Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Stompetoren

Een tweestrijd met collega’s, in het gezin, of met de auto? Ook jij kan ermee te maken krijgen. Een juridisch specialist kan in de papieren lopen. Door een rechtsbijstandverzekering in Stompetoren beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “sluit u af voor juridische geschillen”. Denk aan situaties als:

 • een aankoop die niet voldoet aan verwachtingen
 • Conflicten met de buren
 • Aanvaringen inzake ouderlijk gezag en/of een omgangsregeling
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Je kunt kiezen voor diverse verzekeraars (als Unive, HEMA of Asr) en voorwaarden (als Belasting en Medisch). Via deze site is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
(Net) nummer072 (+3172)
Inwoners107615
Postcodegebied1636
WijkenZuid
Plaatsen in de buurtverzekering-scharwoude, rechtsbijstandverzekering-avenhorn, polis-oudendijk, rechtsbijstand-grootebroek, verzekeringspakket-andijk en westwoud
rechtsbijstandverzekering-stompetoren

Rechtsbijstandverzekeringen Stompetoren vergelijken maart 2024

Via de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische specialisten en advocaten tijdens taferelen zoals een conflict in Noord-Holland. Een goede backup ten tijde van een geschil met de gemeente. en Conflicten met de plaatselijke overheid. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Stompetoren vergelijken? Dankzij de zoekmachine check jij snel een geschikte verzekeringscontract. Zo’n polis lijkt best ingewikkeld. We onderscheiden allerlei verzekeringsmaatschappijen en opties. Op onze site kun jij daarover meer lezen. Voor info over de gemeente zie ook https://www.alkmaar.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: Allianz polis

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt geeft juridisch advies ten tijde van problemen. Ze bieden je onder andere financiële middelen of advies.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Op deze kwestie mist een echt standaard antwoord. Zit je veel in de auto of wissel je regelmatig van baan? Op basis van die info kan je maar zo te maken hebben met een claim. Door middel van de modules stel je zelf een pakket samen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een polis sluit je af vanaf €10,5. Kosten lopen op tot €13 (maandelijks). De prijs wordt bepaald door grootte van het gezin, het totaalbedrag, en type modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De contracten lopen uiteen op voorwaarden, dekkingen, hoogte eigen risico, en de premie. Wat precies de beste verzekeraar is wordt bepaald door jullie eigen draagvlak, en privésituatie. Door de vergelijker tref jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Stompetoren.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Mogelijkheden zijn een 1-persoonshuishouden, of alleen kinderen en geen partner. Jouw verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In contanten of juist in advies. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €12.500 tot €95.000.

 3. Modules selecteren

  We hebben het over thema’s zoals Inkomen en Verkeer. Alle modules kiezen heeft als gevolg hogere lasten. Schets voor jezelf op welke aspecten je risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Bekijk en vergelijk

  In de volgende stap tref je een overzicht met verzekeringen. Sorteer op premie per maand of score voor juridische hulp in Stompetoren.

 5. Afsluiten via internet

  Je keuze gemaakt? Jij kunt een product van o.a. OHRA, Centraal beheer en Arag gemakkelijk online afsluiten. Is er sprake van overstappen? Jouw aanstaande aanbieder kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Ontdek de beste of juist de goedkoopste verzekering in de omgeving 1636, 1840, 1841.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2024 (gemeente Alkmaar)

 • Unive: Online schade melden
 • Inshared: De beste juristen op uw zaak
 • Klaverblad: Gespecialiseerde juristen
 • Nationale Nederlanden: Professionele verzekering
 • Aegon: Zaken snel opgepakt
 • OHRA: Zaken snel opgepakt
 • DAS: Geen overwacht hoge kosten
 • HEMA: Hoge klantwaardering
 • Ditzo: De beste juristen op uw zaak
 • Lancyr: Gemakkelijk online afsluiten
 • Centraal Beheer: De klantvriendelijkste verzekeraar
 • ABN AMRO: Voor grote en kleine geschillen
 • FBTO: Jaarpremie lager dan dagtarief advocaat
 • ARAG: Professionele verzekering

Welke modules worden aangeboden?

Direct jouw rechtsbijstand in Stompetoren verzekeren? Jouw polis kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat gaat aan de hand van een aantal modules. Hoe dat werkt kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met je positie als consument. Onder andere problematische situatie aangaande ruzie met de buren of onenigheid met de energieleverancier.
 2. Belasting en vermogen
  Deze optie heeft te maken met situatie zoals fiscaal recht, het vermogen, en financiële boedel. Zoals bijv. een aanvaring over jouw 2e woning.
 3. Wonen
  Deze polis bij o.a. Unive of Allianz is relevant tijdens gebeurtenissen betreffende jouw huis (bijv. in een wijk zoals Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp). Neem nou een meningsverschil m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Stompetoren.
 4. Verkeer
  Dit gaat over problemen die veroorzaakt zijn op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld letselschade en medische schade waar jij met de elektrische fiets deelgenoot van bent. Zo’n situatie kan zijn juridische hulp en advies bij (letsel)schade.
 5. Mediation / echtscheiding
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De kosten hiervan kunnen aardig in papieren lopen. Middels deze mogelijkheid staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Er is veel keuze, maar de vergelijker helpt hier goed bij’

G. van den Berg, Stompetoren (maart 2024)