Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering de Wijk

Een aanvaring op zakelijk gebied, in de buurt, of met een winkel? Soms kun jij er niks aan doen. Juridisch advies kan in de papieren lopen. Door gebruik te maken van deze rechtsbijstandverzekering in de Wijk tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • issues met zendingen van webwinkels
 • Een meningsverschil met de werkgever
 • Conflicten over een verkeersboete
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere aanbieders (denk aan Inshared, FBTO en Promovendum) en pakketten (bijv. Werk of Letselschade). Met onze tools kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
(Net) nummer0528 (+31528)
Aantal inwoners23722
Postcodegebieden7924
WijkenZuidwolde
Naburige plaatsenverzekering-nieuwlande, rechtsbijstandverzekering-geesbrug, polis-elim, rechtsbijstand-roswinkel, verzekeringspakket-alteveer en noordscheschut
rechtsbijstandverzekering-de-wijk

Rechtsbijstandverzekeringen de Wijk vergelijken maart 2024

Met de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische specialisten en advocaten in scenario’s van ruzies en problemen in Drenthe. Dat komt van pas in het geval van een online aankoop die niet wordt bezorgd. of Een meningsverschil met de werkgever. De modules zijn af te sluiten voor het hele gezin. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in de Wijk vergelijken? Dankzij de zoekmachine check je eenvoudig een goedkope verzekering. Rechtsbijstand lijkt best ingewikkeld. We onderscheiden meerdere assuradeurs en allerlei modules. Op onze site leggen we een en ander uit. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.dewolden.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Zelf samenstellen met modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: De Goudse pakket

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor rechtshulp wanneer jij dat nodig hebt. Je kunt rekenen op o.a. geld of natura.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Hierop mist een echt gemiddeld antwoord. Zit je veel in het verkeer of heb je te maken met onzeker werk? In dat geval kan je maar zo te maken hebben met een claim. Door middel van de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af vanaf €11,25. Duurdere polissen zitten rond de €13 per 30 dagen. De premie heeft te maken met gezinssituatie, het bedrag dat je verzekerd, en actieve modules.

Wat is de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De rechtsbijstandverzekeringen verschillen op contractvoorwaarden, soorten dekking, eigen risico en niet te vergeten te premie. De beste polis hangt af van jouw eisen en omstandigheden. Met behulp van onze vergelijk-module zoek jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in de Wijk.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Mogelijkheden zijn een 1 persoons dekking of alleen kinderen en geen partner. Een verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In de vorm van diensten of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €12.500 tot €75.000.

 3. Modules selecteren

  We onderscheiden opties als Consument of Medisch. Een groot aantal modules heeft als gevolg een hogere maandpremie. Schets voor jezelf op basis waarvan het risico hoog is. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Hierna vind je een lijst met polissen. Rank zelf op prijs of gemiddelde beoordeling voor juridische hulp in de Wijk.

 5. Afsluiten via internet

  Alle opties bekeken? Iedereen kan de modules van Nationale Nederlanden, Centraal beheer en Zekur eenvoudig online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? De aanstaande assuradeur kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Ontdek de beste en/of de goedkoopste in jouw regio 7924, 7957.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2024 (gemeente De Wolden)

 • Unive: Zelf je dekkingen kiezen
 • Inshared: Zelf samentstellen
 • Klaverblad: De beste juristen op uw zaak
 • Nationale Nederlanden: Direct online verzekeren
 • Aegon: Ruime dekking
 • OHRA: De beste juristen op uw zaak
 • DAS: Voor kleine en grote conflicten
 • HEMA: Hoge klantwaardering
 • Ditzo: Eenvoudig samenstellen
 • Lancyr: Onbeperkt telefonisch advies
 • Centraal Beheer: Zelf je dekkingen kiezen
 • ABN AMRO: Zelf samentstellen
 • FBTO: Er is geen eigen risico
 • ARAG: Zaken snel opgepakt

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Online jouw rechtsbijstand in de Wijk verzekeren? Dit product is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat werkt op basis van handige modules. Extra details lees je hierna.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over consumentenproducten. Zoals bijv. een probleem m.b.t. een recente aankoop of een conflict met een autogarage.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze optie verleent bijstand bij situatie zoals fiscale rechten, vermogen, en andere bezittingen. Onder andere onenigheid m.b.t. vermogensbeheer.
 3. Wonen
  Deze polis bij Lancyr en Nowgo kies jij voor situaties met betrekking tot jouw woning (bijv. in buurt zoals Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk). Neem nou een aanvaring m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in de Wijk.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met zaken die spelen in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Denk aan letselschade en medische schade waar je als scootergebruiker slachtoffer van bent. Een kwestie kan zijn letselschade n.a.v. een ongeluk.
 5. Mediation / echtscheiding
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. De onkosten van een scheiding zijn doorgaans zeer fors. Aan de hand van deze polis staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Er is veel keuze, maar de vergelijker helpt hier goed bij’

L. van de Velden, de Wijk (maart 2024)