Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Munnekeburen

Een aanvaring met collega’s, met familie, of in het verkeer? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridische adviseur kan in de papieren lopen. Aan de hand van zo’n rechtsbijstandverzekering in Munnekeburen pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “sluit u af voor juridische geschillen”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • een tegenpartij die schade op jou verhaald
 • Geschillen met de belastingdienst
 • Een meningsverschil met een garagehouder
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene assuradeurs (als Nationale Nederlanden, HEMA en Nowgo) en modules (zoals Consument of Echtscheiding). Met onze tools kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
(Regio) nummer0561 (+31561)
Inwoners25520
Postcodegebied8485
BuurtschappenWolvega
Naburige plaatsenverzekering-spanga, rechtsbijstandverzekering-oldetrijne, polis-sonnega, rechtsbijstand-wolvega, verzekeringspakket-oldeholtwolde en ter-idzard
rechtsbijstandverzekering-munnekeburen

Rechtsbijstandverzekeringen Munnekeburen vergelijken april 2024

Via zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische specialisten en advocaten in situaties van onenigheid in Friesland. Dit is handig in het geval van een geschil met een FOCWA-garage en Aanvaringen bij een kledingwinkel. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Munnekeburen vergelijken? Aan de hand van de vergelijkingstool speur je eenvoudig een betaalbare polis. Het productlijkt best ingewikkeld. We onderscheiden allerlei verzekeraars en modules. Onderstaand kan je er alles over lezen. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.weststellingwerf.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Zelf samenstellen met modules
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over nowGo afsluiten

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft rechtshulp wanneer jij dat nodig hebt. Dit kan gaan om financiële ondersteuning.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze kwestie hebben we geen gemiddeld antwoord. Reis je veel of heb je te maken met onzeker werk? Op basis van die info is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Met behulp van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering sluit je af vanaf €11,75. Duurdere polissen zitten rond de €15 (maandelijks). De maandelijkse premie is afhankelijk van grootte van het gezin, het bedrag dat je verzekerd, en de soort modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat is voor iedereen anders. De verzekeringen lopen uiteen op polisvoorwaarden, soorten dekking, eigen risico en de hoogte van de uitkering. Wat de beste polis is, kies je door te kijk naar jouw wensen, budget en situatie. Op basis van de vergelijkingstool check je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Munnekeburen.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Opties zijn zelfstandig wonend, of een partner zonder kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In de vorm van diensten of geld. Dit schommelt tussen de €5.000 tot €100.000.

 3. Modules selecteren

  We hebben het over thema’s zoals Vermogen of Wonen. Veel modules nemen draait uit op een hogere maandpremie. Schets voor jezelf waar het risico het grootst is. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Bekijk en vergelijk

  In de volgende stap tref je een ranglijst met polissen. Rank zelf op premie per maand of beoordelingen voor juridische hulp in Munnekeburen.

 5. Regel de overstap

  Een geschikte optie?Je kunt de polis van bijvoorbeeld OHRA, Lancyr en Reaal direct online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? De aanstaande maatschappij neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom dure juridische procedures, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bijstand. Check de beste en/of de goedkoopste verzekering in de omgeving 8485.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van april 2024 (gemeente Weststellingwerf)

 • Unive: Ruime keuze modules
 • Inshared: Beoordeeld met een 8.0
 • Klaverblad: Geen kleine lettertjes
 • Nationale Nederlanden: Voor grote en kleine geschillen
 • Aegon: Team van ervaren juristen
 • OHRA: Goede beoordeling
 • DAS: Direct online verzekeren
 • HEMA: Hoge klantwaardering
 • Ditzo: Hoge klantwaardering
 • Lancyr: Onbeperkt telefonisch advies
 • Centraal Beheer: De beste juristen op uw zaak
 • ABN AMRO: Hoge klantwaardering
 • FBTO: Juristen met expertise
 • ARAG: Gemakkelijk online afsluiten

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Meteen jouw rechtsbijstand in Munnekeburen verzekeren? Deze dekking is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat werkt op basis van verschillende modules. Extra details tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom aankopen e.d. Neem nou problematische situatie aangaande familiezaken of een online aankoop die niet wordt bezorgd.
 2. Belasting en vermogen
  Deze polis ondersteunt jou in situatie zoals fiscaal recht, jouw vermogen, en andere bezittingen. Bijvoorbeeld onenigheid over aandelen en obligaties.
 3. Wonen
  Deze optie via HEMA en ING is relevant tijdens gebeurtenissen met betrekking tot jouw woning (bijv. in buurt zoals Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde). Onder andere een meningsverschil met de huurbaas of advocaat in Munnekeburen.
 4. Verkeer
  Dit gaat over zaken die spelen met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld medische schade of letselschade waar je als verkeersdeelnemer schuldig aan bent. Je moet dan denken aan een tegenpartij die schade op jou verhaald.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. De onkosten van een scheiding vallen vaak niet mee. Via deze polis kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Je recht krijgen en je recht halen!’

U. Postma, Munnekeburen (april 2024)