Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Linde

Een probleem op kantoor, in de straat, of op de weg? De schuld ligt niet altijd bij jou. Een juridische adviseur is soms financieel niet mogelijk. Door een rechtsbijstandverzekering in Linde wordt er altijd naar je geluisterd. Een rechtsbijstandverzekering “biedt dekking voor rechtshulp in tal van omstandigheden”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • een conflict met je internetprovider
 • Problemen met de werkgever
 • Conflicten over geleden schade
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende partijen (denk aan OHRA, HEMA of ANWB) en voorwaarden (zoals Inkomen of Verkeer). Dankzij onze adviseurs lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
(Net) nummer0528 (+31528)
Bewoners23722
Postcodegebied7925
WijkenZuidwolde
Plaatsen nabijverzekering-de-wijk, rechtsbijstandverzekering-zuidwolde, polis-nieuwlande, rechtsbijstand-hollandscheveld, verzekeringspakket-geesbrug en elim
rechtsbijstandverzekering-linde

Rechtsbijstandverzekeringen Linde vergelijken maart 2024

Via de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische specialisten en advocaten tijdens taferelen zoals een conflict in Drenthe. Een goede backup tijdens voorvallen als dat iemand jou aansprakelijk stelt voor een ongeluk of Geschillen over jouw 2e woning. De modules zijn af te sluiten voor het hele gezin. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Linde vergelijken? Middels de vergelijker zoek je zonder moeite een geschikte rechtsbijstandverzekering. Dit type verzekering is niet heel eenvoudig. Er zijn meerdere verzekeringsbedrijven en modules. Onderstaand zijn verdere details te vinden. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.dewolden.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Alle gezinsleden kunnen profiteren
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar Ditzo pakket

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische ondersteuning in het geval van een conflict. Dit kan gaan om rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze vraag is er geen sprake van een algemeen advies. Ben je veel onderweg of wissel je regelmatig van baan? In dat geval is de kans op een conflict groter. Aan de hand van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand is er al vanaf €11,5. Duurdere polissen zitten rond de €14,5 per 4 weken. De prijs hangt af van grootte van het gezin, het totaalbedrag, en de soort modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De polissen variëren op kleine lettertjes, soorten dekking, vrijwillige eigen bijdrage, en de premie. Wat precies de beste verzekeraar is hangt af van jullie eigen draagvlak, en risicogebieden. Op basis van de vergelijker tref je supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Linde.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Dat kan zijn alleenstaand, of alleen kinderen en geen partner. Een verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  We hebben het over de maximum vergoeding. In de vorm van diensten of geld. De max. vergoeding loopt van €10.000 tot €90.000.

 3. Bepaal modules

  Je kunt kiezen uit opties als Fiscaal recht en Echtscheiding. Veel modules nemen resulteert in een duurdere verzekering. Schat in op basis waarvan je risico loopt. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Online vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met polissen. Sorteer op premie per maand of waardering voor juridische hulp in Linde.

 5. Online afsluiten

  Alle opties bekeken? Jij kunt een product van o.a. Nationale Nederlanden, Lancyr en Promovendum eenvoudig online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? De aanstaande verzekeringsaanbieder biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Voorkom verrassingen, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Check de beste of voordeligste polis in de omgeving 7925.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2024 (gemeente De Wolden)

 • Unive: Geen overwacht hoge kosten
 • Inshared: Online schade melden
 • Klaverblad: Eenvoudig samenstellen
 • Nationale Nederlanden: Zaken snel opgepakt
 • Aegon: 24/7 advies van experts
 • OHRA: Voor grote en kleine geschillen
 • DAS: Zelf samentstellen
 • HEMA: Ruime keuze modules
 • Ditzo: Ruime keuze modules
 • Lancyr: Gemakkelijk online afsluiten
 • Centraal Beheer: Geen overwacht hoge kosten
 • ABN AMRO: Direct verzekerd
 • FBTO: Zelf samentstellen
 • ARAG: Direct online verzekeren

Welke modules worden aangeboden?

Wil je jouw rechtsbijstand in Linde verzekeren? Deze dekking is 100% zelf samen te stellen. Dat gaat aan de hand van verschillende modules. Meer info tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over je positie als consument. Neem nou een probleem m.b.t. een aankoop of een geschil met de gemeente.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze module heeft te maken met situatie zoals fiscaal recht, jouw vermogen, en ander waardevol bezit. Als o.a. een aanvaring over vermogensbeheer.
 3. Wonen
  Deze module via o.a. FBTO en Allianz gaat over kwesties rondom woningen (bijv. in een wijk zoals Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk). Denk hier aan een meningsverschil met de woningstichting of advocaat in Linde.
 4. Verkeer
  Betreft problemen die veroorzaakt zijn op de weg (verkeersrechtsbijstand). Onder andere letselschade of medische schade waar jij met de elektrische fiets betrokken bij bent. Een typisch voorbeeld is een tegenpartij die schade op jou verhaald.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. De kosten van zo’n scheiding zijn doorgaans zeer fors. Door deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Blij met mijn polis en de premie’

H. Martens, Linde (maart 2024)