Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Nederland

Een probleem op kantoor, met familie, of met een winkel? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Juridische hulp kan niet iedereen betalen. Door middel van een rechtsbijstandverzekering in Nederland beperk je het risico. De rechtsbijstandverzekering “dekt de kosten van een juridisch proces / geschil”. Je kunt dan denken aan:

 • problemen met de boeking van een vakantie
 • Geschillen met de gemeente
 • Aanvaringen bij de verbouwing van een woning
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere aanbieders (onder andere Aegon, Lancyr of ANWB) en voorwaarden (als Belasting en Letselschade). Op deze website is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
(Regio) nummer0527 (+31527)
Bewoners43333
Postcodegebied8362
BuurtenStad-Steenwijk
Plaatsen in de buurtverzekering-blokzijl, rechtsbijstandverzekering-giethoorn, polis-wapserveen, rechtsbijstand-zuidveen, verzekeringspakket-eesveen en de-bult
rechtsbijstandverzekering-nederland

Rechtsbijstandverzekeringen Nederland vergelijken maart 2024

Via de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd geniet jij maximale juridische bijstand & bescherming rondom omstandigheden van moeilijkheden in Overijssel. Dat komt van pas in het geval van een geschil met een webwinkel en Een meningsverschil m.b.t. pensioen of sociale uitkeringen. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Nederland vergelijken? Dankzij onze tool bekijk jij moeiteloos een betaalbare verzekeringscontract. Zo’n polis sluit je niet zomaar even af. Er zijn velerlei verzekering aanbieders plus modules. Op onze site kan je er alles over lezen. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.steenwijkerland.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Zelf samenstellen met modules
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Reaal rechtsbijstandverzekering

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft rechtshulp ten tijde van problemen. Dat gaat in de vorm van hulpverlening of in de vorm van geld.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze vraag mist een echt directe algemene conclusie. Koop je veel online of heb je te maken met onzeker werk? Op basis van die info is er altijd risico op een geschil. Aan de hand van de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een polis vind je al vanaf €11,25. Kosten lopen op tot €14,25 per maand. Het tarief hangt af van gezinssamenstelling, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en type modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De contracten lopen uiteen op voorwaarden, modules, het eigen risico, en niet te vergeten te premie. Wat precies de beste verzekeraar is wordt bepaald door jouw behoeften, en privésituatie. Middels het vergelijk script vind je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Nederland.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Opties zijn een 1-persoonshuishouden, of een partner zonder kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. In contanten of juist in advies. Dit varieert van €17.500 tot €85.000.

 3. Modules selecteren

  We hebben het over o.a. Werk en Echtscheiding. Een groot aantal modules heeft als gevolg een duurdere verzekering. Denk je in op welke fronten jij meer risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Bekijk en vergelijk

  In de volgende stap tref je een pagina met mogelijkheden. Rank zelf op prijs of waardering voor juridische hulp in Nederland.

 5. Afsluiten via internet

  Ben je eruit? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Aegon, FBTO en ING direct online afsluiten. Ga je overstappen? De toekomstige aanbieder neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Raadpleeg de beste en/of de goedkoopste verzekeringen in regio 8362.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2024 (gemeente Steenwijkerland)

 • Unive: Zelf je dekkingen kiezen
 • Inshared: Juristen met expertise
 • Klaverblad: Goede beoordeling
 • Nationale Nederlanden: Zaken snel opgepakt
 • Aegon: Verschillende modules
 • OHRA: Voor vrijwel elke soort schade
 • DAS: Geen overwacht hoge kosten
 • HEMA: Voor vrijwel elke soort schade
 • Ditzo: Ruime dekking
 • Lancyr: Beoordeeld met een 8,7
 • Centraal Beheer: Verschillende modules
 • ABN AMRO: Juristen met expertise
 • FBTO: Goede beoordeling
 • ARAG: 24/7 advies van experts

Uit welke modules kan ik kiezen?

Meteen jouw rechtsbijstand in Nederland verzekeren? Jouw polis kun je volledig personaliseren. Dit doe je met verschillende modules. Additionele specificaties vind je hieronder.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom je positie als consument. Zoals bijv. vervelende gebeurtenissen inzake vermeende schade of onenigheid met de energieleverancier.
 2. Belasting & vermogen
  Deze module biedt hulp tijdens situatie zoals fiscaal recht, je vermogen, en financiële boedel. Zoals bijv. geschillen over aandelen, obligaties en opties.
 3. Wonen
  Deze polis bij Ditzo of Nowgo gaat over kwesties inzake je huis (bijv. in een wijk als Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl). Onder andere een meningsverschil bij de aankoop van een huis of advocaat in Nederland.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met problemen die veroorzaakt zijn tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Denk aan (letsel)schade of medische schade waar jij met de elektrische fiets schuldig aan bent. Je kunt denken aan dat iemand op jouw auto botst.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De kosten hiervan kunnen aardig in papieren lopen. Aan de hand van deze module heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Goed overzicht met polissen, duidelijke uitleg’

J. Hendriks, Nederland (maart 2024)