Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Akersloot

Een botsing met collega’s, in de buurt, of met de auto? Het kan iedereen overkomen. Juridische ondersteuning is voor veel mensen onbetaalbaar. Door middel van een rechtsbijstandverzekering in Akersloot beperk je het risico. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die je kunt afsluiten voor wanneer je in een juridisch conflict komt en rechtsbijstand nodig hebt”. Je kunt dan denken aan:

 • een geschil met de gemeente
 • Conflicten met de verhuurder
 • Conflicten omtrent scheidingen
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende assuradeurs (o.a. Aegon, Ditzo of Asr) en pakketten (onder andere Belasting en Letselschade). Met onze tools is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
(Net) nummer0251 (+31251)
Inwoners34604
Postcodegebieden1920
BuurtenCentrum
Plaatsen in de buurtverzekering-groet, rechtsbijstandverzekering-schoorl, polis-bergen-aan-zee, rechtsbijstand-oterleek, verzekeringspakket-bergen en zuidschermer
rechtsbijstandverzekering-akersloot

Rechtsbijstandverzekeringen Akersloot vergelijken oktober 2023

Middels zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische bijstand & bescherming in situaties van een conflict in Noord-Holland. Dat komt van pas als het gaat om ontslag door een reorganisatie en Problemen rondom jouw huurwoning. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Akersloot vergelijken? Aan de hand van de vergelijk tool vind je snel een goede verzekering. Een dergelijke verzekering is niet heel eenvoudig. Er zijn verschillende verzekering aanbieders plus modules. Verderop vind je verdere informatie. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.castricum.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: ANWB oktober 2023

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt geeft juridisch advies in het geval van een conflict. Ze bieden je onder andere proces ondersteuning of geld.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Op deze vraag hebben we geen directe algemene conclusie. Zit je veel in de auto of werk je regelmatig voor een andere baas? Dan kan er maar zo een conflict ontstaan. Dankzij de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering vind je al vanaf €11,75. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €12,5 (maandelijks). Het tarief wordt berekend a.d.h.v. type gezin, het verzekerde bedrag, en gekozen modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De verzekeringen wijken van elkaar af op voorwaarden, type dekking, het eigen risico, en natuurlijk de kosten. Welke verzekeraar de beste is, hangt af van jullie eigen draagvlak, en financiële situatie. Met behulp van de vergelijkingstool zoek je moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Akersloot.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Een keuze is alleenstaand, of gezinnen met (en zonder) kids. Een verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In contanten of juist in advies. De max. vergoeding loopt van €27.500 tot €100.000.

 3. Bepaal modules

  We hebben het over opties als Inkomen en Mediation. Meer modules selecteren mondt uit in hogere lasten. Schat in op welke manier jij meer risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Online vergelijken

  Hierna vind je een lijst met verzekeringen. Orden ze op premie of waardering voor juridische hulp in Akersloot.

 5. Regel de overstap

  Ben je eruit? Iedereen kan de modules van Nationale Nederlanden, ABN AMRO of Nowgo direct online afsluiten. Ga je overstappen? Jouw aanstaande verzekeringspartij kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Check de beste of juist de goedkoopste polissen in de regio 1920, 1921.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van oktober 2023 (gemeente Castricum)

 • Unive: Zelf samentstellen
 • Inshared: Professionele verzekering
 • Klaverblad: Eenvoudig samenstellen
 • Nationale Nederlanden: Geen wachttijd
 • Aegon: Juristen met expertise
 • OHRA: Hoge klantwaardering
 • DAS: Geen overwacht hoge kosten
 • HEMA: Team van ervaren juristen
 • Ditzo: Ruime keuze modules
 • Lancyr: Zaken snel opgepakt
 • Centraal Beheer: Hoge klantwaardering
 • ABN AMRO: Geen eigen risico
 • FBTO: Professionele verzekering
 • ARAG: Gespecialiseerde juristen

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Meteen jouw rechtsbijstand in Akersloot verzekeren? De verzekering is erg flexibel qua mogelijkheden. Dit kan middels verschillende modules. Hoe dat werkt tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom consument gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld een conflict over vermeende schade of een TV die kapot gaat.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze module ondersteunt jou in voorvallen als met name fiscaal recht, je vermogen, en ander waardevol bezit. Onder andere een conflict m.b.t. belastingaanslagen.
 3. Wonen
  Deze polis via FBTO of Nowgo gaat over kwesties betreffende appartementen (bijv. in buurten als Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen). Denk hier aan een conflict bij de aankoop van een huis of advocaat in Akersloot.
 4. Verkeer
  Betreft alles wat er gebeurt op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Denk aan medische schade en letselschade waar jij als bestuurder aan deelneemt. Je kunt denken aan een meningsverschil over de reparatie van jouw auto.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. De kosten van zo’n scheiding kunnen aardig in papieren lopen. Middels deze polis staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Ik zocht de goedkoopste aanbieder, dat is gelukt’

I. Smits, Akersloot (oktober 2023)