Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Rinsumageast

Een botsing op zakelijk gebied, in de straat, of met de belastingdienst? Het kan iedereen overkomen. Juridische ondersteuning is soms financieel niet mogelijk. Door gebruik te maken van deze rechtsbijstandverzekering in Rinsumageast tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die u beschermt wanneer u rechtshulp nodig heeft tijdens een conflict”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • schade in het verkeer
 • Geschillen met de internetmaatschappij
 • Aanvaringen over geleverde diensten
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene aanbieders (onder andere Klaverblad, Ditzo of Arag) en polissen (o.a. Consument en Wonen). Op deze website kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Netnummer0511 (+31511)
Aantal inwoners19015
Postcodegebieden9105
BuurtschappenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-dokkum, rechtsbijstandverzekering-wyns, polis-wytgaard, rechtsbijstand-goutum, verzekeringspakket-wirdum en swichum
rechtsbijstandverzekering-rinsumageast

Rechtsbijstandverzekeringen Rinsumageast vergelijken juni 2024

Door zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd geniet jij maximale juridisch advies en ondersteuning in situaties van conflicten in Friesland. Dat komt van pas als het gaat om een gestolen voertuig en Geschillen over aandelen, obligaties en opties. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Rinsumageast vergelijken? Aan de hand van de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos een goede verzekeringscontract. Het productlijkt best ingewikkeld. We onderscheiden meerdere maatschappijen en allerlei modules. Op deze pagina zijn verdere details te vinden. Zie ook https://www.dantumadeel.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Zelf samenstellen met modules
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: DAK afsluiten

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische medewerking in situatie van persoonlijke geschillen. Je kunt rekenen op o.a. financiële middelen of advies.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze kwestie bieden wij geen algemeen advies. Reis je veel of verhuis je vaak? Op basis van die info is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Met behulp van de modules stel je zelf een pakket samen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand is er al vanaf €11,25. Duurdere polissen zitten rond de €14 (maandelijks). De assurantiepremie is afhankelijk van gezinssituatie, het max. te verzekeren bedrag, en type modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De verzekeringen wijken van elkaar af op vergoedingen, inhoud modules, eigen risico en natuurlijk de kosten. Wat het beste aanbod is, moet worden bepaald door je specifieke vraag, budget en situatie. Via de vergelijker vind je moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Rinsumageast.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Bijvoorbeeld een 1 persoons dekking of samenwonend met kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. Dit schommelt tussen de €17.500 tot €50.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Je kunt kiezen uit dekkingen als Fiscaal recht en Letselschade. Een groot aantal modules draait uit op een duurdere verzekering. Schets voor jezelf op welke aspecten de nood het hoogste is. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Aanbieders vergelijken

  Je wordt nu doorgestuurd naar een ranglijst met verzekeringen. Orden ze op kosten of score voor juridische hulp in Rinsumageast.

 5. Afsluiten via internet

  Alle opties bekeken? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Inshared, Ditzo of Arag gemakkelijk online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? De gekozen verzekeringsmaatschappij neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom dure juridische procedures, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Stap over naar de beste en/of de goedkoopste verzekering in de omgeving 9105.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juni 2024 (gemeente Dantumadiel)

 • Unive: Ruime keuze modules
 • Inshared: Zaken snel opgepakt
 • Klaverblad: Ruime keuze modules
 • Nationale Nederlanden: Verschillende modules
 • Aegon: Verschillende modules
 • OHRA: Ruime dekking
 • DAS: Juristen met expertise
 • HEMA: Hoge klantwaardering
 • Ditzo: Gemakkelijk online afsluiten
 • Lancyr: Eenvoudig samenstellen
 • Centraal Beheer: Team van ervaren juristen
 • ABN AMRO: Verschillende modules
 • FBTO: De beste juristen op uw zaak
 • ARAG: Populaire ProRechtPolis

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Online jouw rechtsbijstand in Rinsumageast verzekeren? Deze dekking kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt met handige modules. Aanvullende info lees je hierna.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende de rechten van consumenten. Onder andere problematische situatie aangaande een contract of een conflict met je internetprovider.
 2. Belasting en vermogen
  Deze keuze ondersteunt jou in situatie zoals fiscale rechten, vermogens, en aandelen. Neem nou geschillen m.b.t. belastingaanslagen.
 3. Wonen
  Deze keuze bij Aegon en Promovendum kies jij voor situaties rondom je appartement (bijv. in wijken als Centrum, Oost, Zuid, West). Zoals bijv. een meningsverschil met de verhuurder of advocaat in Rinsumageast.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met vervelende omstandigheden op openbare wegen (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan medische schade en/of letselschade waar je als scootergebruiker slachtoffer van bent. Een typisch voorbeeld is schade in het verkeer.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. Dergelijke kosten vallen vaak niet mee. Aan de hand van deze optie kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Tijdens een scheiding altijd voldoende hulp’

U. van den Brink, Rinsumageast (juni 2024)