Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Hoek van Holland

Een aanvaring op zakelijk gebied, met familie, of met een winkel? Het kan iedereen overkomen. Een juridische adviseur is soms financieel niet mogelijk. Door gebruik te maken van een rechtsbijstandverzekering in Hoek van Holland heb jij meer mogelijkheden. De rechtsbijstandverzekering “biedt dekking voor rechtshulp in tal van omstandigheden”. Denk aan situaties als:

 • schade bij een ongeluk of aanrijding
 • Conflicten m.b.t. belastingaanslagen
 • Problemen rondom echtscheidingen
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij partijen (onder andere OHRA, Ditzo en Interpolis) en polissen (bijv. Werk en Wonen). Dankzij onze adviseurs kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
(Net) nummer0174 (+31174)
Bewoners629606
Postcodegebied3150
BuurtenRotterdam
Naburige plaatsenverzekering-goudriaan, rechtsbijstandverzekering-ottoland, polis-brandwijk, rechtsbijstand-langerak, verzekeringspakket-molenaarsgraaf en bleskensgraaf
rechtsbijstandverzekering-hoek-van-holland

Rechtsbijstandverzekeringen Hoek van Holland vergelijken januari 2023

Door de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische medewerking tijdens taferelen zoals een conflict in Zuid-Holland. Dit is handig in situaties als een geschil met de gemeente. of Geschillen met betrekking tot contracten. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Hoek van Holland vergelijken? Met de vergelijker check jij snel een goede polis. Rechtsbijstand sluit je niet zomaar even af. Er zijn uiteenlopende maatschappijen en dan zijn er nog allerlei modules. Onderstaand kan je er alles over lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.rotterdam.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Nationale Nederlanden dekking

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische ondersteuning in situatie van persoonlijke geschillen. Dat gaat in de vorm van proces ondersteuning of geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Daarop bieden wij geen helder advies. Zit je veel in het verkeer of werk je regelmatig voor een andere baas? In dat geval is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Dankzij de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand is er al vanaf €10,75. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €14,5 per 4 weken. Het tarief heeft te maken met type gezin, het afgedekte bedrag, en actieve modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat verschilt per situatie. De verzekeringen zijn onderscheidend op vergoedingen, type dekking, eigen risico en uiteraarde de premie per maand. Wat het beste aanbod is, hangt af van jouw wensen, en omstandigheden. Via de vergelijker vind jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Hoek van Holland.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Bijvoorbeeld alleen, of een partner zonder kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In contanten of juist in advies. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €5.000 tot €60.000.

 3. Modules selecteren

  Je kunt kiezen uit bijv. Consument en Verkeer. Veel modules aanzetten draait uit op een hogere premie. Schets voor jezelf op welk gebied het risico hoog is. Koop je vaak online? Overweeg dan de module Consument.

 4. Online vergelijken

  Wat volgt is een lijst met aanbieders. Sorteer op kosten p/maand of reviews voor juridische hulp in Hoek van Holland.

 5. Regel de overstap

  Je keuze gemaakt? Iedereen kan de modules van Unive, Lancyr of Allianz gemakkelijk online afsluiten. Betreft het een overstap? De aanstaande assuradeur kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Ontdek de beste of voordeligste in jouw regio 3150, 3151.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van januari 2023 (gemeente Rotterdam)

 • Unive: Gespecialiseerde juristen
 • Inshared: Zelf je dekkingen kiezen
 • Klaverblad: Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nationale Nederlanden: Team van ervaren juristen
 • Aegon: 24/7 advies van experts
 • OHRA: Voor grote en kleine geschillen
 • DAS: Zelf je dekkingen kiezen
 • HEMA: Voor grote en kleine geschillen
 • Ditzo: Hoge klantwaardering
 • Lancyr: Online schade melden
 • Centraal Beheer: Verschillende modules
 • ABN AMRO: Zaken snel opgepakt
 • FBTO: Professionele verzekering
 • ARAG: Juristen met expertise

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Snel jouw rechtsbijstand in Hoek van Holland verzekeren? Deze dekking is erg flexibel qua mogelijkheden. Dit doe je met zogenaamde modules. Additionele specificaties vind je hieronder.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consument gerelateerde zaken. Onder andere geschillen met betrekking tot een contract of een geschil met de gemeente.
 2. Belasting & vermogen
  Deze keuze ondersteunt jou in omstandigheden rondom fiscale rechten, jouw vermogen, en ander waardevol bezit. Neem nou een aanvaring met de belastingdienst.
 3. Wonen
  Deze polis via o.a. Klaverblad en Allianz is relevant tijdens gebeurtenissen aangaande woningen (bijv. in buurten als Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg). Denk hier aan onenigheid met de verhuurder of advocaat in Hoek van Holland.
 4. Verkeer
  Betreft problemen die veroorzaakt zijn tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. medische schade en/of letselschade waar jij als bestuurder betrokken bij bent. Zo’n situatie kan zijn een gestolen voertuig.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Scheidingskosten vallen vaak niet mee. Door deze polis heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Snel en eenvoudig een verzekeraar gevonden’

Fam. Koning, Hoek van Holland (januari 2023)