Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Raalte

Een botsing op de zaak, met familie, of in het verkeer? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridisch specialist is voor veel mensen onbetaalbaar. Door middel van zo’n rechtsbijstandverzekering in Raalte beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. “. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • problemen met de boeking van een vakantie
 • Aanvaringen rondom vermogensbeheer
 • Een meningsverschil met een garagehouder
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene aanbieders (als Nationale Nederlanden, Ditzo of Promovendum) en dekkingen (als Werk en Mediation). Dankzij onze adviseurs kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Regionummer0572 (+31572)
Bewoners36700
Postcodegebieden8100
WijkenRaalte-Kern
Plaatsen in de buurtverzekering-Olst-Wijhe, rechtsbijstandverzekering-Oldenzaal, polis-Oldebroek, verzekeringspakket-Oldambt, Rechtsbijstand Oisterwijk en verzekeraar-Oirschot
rechtsbijstandverzekering-raalte

Rechtsbijstandverzekeringen Raalte vergelijken mei 2024

Dankzij een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridisch advies en ondersteuning tijdens taferelen zoals een conflict in Overijssel. Dit biedt uitkomst in situaties als een conflict met een autogarage. en Conflicten met een garagehouder. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Raalte vergelijken? Middels de vergelijkingstool speur jij direct een betaalbare verzekering. Het productsluit je niet zomaar even af. We onderscheiden meerdere aanbieders en modules. Verderop kun jij daarover meer lezen. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.raalte.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Zelf samenstellen met modules
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Avéro Achmea dekking

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische ondersteuning in het geval van een conflict. Dat gaat in de vorm van rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze vraag is er geen sprake van een helder advies. Zit je veel in het verkeer of wissel je regelmatig van baan? Op basis van die info is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Aan de hand van de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand begint met prijzen van €8,25. Dit loopt op tot circa €13 per maand. De premie wordt berekend a.d.h.v. type huishouden, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en type modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De rechtsbijstandverzekeringen wijken van elkaar af op vergoedingen, soorten dekking, de eigen bijdrage, en de premie. Wat precies de beste verzekeraar is kies je door te kijk naar jouw behoeften, en privésituatie. Op basis van de tool zoek je probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in Raalte.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Bijv. zelfstandig wonend, of gezinnen met (en zonder) kids. De verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. Dit varieert van €22.500 tot €80.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We onderscheiden o.a. Belasting of Mediation. Meer modules selecteren mondt uit in een hogere premie. Ga na op welke aspecten jij meer risico loopt. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Online vergelijken

  Je wordt nu doorgestuurd naar een lijst met alle opties. Orden ze op kosten of waardering voor juridische hulp in Raalte.

 5. Regel je polis online

  Alle opties bekeken? Alle huishoudens kunnen de diensten van Unive, HEMA of Nowgo gemakkelijk online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? Jouw aanstaande verzekeringsmaatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Voorkom verrassingen, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Ontdek de beste en/of de goedkoopste polis in de omgeving 8100, 8101, 8102, 8103.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van mei 2024 (gemeente Raalte)

 • Unive: Ruime keuze modules
 • Inshared: Online schade melden
 • Klaverblad: Geen kleine lettertjes
 • Nationale Nederlanden: Ruime dekking
 • Aegon: Professionele verzekering
 • OHRA: Voor grote en kleine geschillen
 • DAS: Voor vrijwel elke soort schade
 • HEMA: Zonder kleine lettertjes
 • Ditzo: Direct online verzekeren
 • Lancyr: Gemakkelijk online afsluiten
 • Centraal Beheer: 24/7 advies van experts
 • ABN AMRO: Zaken snel opgepakt
 • FBTO: Gespecialiseerde juristen
 • ARAG: Team van ervaren juristen

Voor welke modules kan ik gaan?

Meteen jouw rechtsbijstand in Raalte verzekeren? De verzekering kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt op basis van handige modules. Aanvullende info kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom je positie als consument. Bijvoorbeeld geschillen met betrekking tot vermeende schade of een conflict met een webwinkel.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze dekking verleent bijstand bij zaken als fiscaal recht, vermogen, en ander waardevol bezit. Zoals bijv. geschillen over vermogensbeheer.
 3. Wonen
  Deze optie via bijv Centraal beheer of Interpolis gaat over kwesties inzake je huis (bijv. in buurt zoals Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis). Bijvoorbeeld een aanvaring met de gemeente over jouw huis of advocaat in Raalte.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met vervelende omstandigheden op de weg (verkeersrechtsbijstand). Betreft zaken als medische schade en letsel(schade) waar je als verkeersdeelnemer schuldig aan bent. Een typisch voorbeeld is een geschil m.b.t. jouw rijbewijs.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. De kosten van zo’n scheiding vallen in de praktijk vaak hoog uit. Via deze polis heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Voor slechts een paar euro per maand was ik klaar’

B. de Groot, Raalte (mei 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente