Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Alkmaar

Een tweestrijd op het werk, in de buurt, of met de belastingdienst? Soms kun jij er niks aan doen. Juridische hulp is soms financieel niet mogelijk. Door gebruik te maken van de rechtsbijstandverzekering in Alkmaar tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “biedt direct juridische hulp tegen een lage premie”. Denk aan situaties als:

 • een conflict over jouw vaarbewijs
 • Een meningsverschil inzake inkomstenbelasting
 • Geschillen aangaande een boete
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere maatschappijen (onder andere OHRA, Lancyr en Reaal) en voorwaarden (o.a. Werk en Letselschade). Dankzij onze adviseurs is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
(Net) nummer072 (+3172)
Inwoners107615
Postcodes1800
BuurtenZuid
Plaatsen in de omgevingverzekering-Aalburg, rechtsbijstandverzekering-Aa en Hunze, polis-Bedum, verzekeringspakket-Barneveld, Rechtsbijstand Barendrecht en verzekeraar-Ameland
rechtsbijstandverzekering-alkmaar

Rechtsbijstandverzekeringen Alkmaar vergelijken november 2022

D.m.v. de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische bijstand & bescherming in het geval van conflicten in Noord-Holland. Iets onmisbaars in het geval van geschillen ontstaan bij aankoop of verkoop van je auto en Conflicten over de voorwaarden van scheiden. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Alkmaar vergelijken? Via de vergelijkingstool check jij snel een goede verzekeringscontract. Zo’n polis sluit je niet zomaar even af. Er zijn verschillende verzekeringsbedrijven plus modules. Op deze pagina zijn verdere details te vinden. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.alkmaar.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Alle gezinsleden kunnen profiteren
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar OHRA november 2022

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning ten tijde van problemen. Zo verstrekken ze bijv. rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Daarop hebben we geen eenduidig antwoord. Zit je veel in de auto of heb je te maken met onzeker werk? Dan kan er maar zo een conflict ontstaan. Met behulp van de modules stel je zelf een pakket samen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering sluit je af vanaf €10,25. Duurdere polissen zitten rond de €13,75 per 4 weken. De maandelijkse premie is afhankelijk van type gezin, het verzekerde bedrag, en de soort modules.

Wat is de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De verzekeringen variëren op polisvoorwaarden, inhoud modules, het eigen risico, en uiteraarde de premie per maand. De beste polis kies je door te kijk naar jouw eisen en privésituatie. Door de tool check jij eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Alkmaar.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Bijv. een 1-persoonshuishouden, of alleen kinderen en geen partner. De verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  We hebben het over de maximum vergoeding. Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. Dit ligt doorgaans tussen de €30.000 tot €55.000.

 3. Modules selecteren

  Je hebt de keuze uit dekkingen als Fiscaal recht of Letselschade. Meer modules selecteren heeft als gevolg een duurdere verzekering. Schets voor jezelf waar je risico loopt. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Online vergelijken

  Je wordt nu doorgestuurd naar een lijst met mogelijkheden. Orden ze op kosten p/maand of beoordelingen voor juridische hulp in Alkmaar.

 5. Afsluiten via internet

  Iets gevonden? Je kan producten van maatschappijen als Klaverblad, HEMA en Allianz direct online afsluiten. Ga je overstappen? De nieuwe partij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Check de beste of voordeligste in jouw regio 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van november 2022 (gemeente Alkmaar)

 • Unive: 150 deskundige juristen
 • Inshared: We All Benefit
 • Klaverblad: Professionele verzekering
 • Nationale Nederlanden: Ruime keuze modules
 • Aegon: Eenvoudig samenstellen
 • OHRA: Professionele verzekering
 • DAS: Juristen met expertise
 • HEMA: Ruime keuze modules
 • Ditzo: Voor grote en kleine geschillen
 • Lancyr: Geen wachttijd
 • Centraal Beheer: Direct online verzekeren
 • ABN AMRO: Gemakkelijk online afsluiten
 • FBTO: Hoge klantwaardering
 • ARAG: Zelf samentstellen

Uit welke modules kan ik kiezen?

Snel jouw rechtsbijstand in Alkmaar verzekeren? Jouw polis kun je volledig personaliseren. Dat gaat aan de hand van zogenaamde modules. Aanvullende info lees je hierna.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consumentenproducten. Denk aan problematische situatie aangaande een aankoop of onenigheid met de energieleverancier.
 2. Belasting en vermogen
  Deze keuze heeft betrekking op omstandigheden rondom fiscaal recht, jouw vermogen, en andere bezittingen. Denk aan een conflict over aandelen en obligaties.
 3. Wonen
  Deze module bij o.a. Centraal beheer of Interpolis kies jij voor situaties betreffende jouw woning (bijv. in buurten als Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp). Bijvoorbeeld geschillen bij de aankoop van een huis of advocaat in Alkmaar.
 4. Verkeer
  We hebben het over gebeurtenissen tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Denk aan medische schade en letselschade waar jij met de elektrische fiets schuldig aan bent. Een kwestie kan zijn dat iemand op jouw auto botst.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De kosten van zo’n scheiding kunnen flink oplopen. Door deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Voor slechts een paar euro per maand was ik klaar’

T. van Dongen, Alkmaar (november 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente