Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Zuna

Een botsing op zakelijk gebied, met familie, of op de weg? De schuld ligt niet altijd bij jou. Een juridisch specialist is soms financieel niet mogelijk. Middels een rechtsbijstandverzekering in Zuna tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “dekt de kosten van een juridisch proces / geschil”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • dat iemand op jouw auto botst
 • Geschillen rondom jouw arbeidscontract
 • Conflicten over de kinderen (scheiding)
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene aanbieders (zoals Nationale Nederlanden, Centraal beheer en Zekur) en voorwaarden (o.a. Fiscaal recht of Echtscheiding). Op deze website kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Regionummer0548 (+31548)
Bewoners23952
Postcodegebied7466
WijkenWierden
Plaatsen in de omgevingverzekering-holten, rechtsbijstandverzekering-haarle, polis-nijverdal, rechtsbijstand-schalkhaar, verzekeringspakket-steenenkamer en bathmen
rechtsbijstandverzekering-zuna

Rechtsbijstandverzekeringen Zuna vergelijken december 2023

Met de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische hulp en advies rondom omstandigheden van een conflict in Overijssel. Dit is handig tijdens voorvallen als een tegenpartij die schade op jou verhaald en Een meningsverschil over de belasting. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Zuna vergelijken? Met onze tool zoek jij gemakkelijk een goedkope verzekeringscontract. Dit type verzekering vergt enige voorkennis. Je vindt altijd verschillende assuradeurs en modules. Verderop leggen we een en ander uit. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.wierden.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: ANWB december 2023

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische hulp en advies ten tijde van problemen. Je kunt rekenen op o.a. hulpverlening of in de vorm van geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Hierop is er geen sprake van een directe algemene conclusie. Ben je veel onderweg of werk je regelmatig voor een andere baas? In dat geval is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Door middel van de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een polis kan je al vinden vanaf €8,75. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €15,5 per maand. De assurantiepremie hangt af van type huishouden, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en actieve modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat verschilt per situatie. De verzekeringen variëren op vergoedingen, inhoud modules, het eigen risico, en uiteraarde de premie per maand. Wat het beste aanbod is, hangt af van je specifieke vraag, en risicogebieden. Met behulp van onze vergelijk-module vergelijk jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Zuna.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Bijv. zelfstandig wonend, of een partner zonder kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. Dat kan gaan om advies of geld. Dit varieert van €10.000 tot €60.000.

 3. Bepaal modules

  We onderscheiden bijv. Werk of Letselschade. Veel modules nemen mondt uit in een hogere maandpremie. Ga na op welke manier het risico het grootst is. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Vergelijk verzekeraars

  In de volgende stap tref je een tabel met aanbieders. Rangschik op prijs of score voor juridische hulp in Zuna.

 5. Regel je polis online

  Alle opties bekeken? Iedereen kan de modules van Unive, HEMA en Interpolis snel online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? Jouw aanstaande verzekeringsaanbieder neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Ontdek de beste of goedkoopste polissen in de regio 7466.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2023 (gemeente Wierden)

 • Unive: 150 deskundige juristen
 • Inshared: Team van ervaren juristen
 • Klaverblad: Zelf samentstellen
 • Nationale Nederlanden: Geen overwacht hoge kosten
 • Aegon: 24/7 advies van experts
 • OHRA: Geen overwacht hoge kosten
 • DAS: 84% beveelt DAS aan
 • HEMA: Hoge klantwaardering
 • Ditzo: Direct online verzekeren
 • Lancyr: Gespecialiseerde juristen
 • Centraal Beheer: Zelf je dekkingen kiezen
 • ABN AMRO: Zelf samentstellen
 • FBTO: Ruime dekking
 • ARAG: Partner van de KNVB

Voor welke modules kan ik gaan?

Snel jouw rechtsbijstand in Zuna verzekeren? Dit product is erg flexibel qua mogelijkheden. Dit doe je met handige modules. Hoe dat werkt vind je hieronder.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent consument gerelateerde zaken. Denk aan vervelende gebeurtenissen inzake een aankoop of een geschil met de gemeente.
 2. Belasting en vermogen
  Deze optie ondersteunt jou in situatie zoals fiscaal recht, het vermogen, en ander waardevol bezit. Onder andere een conflict over jouw 2e woning.
 3. Wonen
  Deze module via bijv Ditzo of Arag kies jij voor situaties met betrekking tot woningen (bijv. in wijken als Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna). Zoals bijv. een aanvaring rondom jouw huurwoning of advocaat in Zuna.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op problemen die veroorzaakt zijn op de weg (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld medische schade of letselschade waar jij met de elektrische fiets betrokken bij bent. Je kunt denken aan letselschade n.a.v. een ongeluk.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. De kosten van zo’n scheiding kunnen aardig in papieren lopen. Met deze mogelijkheid staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Ik zocht de goedkoopste aanbieder, dat is gelukt’

C. de Lange, Zuna (december 2023)