Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Sneek

Een tweestrijd op zakelijk gebied, met de buren, of in het verkeer? Ook jij kan ermee te maken krijgen. Juridische ondersteuning kan niet iedereen betalen. Dankzij zo’n rechtsbijstandverzekering in Sneek pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • een online aankoop die niet wordt bezorgd
 • Een meningsverschil over toeslagen
 • Conflicten bij de notaris
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij verzekeraars (denk aan Inshared, ABN AMRO of ANWB) en voorwaarden (zoals Vermogen of Medisch). Met onze tools vind je alle informatie.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
(Net) nummer0515 (+31515)
Inwoners84048
Postcodes8600
WijkenBolsward
Naburige plaatsenverzekering-kolderwolde, rechtsbijstandverzekering-oudega, polis-elahuizen, rechtsbijstand-oudemirdum, verzekeringspakket-bakhuizen en mirns
rechtsbijstandverzekering-sneek

Rechtsbijstandverzekeringen Sneek vergelijken juli 2024

Dankzij een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische medewerking in scenario’s van ruzies en problemen in Friesland. Dit is handig in het geval van een geschil met een FOCWA-garage of Een meningsverschil over eigendommen. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Sneek vergelijken? Via de zoekmachine speur jij eenvoudig een geschikte rechtsbijstandverzekering. Dit type verzekering sluit je niet zomaar even af. In de markt zijn er uiteenlopende verzekeringsmaatschappijen en dan zijn er nog allerlei modules. Op onze site zijn verdere details te vinden. Voor info over de gemeente zie ook https://www.gemeentesudwestfryslan.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Allsecur pakket

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor juridische ondersteuning als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Je kunt rekenen op o.a. rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Op deze kwestie hebben we geen directe algemene conclusie. Zit je veel in het verkeer of switch je regelmatig van werk? In die situatie is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Met behulp van de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering is er al vanaf €8. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €14,75 per 4 weken. De assurantiepremie heeft te maken met gezinsgrootte, verzekerde bedrag en gekozen modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat verschilt per situatie. De polissen zijn onderscheidend op polisvoorwaarden, type dekking, het eigen risico, en de premie. Wat de beste polis is, selecteer je aan de hand van jouw behoeften, budget en situatie. Op basis van de vergelijker tref jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Sneek.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Bijv. zelfstandig wonend, of samenwonend met kinderen. De verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In contanten of juist in advies. Dit schommelt tussen de €27.500 tot €70.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Jij hebt keuzes voor opties als Consument of Verkeer. Veel modules nemen resulteert in een duurder tarief. Denk je in op welke manier de nood het hoogste is. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Bekijk en vergelijk

  Je wordt nu doorgestuurd naar een overzicht met aanbieders. Vergelijk ze zelf op kosten p/maand of gemiddelde beoordeling voor juridische hulp in Sneek.

 5. Regel de overstap

  Alle opties bekeken? Iedereen kan de modules van Unive, Lancyr en Interpolis eenvoudig online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? Jouw aanstaande maatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en overweeg een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Check de beste of laagst-geprijsde verzekeringen in regio 8600, 8601, 8602, 8603, 8604, 8605, 8606, 8607, 8608.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juli 2024 (gemeente Súdwest-Fryslân)

 • Unive: 150 deskundige juristen
 • Inshared: Verschillende modules
 • Klaverblad: Team van ervaren juristen
 • Nationale Nederlanden: Altijd professionele hulp
 • Aegon: Juristen met expertise
 • OHRA: Online schade melden
 • DAS: Ruime dekking
 • HEMA: Zelf je dekkingen kiezen
 • Ditzo: Goede beoordeling
 • Lancyr: 24/7 advies van experts
 • Centraal Beheer: Hoge klantwaardering
 • ABN AMRO: Zaken snel opgepakt
 • FBTO: 24/7 advies van experts
 • ARAG: Ruime dekking

Welke modules worden aangeboden?

Meteen jouw rechtsbijstand in Sneek verzekeren? De verzekering kun je volledig personaliseren. Dat werkt op basis van zogenaamde modules. Hoe dat werkt tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom aankopen e.d. Denk aan een probleem m.b.t. een contract of een conflict met een autogarage.
 2. Belasting & vermogen
  Deze dekking heeft betrekking op alles rondom fiscale rechten, vermogen, en extra eigendommen. Neem nou een meningsverschil inzake huur/verhuur van een 2e woning.
 3. Wonen
  Deze polis bij Klaverblad of Reaal is relevant tijdens gebeurtenissen rondom je woning (bijv. in wijken als Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim). Neem nou een aanvaring met de woningstichting of advocaat in Sneek.
 4. Verkeer
  Dit gaat over gebeurtenissen op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan (letsel)schade of medische schade waar jij als autobestuurder slachtoffer van bent. Je kunt denken aan schade bij een ongeluk of aanrijding.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. Dergelijke kosten kunnen flink oplopen. Via deze mogelijkheid kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Gemakkelijk sorteren op prijs of waardering’

Q. Smits, Sneek (juli 2024)