Meteen jouw rechtsbijstand in Gorinchem verzekeren? Jouw polis stel je zelf samen. Dat werkt op basis van zogenaamde modules. Meer info lees je hierna.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent aankopen e.d. Als o.a. geschillen met betrekking tot bepaalde overeenkomsten of een geschil met de gemeente.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze polis heeft te maken met voorvallen als met name fiscaal recht, jouw vermogen, en andere bezittingen. Denk aan onenigheid met de belastingdienst.
 3. Wonen
  Deze optie bij o.a. FBTO en Allianz gaat over zaken met betrekking tot woningen (bijv. in buurt zoals Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid). Onder andere geschillen met de woningstichting of advocaat in Gorinchem.
 4. Verkeer
  Betreft zaken die spelen tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. medische schade en letselschade waar jij als bestuurder slachtoffer van bent. Een typisch voorbeeld is juridische hulp en advies bij (letsel)schade.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. De kosten van zo’n scheiding vallen vaak niet mee. Met deze module heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Dankzij deze vergelijker vond ik een passende verzekering’

J. van der Linden, Gorinchem (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente