Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Franeker

Een probleem op de zaak, met de buren, of met de auto? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridische adviseur kan in de papieren lopen. Door gebruik te maken van zo’n rechtsbijstandverzekering in Franeker tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat bij juridische conflicten”. Je kunt dan denken aan:

 • schade bij een ongeluk of aanrijding
 • Geschillen beleggingsadvies
 • Conflicten bij de gemeente
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Je kunt kiezen voor diverse assuradeurs (o.a. Unive, ABN AMRO en Interpolis) en pakketten (onder andere Fiscaal recht of Mediation). Op deze website kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
(Net) nummer0517 (+31517)
Aantal inwoners10525
Postcodegebied8800
WijkenWest
Plaatsen in de buurtverzekering-wolsum, rechtsbijstandverzekering-folsgare, polis-tjalhuizum, rechtsbijstand-parrega, verzekeringspakket-nijland en breezanddijk
rechtsbijstandverzekering-franeker

Rechtsbijstandverzekeringen Franeker vergelijken juli 2024

D.m.v. de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridisch advies en ondersteuning in het geval van moeilijkheden in Friesland. Dit biedt uitkomst ten tijde van een niet geleverde bestelling of Aanvaringen met een beleggingsadviseur. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Franeker vergelijken? Dankzij de vergelijk tool zoek jij gemakkelijk een geschikte verzekeringscontract. Dit type verzekering is niet heel eenvoudig. We onderscheiden verschillende verzekering aanbieders plus modules. Onderstaand leggen we een en ander uit. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.waadhoeke.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: Polis Direct polis

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor juridische hulp en advies in situatie van persoonlijke geschillen. Dat gaat in de vorm van hulpverlening of in de vorm van geld.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Op deze vraag mist een echt algemeen advies. Zit je veel in de auto of heb je te maken met onzeker werk? Dan is de kans op een conflict groter. Aan de hand van de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een polis begint met prijzen van €9,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €15 p/maand. De premie hangt af van gezinssamenstelling, het verzekerde bedrag, en type modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat verschilt per situatie. De verzekeringen wijken van elkaar af op kleine lettertjes, type dekking, de eigen bijdrage, en natuurlijk de kosten. Wat precies de beste verzekeraar is wordt bepaald door jouw wensen, budget en situatie. Op basis van de vergelijker vind jij gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Franeker.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Dat kan zijn een 1 persoons dekking of een partner zonder kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. Dat kan gaan om advies of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €25.000 tot €80.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Je hebt de keuze uit dekkingen als Consument en Echtscheiding. Alle modules kiezen heeft als gevolg een duurder tarief. Denk je in op welke manier de nood het hoogste is. Koop je vaak online? Overweeg dan de module Consument.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Hierna vind je een overzicht met verzekeringen. Orden ze op premie per maand of waardering voor juridische hulp in Franeker.

 5. Online afsluiten

  Ben je eruit? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Unive, Ditzo of Asr vandaag nog online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De nieuwe assuradeur neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Bekijk de beste of voordeligste verzekering in de omgeving 8800, 8801, 8802.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juli 2024 (gemeente Waadhoeke)

 • Unive: Zelf samentstellen
 • Inshared: Zelf je dekkingen kiezen
 • Klaverblad: Voor grote en kleine geschillen
 • Nationale Nederlanden: Juristen met expertise
 • Aegon: Al vanaf €5,52 per maand
 • OHRA: De beste juristen op uw zaak
 • DAS: Zaken snel opgepakt
 • HEMA: Eenvoudig online geregeld
 • Ditzo: Vanaf €7,49 per maand
 • Lancyr: Zaken snel opgepakt
 • Centraal Beheer: Goede beoordeling
 • ABN AMRO: Hoge klantwaardering
 • FBTO: Juristen met expertise
 • ARAG: De beste juristen op uw zaak

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Online jouw rechtsbijstand in Franeker verzekeren? Deze polis kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt met zogenaamde modules. Aanvullende info lees je hierna.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent consumentenproducten. Neem nou een conflict over een contract of een geschil met een provider.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze module heeft te maken met voorvallen als met name fiscaal recht, het vermogen, en ander waardevol bezit. Als o.a. geschillen met een beleggingsadviseur.
 3. Wonen
  Deze keuze via ABN AMRO of Reaal speelt bij geschillen inzake huizen (bijv. in buurten als West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord). Zoals bijv. onenigheid met de huurbaas of advocaat in Franeker.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op zaken die spelen tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Zoals bijv. (letsel)schade of medische schade waar jij als bestuurder schuldig aan bent. Een kwestie kan zijn geschillen ontstaan bij aankoop of verkoop van je auto.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De kosten van zo’n scheiding vallen in de praktijk vaak hoog uit. Aan de hand van deze module staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Met een goed gevoel de polis afgesloten’

U. Timmermans, Franeker (juli 2024)