Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Damwâld

Een conflict op kantoor, met familie, of op de weg? Het kan iedereen overkomen. Een juridische adviseur kan in de papieren lopen. Door middel van de rechtsbijstandverzekering in Damwâld pak je dat issue aan. Een rechtsbijstandverzekering “geeft u recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • garantiegeschillen op producten
 • Problemen met de plaatselijke overheid
 • Een meningsverschil met betrekking tot contracten
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij verzekeraars (o.a. Klaverblad, Ditzo of ANWB) en polissen (als Consument of Verkeer). Met onze tools lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Regionummer0511 (+31511)
Aantal inwoners19015
Postcodegebied9104
WijkenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-wyns, rechtsbijstandverzekering-wytgaard, polis-wirdum, rechtsbijstand-snakkerburen, verzekeringspakket-swichum en hempens
rechtsbijstandverzekering-damwald

Rechtsbijstandverzekeringen Damwâld vergelijken juli 2024

Via de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische medewerking in scenario’s van moeilijkheden in Friesland. Een goede backup in situaties als ruzie over productgarantie en Conflicten bij de verkoop van een huis. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Damwâld vergelijken? Aan de hand van de vergelijker speur je snel een goede verzekering voor rechtsbijstand. Het productlijkt best ingewikkeld. Er zijn uiteenlopende verzekeraars en modules. Op deze pagina vind je verdere informatie. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.dantumadeel.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je kiest zelf je modules
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: Centraal Beheer afsluiten

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische hulp en advies ten tijde van problemen. Zo verstrekken ze bijv. financiële middelen of advies.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Hierop mist een echt standaard antwoord. Zit je veel in de auto of switch je regelmatig van werk? In zo’n setting is de kans op een conflict groter. Dankzij de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een polis kan je al vinden vanaf €10,75. Kies je een ruim pakket? Dan ga je zo richting €12,5 per 4 weken. De assurantiepremie heeft te maken met type huishouden, het max. te verzekeren bedrag, en het aantal modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De verzekeringen zijn onderscheidend op polisvoorwaarden, modules, de eigen bijdrage, en niet te vergeten te premie. Wat de beste polis is, moet worden bepaald door jouw eisen en risicogebieden. Met behulp van het vergelijk script vind je gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Damwâld.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Dat kan zijn een 1-persoonshuishouden, of alleen kinderen en geen partner. Een verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €12.500 tot €60.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We onderscheiden o.a. Vermogen en Letselschade. Alle modules kiezen mondt uit in een duurdere verzekering. Schat in op welke manier de nood het hoogste is. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Online vergelijken

  Gelukt? Dan volgt een ranglijst met alle opties. Vergelijk ze zelf op premie of score voor juridische hulp in Damwâld.

 5. Afsluiten via internet

  Je keuze gemaakt? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Aegon, ABN AMRO en DAS vandaag nog online afsluiten. Ga je overstappen? De aanstaande aanbieder neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Voorkom verrassingen, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Ontdek de beste en/of de goedkoopste polis in de omgeving 9104.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juli 2024 (gemeente Dantumadiel)

 • Unive: 24/7 advies van experts
 • Inshared: Ruime keuze modules
 • Klaverblad: Geen kleine lettertjes
 • Nationale Nederlanden: Ruime dekking
 • Aegon: Ruime dekking
 • OHRA: Professionele verzekering
 • DAS: Hoge klantwaardering
 • HEMA: Eenvoudig samenstellen
 • Ditzo: De beste juristen op uw zaak
 • Lancyr: Juristen met expertise
 • Centraal Beheer: De beste juristen op uw zaak
 • ABN AMRO: Dagelijks aanpasbaar
 • FBTO: Juristen met expertise
 • ARAG: Online schade melden

Welke modules worden aangeboden?

Direct jouw rechtsbijstand in Damwâld verzekeren? Jouw polis kun je volledig personaliseren. Dat gaat aan de hand van verschillende modules. Aanvullende info lees je hierna.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over aankopen e.d. Denk aan een probleem m.b.t. tuchtzaken of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze polis ondersteunt jou in voorvallen als met name fiscaal recht, jouw vermogen, en aandelen. Zoals bijv. een aanvaring inzake huur/verhuur van een 2e woning.
 3. Wonen
  Deze keuze bij o.a. Unive en ANWB kies jij voor situaties betreffende woningen (bijv. in een wijk als Centrum, Oost, Zuid, West). Neem nou onenigheid met de gemeente over jouw huis of advocaat in Damwâld.
 4. Verkeer
  We hebben het over vervelende omstandigheden op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Betreft zaken als medische schade en/of letsel(schade) waar jij met de elektrische fiets betrokken bij bent. Een typisch voorbeeld is een geschil m.b.t. jouw rijbewijs.
 5. Mediation / echtscheiding
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De kosten hiervan zijn doorgaans zeer fors. Met deze module kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Duidelijk overzicht met aanbieders’

P. Willems, Damwâld (juli 2024)