Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Firdgum

Een botsing op zakelijk gebied, met familie, of in het verkeer? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Een juridische adviseur is soms financieel niet mogelijk. Door gebruik te maken van zo’n rechtsbijstandverzekering in Firdgum beperk je het risico. De rechtsbijstandverzekering “geeft u recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • een geschil met een FOCWA-garage
 • Conflicten met de woningstichting
 • Problemen over geleden schade
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij maatschappijen (zoals OHRA, Ditzo of Interpolis) en voorwaarden (o.a. Vermogen of Medisch). Dankzij onze adviseurs vind je alle informatie.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regionummer0518 (+31518)
Aantal inwoners10525
Postcodegebieden8852
BuurtenWest
Naburige plaatsenverzekering-waaksens, rechtsbijstandverzekering-hinnaard, polis-spannum, rechtsbijstand-leons, verzekeringspakket-wjelsryp en baaium
rechtsbijstandverzekering-firdgum

Rechtsbijstandverzekeringen Firdgum vergelijken maart 2024

D.m.v. een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische bijstand & bescherming in scenario’s van onenigheid in Friesland. Dit is handig ten tijde van letselschade n.a.veen ongeluk of Conflicten bij de verkoop van een huis. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Firdgum vergelijken? Via onze tool zoek je gemakkelijk een betaalbare verzekering. Dit type verzekering lijkt best ingewikkeld. In de markt zijn er uiteenlopende verzekeraars en dan zijn er nog allerlei modules. Onderstaand kun jij daarover meer lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.waadhoeke.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: EAG Assuradeuren rechtsbijstandverzekering

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische hulp en advies als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Dat gaat in de vorm van financiële ondersteuning.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Daarop is er geen sprake van een helder advies. Koop je veel online of verhuis je vaak? In die situatie is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Met behulp van de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering vind je al vanaf €9,75. Kosten lopen op tot €12 per 4 weken. De premie hangt af van grootte van het gezin, het afgedekte bedrag, en het aantal modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat verschilt per situatie. De polissen wijken van elkaar af op contractvoorwaarden, inhoud modules, vrijwillige eigen bijdrage, en de premie. Welke verzekeraar de beste is, wordt bepaald door jouw behoeften, en privésituatie. Geholpen door de tool check je gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Firdgum.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Opties zijn een 1 persoons dekking of een partner met kinderen. Zo’n verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. De max. vergoeding loopt van €10.000 tot €50.000.

 3. Modules selecteren

  Jij hebt keuzes voor o.a. Fiscaal recht of Echtscheiding. Veel modules aanzetten mondt uit in een hogere premie. Denk je in waar jij meer risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Bekijk en vergelijk

  Wat volgt is een tabel met mogelijkheden. Vergelijk ze zelf op kosten p/maand of score voor juridische hulp in Firdgum.

 5. Regel de overstap

  Je keuze gemaakt? Iedereen kan de modules van Inshared, Lancyr of Arag direct online afsluiten. Ga je overstappen? De aanstaande maatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Vermijd hoge juridische kosten, en neem een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Ontdek de beste en/of de goedkoopste polis in de omgeving 8852.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2024 (gemeente Waadhoeke)

 • Unive: 150 deskundige juristen
 • Inshared: Zaken snel opgepakt
 • Klaverblad: Hoge klantwaardering
 • Nationale Nederlanden: Hoogste score MoneyView
 • Aegon: Juristen met expertise
 • OHRA: Eenvoudig samenstellen
 • DAS: Voor kleine en grote conflicten
 • HEMA: Snel advies
 • Ditzo: Gespecialiseerde juristen
 • Lancyr: Professionele verzekering
 • Centraal Beheer: Ruime dekking
 • ABN AMRO: Voor grote en kleine geschillen
 • FBTO: Geen overwacht hoge kosten
 • ARAG: De beste juristen op uw zaak

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Online jouw rechtsbijstand in Firdgum verzekeren? Dit product kun je volledig personaliseren. Dat werkt met speciale modules. Aanvullende info lees je hierna.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent consument gerelateerde zaken. Onder andere een probleem m.b.t. tuchtzaken of een conflict met een autogarage.
 2. Belasting & vermogen
  Deze module biedt hulp tijdens voorvallen als met name fiscaal recht, het vermogen, en extra eigendommen. Zoals bijv. onenigheid met de belastingdienst.
 3. Wonen
  Deze optie via bijv Centraal beheer of Asr is relevant tijdens gebeurtenissen inzake huizen (bijv. in buurt zoals West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord). Bijvoorbeeld een aanvaring met de huurbaas of advocaat in Firdgum.
 4. Verkeer
  Dit gaat over vervelende omstandigheden met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan (letsel)schade en/of medische schade waar je als scootergebruiker deelgenoot van bent. Zo’n situatie kan zijn een tegenpartij die schade op jou verhaald.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Scheidingskosten zijn doorgaans zeer fors. Via deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Duidelijk overzicht met aanbieders’

G. Visser, Firdgum (maart 2024)