Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Dantumadiel

Een probleem met collega’s, in het gezin, of op de weg? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridische adviseur is soms financieel niet mogelijk. Aan de hand van een rechtsbijstandverzekering in Dantumadiel tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. “. Je kunt dan denken aan:

 • juridische hulp en advies bij (letsel)schade
 • Aanvaringen m.b.t. belastingaanslagen
 • Een meningsverschil over de uitkering
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Je kunt kiezen voor diverse partijen (denk aan Aegon, FBTO en Promovendum) en modules (zoals Consument en Medisch). Op deze website lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners19015
Postcodegebieden9270
BuurtschappenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-Alphen-Chaam, rechtsbijstandverzekering-Alphen aan den Rijn, polis-Almere, verzekeringspakket-Almelo, Rechtsbijstand Alkmaar en verzekeraar-Albrandswaard
rechtsbijstandverzekering-dantumadiel

Rechtsbijstandverzekeringen Dantumadiel vergelijken december 2022

Door zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische hulp en advies in situaties van onenigheid in Friesland. Dit biedt uitkomst als het gaat om onenigheid met de energieleverancier. of Conflicten m.b.t. kindgebonden budget. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Dantumadiel vergelijken? Aan de hand van de vergelijk tool check je direct een goedkope verzekering. Een dergelijke verzekering lijkt best ingewikkeld. We onderscheiden verscheidene verzekeraars en dan zijn er nog allerlei modules. Verderop leggen we een en ander uit. Voor info over de gemeente zie ook https://www.dantumadeel.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over EAG Assuradeuren dekking

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische ondersteuning als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Dit kan gaan om financiële middelen of advies.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Op deze kwestie hebben we geen standaard antwoord. Zit je veel in het verkeer of switch je regelmatig van werk? Op basis van die info is er altijd risico op een geschil. Via de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering begint met prijzen van €8,25. Duurdere polissen zitten rond de €14 per 4 weken. De assurantiepremie hangt af van gezinsgrootte, het max. te verzekeren bedrag, en de soort modules.

Welke verzekering is de beste?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De modules wijken van elkaar af op voorwaarden, dekkingen, het eigen risico, en niet te vergeten te premie. Wat precies de beste verzekeraar is selecteer je aan de hand van jouw behoeften, en omstandigheden. Met behulp van de vergelijker vind jij eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Dantumadiel.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Een keuze is alleen, of alleen kinderen en geen partner. Deze verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In de vorm van diensten of geld. De max. vergoeding loopt van €27.500 tot €65.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Jij hebt keuzes voor dekkingen als Werk en Mediation. Alle modules kiezen betekent hogere lasten. Schat in op basis waarvan jij meer risico loopt. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap tref je een ranglijst met verzekeringen. Rangschik op premie per maand of beoordelingen voor juridische hulp in Dantumadiel.

 5. Direct afsluiten

  Je keuze gemaakt? Jij kunt een product van o.a. Unive, Ditzo of Promovendum direct online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De nieuwe verzekeringsaanbieder helpt hierbij.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Voorkom verrassingen, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Stap over naar de beste of laagst-geprijsde in jouw regio 9270, 9271.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Dantumadiel)

 • Unive: Voor vrijwel elke soort schade
 • Inshared: Gemakkelijk online afsluiten
 • Klaverblad: Eenvoudig samenstellen
 • Nationale Nederlanden: Online schade melden
 • Aegon: Zelf samentstellen
 • OHRA: Verschillende modules
 • DAS: Direct online verzekeren
 • HEMA: Zelf samentstellen
 • Ditzo: Team van ervaren juristen
 • Lancyr: 24/7 advies van experts
 • Centraal Beheer: Geen eigen risico
 • ABN AMRO: Direct verzekerd
 • FBTO: Direct online verzekeren
 • ARAG: Gemakkelijk online afsluiten

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Meteen jouw rechtsbijstand in Dantumadiel verzekeren? Deze polis is erg flexibel qua mogelijkheden. Dit doe je met zogenaamde modules. Additionele specificaties kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consumentenproducten. Denk aan geschillen met betrekking tot familiezaken of een online aankoop die niet wordt bezorgd.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze dekking verleent bijstand bij zaken als fiscale rechten, vermogen, en financiële boedel. Als o.a. onenigheid m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze keuze via Aegon of Nowgo gaat over kwesties rondom huizen (bijv. in buurten als Centrum, Oost, Zuid, West). Denk hier aan een aanvaring met de verhuurder of advocaat in Dantumadiel.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op zaken die spelen op de weg (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan letselschade en/of medische schade waar je als fietser aan deelneemt. Een kwestie kan zijn een conflict na een auto ongeluk.
 5. Mediation / echtscheiding
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De kosten van zo’n scheiding vallen vaak niet mee. Aan de hand van deze module staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Zonder adviseur toch snel via internet een verzekering gevonden’

Familie. van den Berg, Dantumadiel (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente