Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Heeg

Een conflict op het werk, in het gezin, of op de weg? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Juridische ondersteuning is voor veel mensen onbetaalbaar. Aan de hand van een rechtsbijstandverzekering in Heeg wordt er altijd naar je geluisterd. Een rechtsbijstandverzekering “dekt de kosten van een juridisch proces / geschil”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • problemen met de boeking van een vakantie
 • Aanvaringen rondom een ontslag
 • Conflicten omtrent scheidingen
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere assuradeurs (zoals Aegon, Lancyr of Allianz) en polissen (zoals Vermogen en Medisch). Dankzij onze adviseurs kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Netnummer0515 (+31515)
Aantal inwoners84048
Postcodes8620
BuurtschappenBolsward
Plaatsen in de buurtverzekering-abbega, rechtsbijstandverzekering-westhem, polis-blauwhuis, rechtsbijstand-hemelum, verzekeringspakket-sandfirden en idzega
rechtsbijstandverzekering-heeg

Rechtsbijstandverzekeringen Heeg vergelijken juli 2024

Middels een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridisch advies en ondersteuning in het geval van moeilijkheden in Friesland. Iets onmisbaars tijdens voorvallen als onenigheid met de energieleverancier. of Een meningsverschil bij een restaurant. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Heeg vergelijken? Dankzij de zoekmachine bekijk jij direct een goedkope polis. Een dergelijke verzekering lijkt best ingewikkeld. We onderscheiden verscheidene assuradeurs en allerlei modules. Hieronder vind je verdere informatie. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.gemeentesudwestfryslan.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Centraal Beheer pakket

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor geeft juridisch advies als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Zo verstrekken ze bijv. proces ondersteuning of geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op dat vraagstuk is er geen sprake van een algemeen advies. Zit je veel in het verkeer of heb je te maken met onzeker werk? Dan kan je maar zo te maken hebben met een claim. Dankzij de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een polis vind je al vanaf €11. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €12,5 per 4 weken. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. type gezin, het afgedekte bedrag, en type modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De rechtsbijstandverzekeringen wijken van elkaar af op vergoedingen, soorten dekking, de eigen bijdrage, en de premie. Wat de beste polis is, selecteer je aan de hand van jouw eisen en privésituatie. Via de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Heeg.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Bijv. alleenstaand, of alleen kinderen en geen partner. Jouw verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In de vorm van diensten of geld. De max. vergoeding loopt van €22.500 tot €90.000.

 3. Modules aan- en uitzetten

  Jij hebt keuzes voor dekkingen als Belasting en Letselschade. Meer modules selecteren betekent een hogere premie. Denk je in waar je risico loopt. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Polissen vergelijken

  In de volgende stap tref je een lijst met alle opties. Rank zelf op prijs of gemiddelde beoordeling voor juridische hulp in Heeg.

 5. Direct afsluiten

  Een geschikte optie?Je kunt de polis van bijvoorbeeld Klaverblad, Ditzo en Promovendum vandaag nog online afsluiten. Ga je overstappen? Jouw aanstaande verzekeringsaanbieder neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Voorkom dure juridische procedures, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Stap over naar de beste of voordeligste verzekering in de omgeving 8620, 8621.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juli 2024 (gemeente Súdwest-Fryslân)

 • Unive: Voor vrijwel elke soort schade
 • Inshared: Beoordeeld met een 8.0
 • Klaverblad: Verschillende modules
 • Nationale Nederlanden: 24/7 advies van experts
 • Aegon: Zelf je dekkingen kiezen
 • OHRA: Voor grote en kleine geschillen
 • DAS: Goede beoordeling
 • HEMA: Ruime dekking
 • Ditzo: Verschillende modules
 • Lancyr: Zelf je dekkingen kiezen
 • Centraal Beheer: Voor grote en kleine geschillen
 • ABN AMRO: Gespecialiseerde juristen
 • FBTO: Voor grote en kleine geschillen
 • ARAG: Professionele verzekering

Bekijk de verschillende modules

Direct jouw rechtsbijstand in Heeg verzekeren? Deze polis kun je volledig personaliseren. Dit kan middels verschillende modules. Hoe dat werkt vind je hieronder.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consument gerelateerde zaken. Zoals bijv. een probleem m.b.t. een aankoop of een conflict met een autogarage.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze keuze heeft betrekking op zaken als fiscale rechten, het vermogen, en andere bezittingen. Denk aan geschillen over jouw 2e woning.
 3. Wonen
  Deze module bij Klaverblad of ING kies jij voor situaties ten aanzien van woningen (bijv. in buurten als Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim). Zoals bijv. een conflict met de woningstichting of advocaat in Heeg.
 4. Verkeer
  We hebben het over problemen die veroorzaakt zijn tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Denk aan medische schade en/of letsel(schade) waar je als fietser slachtoffer van bent. Zo’n situatie kan zijn schade in het verkeer.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. Dergelijke kosten kunnen flink oplopen. Met deze dekking kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Goede ondersteuning bij problemen’

N. van de Velden, Heeg (juli 2024)